Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

G91jBFhWYAAtbp3?format=png&name=small

https://x.com/i/status/2007870852185145349

G92OyrgbEAE7lwc?format=jpg&name=900x900

https://x.com/i/status/2007904928379850999

for North America. That is what true friends do.

Precisely for that reason, the current and repeated rhetoric coming from the United States is entirely unacceptable.

When the President of the United States speaks of “needing Greenland” and links us to Venezuela and military intervention, it is not only wrong. It is disrespectful.

Our country is not an object in great-power rhetoric. We are a people. A country. A democracy. That must be respected — especially by close and loyal friends.

We are part of NATO, and we are fully aware of our country’s strategic location. We also understand that our security depends on good friends and strong alliances. In that context, a respectful and loyal relationship with the United States is very important. That has been the case for decades.

But alliances are built on trust. And trust requires respect.

Threats, pressure, and talk of annexation have no place between friends. That is not how one speaks to a people who have repeatedly demonstrated responsibility, stability, and loyalty.

Enough is enough.

No more pressure.

No more insinuations.

No more fantasies of annexation.

We are open to dialogue. We are open to conversations. But they must take place through the proper channels and in full respect of international law. And the proper channels are not random and disrespectful posts on social media.

Greenland is our home and our territory.

And it will remain so. 🇬🇱

https://x.com/i/status/2007919378084380735

and external pressures distract us from our path. The future is ours and ours to shape. We commit exercising our rights as people and fulfilling our duties with wisdom and care. Every day is spent on working to become independent. We can and we can cooperate” 🇬🇱

https://x.com/i/status/1876658540837814658

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

6 minutes ago, Hele said:

Neće se desiti.

to su isto mislili i za Hitlera '39. fantom

Svidja mi se onaj deo "no strategic reason or sensible justification", kao da se ne govori o Trampu...

Bolje da je Grenland američki nego ruski ili kineski.

Neka ga danci brane ako im treba.

14 minutes ago, Venom said:

Investirali u vetroparkove i medicinu da ceo svet pomere unapred, đubrad mala, umesto da investiraju u bombe k'o sav normalan svet. Gnevni Srbin koji ne zna zbog čega je gnevan.

Svakako su u mnogo boljoj situaciji nego neka sta ja znam africka zemlja gde je USA dosao u invazija stilu i uzeo sta mu treba.

Svakako niko nece bombardovati Kopenhagen ili sta ja znam, seci materice danskim zenama.

Jedino sto je ovde za plakanje je sto smo mi u buli a za Dance se ne treba brinuti jer kako god im ovo sa prekomorskom kolonijom ispadne, nece im biti realno lose.

pa USA će da doturi pare grenlanđanima koji su za suvereni grenland, oni će posle toga da na referendumu izglasaju odcepljenje od danske. USA će da vojno interveniše ako sa danska pobuni jer, zaboga, to je suvereno pravo (viđeno već na kosovu). onda će grenlanđani da referendumom postanu 51 država.

e, jebi ga, posle toga sledi USA kopanje ruda i nafte, urbanizacija zarad turizma i slično, istrebljenje belih medveda i ostalog. grenlanđanima (većini) će ostati da se češu i kukaju kako su se zajebali zbog koje hiljadarke.

ostaje nada da će ovo trampovo nasilje da se razvuče do izbora sledećeg predsednika koji nikako ne može da bude veći ili identični skot od aktuelnog.

PS: vidim da se i ovde provlači neko seirenje na račun danske. sad

2 minutes ago, zorglub said:

@Shan Jan Ovo za dansku pvo mi je malo sumnjivo, znam da imaju (u odnosu na veliičinu i populaciju) respektabilnu lovačku avijaciju, a za OMJ sam davno negde pročitao da su u Iraku i Avganistanu bili top of the game, valjda po rečima Amera i Engleza.

Ali nebitno, valjda će ludilo da se zaustavi pre toga da im bilo šta zatreba.

Imaju 20tak F-16 koje menjaju polako sa F-35. Avijacija im je maltene u rangu srpske (kad nam isporuce ove Rafale), zemlje od koje imaju 5 puta veci GDP. PVO nemaju. Tek kad je krenulo sranje u Ukrajini pomislili su da mozda nije losa ideja da ipak investiraju u to i trenutno su uzeli na zajam 2-3 norveska PVO sistema kratkog dometa, mozda dovoljno da odbrane jednu kucu ako im naleti neko. Jednostavno uzivaju u povoljnom polozaju i dobrom dilu koji imaju sa glavnim siledzijom sveta. Sad kad se siledzija okrenuo ka njima, krece plaky.

Just now, Jimmy Kowalski said:

Niko ne moze Grenlandjanima da zabrani da sami odlucuju o svojoj sudbini..

To inace i jeste neka poruka Danske, ako sam dobro razumela oni trenutno ne brane Grenlandjanima mogucnost da se otcepe ako oni tako odluce, sto je ipak drugacije nego sto je bilo pre sta znam 50 godina.

Istini za volju nisu se nešto proslavili Danci na Grenlandu, ako se dobro sećam i dalje Grenland ima jednu od najvećih stopa samoubistava na svetu, ako ne i najveću

24 minutes ago, Venom said:

Investirali u vetroparkove i medicinu da ceo svet pomere unapred, đubrad mala, umesto da investiraju u bombe k'o sav normalan svet. Gnevni Srbin koji ne zna zbog čega je gnevan.

Imali su dugo benefit da nisu morali da investiraju u bombe. Svakako kapa dole sto su se odlucili za vetroparkove i medicinu kad im se moglo. Samo mi je ovo kukanje na nefer svet malo smesno sad kad ne mogu vise da se kriju iza skuta velikog brata dok glume gospodu, vec se on okrenuo da malo njih maltretira.

Grenladjani imaju pravo na otcepljene, jedini razlog sto jos nisu uradili je sto su ekonomski neodrzivi (Danska ih subveniconise). Medjutim Grenlandjani su ostro protiv toga da budu 51. drzava.

• Popular Post
6 minutes ago, Time Crisis said:

Istini za volju nisu se nešto proslavili Danci na Grenlandu, ako se dobro sećam i dalje Grenland ima jednu od najvećih stopa samoubistava na svetu, ako ne i najveću

Ne znam zašto, mrak, sneg, malo ljudi, bukvalno raj na zemlji

Не верујем да ће Гренлад постати држава. Биће територија као Порторико или Гуам, барем једно 50 година док се не американизују.

Ја и даље мислим да се то неће десити, али сам мање убеђен него што сам био пре 10 дана. )

Можда би наслов топика могао да се промени у деколонизација Гренланда.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.