Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

3 minutes ago, Mel said:

Meni je nesto drugo tu interesantno, Danska je odavno u EU vrednostima, i njima ceo zdravstveni sistem ucestvuje u nasilnim sterilizacijama i nema niko da tipuje novinama, pobuni se, dozivi prigovor savesti, nego fikete fikete 30 godina, kad se mama penzionise cerka nastavlja da secka po reproduktivnim organima devojaka bez saglasnosti i informisanosti.

Jako jako disciplinovana sociopatija jednog sistema koji bi trebao da ljudski zivot i zdravlje centralno postavlja.

Meni je tu "najmanje" kriva vlada ili od koga je poteklo naredjenje da se ta politika sprovodi, a ovi obicni gradjani koji ko ekipa zombija marsiraju po istoj liiji su mi vrlo vrlo skeri.

Danska je prestala sa tim ima već dosta vremena, ulaže u i subvencioniše zdravstvo, obrazovanje i socijalnu pomoć, kao i razvoj turizma. Domoroci imaju pravo na otcepljenje kada god požele, a dobili su i zvanično izvinjenje za grehe kojima ih je Danska kruna izložila. Kada neko drugi uspe da uradi i pola od toga da ispravi greške svojih predaka, svet će biti mnogo lepše mesto za život.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

2 minutes ago, Mel said:

Meni je nesto drugo tu interesantno, Danska je odavno u EU vrednostima, i njima ceo zdravstveni sistem ucestvuje u nasilnim sterilizacijama i nema niko da tipuje novinama, pobuni se, dozivi prigovor savesti, nego fikete fikete 30 godina, kad se mama penzionise cerka nastavlja da secka po reproduktivnim organima devojaka bez saglasnosti i informisanosti.

Jako jako disciplinovana sociopatija jednog sistema koji bi trebao da ljudski zivot i zdravlje centralno postavlja.

U Skandinaviji je narod poslusan i disciplinovan, a sklonost ka drustvenom inzenjeringu vrlo jaka. No, otisli bismo predaleko kad bi krenuli sa primerima. Kakogod, ja sam skapirao da Dance nikada necu razumeti kad su ubili onu zirafu u zoo vrtu i onda je u obrazovne svrhe secirali pred decom osnovnoskolskog uzrasta.

34 minutes ago, x500 said:

Sto bi rekle stare babe - samo nek' je demokratski i po EU standardima.

Kad zagusti, i zaigra mecka, uvek mozed da napravis izvinjotinu i da parama pokrijes svinjariju.

Key Facts of the Scandal

Scale: Roughly 4,500 women and girls—about half of the fertile female population in Greenland at the time—were fitted with IUDs.

Lack of Consent: Many procedures were performed without the knowledge or consent of the women. In some cases, girls as young as 12 years old were fitted with devices during school medical exams or after childbirth without being told.

The Goal: The Danish government aimed to reduce the high birth rate in Greenland to save on social welfare costs as the colony modernized.

Impact: Many women suffered from severe pain, internal bleeding, and permanent infertility. The birth rate in Greenland was halved within just a few years of the program’s start.

U svetlu ove informacije samo mogu da kazem jadni Danci oni ogranicavali populaciju Grenlanda 25 godina i sad mozda izgube teriotoriju. Zivimo u surovom svetu.

2 minutes ago, dragance said:

Danska je prestala sa tim ima već dosta vremena, ulaže u i subvencioniše zdravstvo, obrazovanje i socijalnu pomoć, kao i razvoj turizma. Domoroci imaju pravo na otcepljenje kada god požele, a dobili su i zvanično izvinjenje za grehe kojima ih je Danska kruna izložila. Kada neko drugi uspe da uradi i pola od toga da ispravi greške svojih predaka, svet će biti mnogo lepše mesto za život.

Prestali su tek kad su Grenlandjani preoteli upravljanje zdravstvom Grenlandda pri cemu se praksa nastavila i posle 2000tih gde je moglo, npr na kopnu prema Inuitima.

Svakako je lepo sto su priznali da su bili govna, ali ne radi se bas samo o gresima predaka, to su ljudi od kojih neki nisu ni u penziji...

Inače, poznajem jednog tinejdžera s Grenlanda, koji kaže kad ga pitate da "he is not from Denmark, he is from Greenland". Nije mi bilo najjasnije to insistiranje da nije Danac, iako je došao putem Danske ovde kod nas, svojom željom...

Ok sad mi je malo jasnije....

kad padne grenland, logican potez bi bio da se nastavi do svalbarda.

Jedan jedini i neponovljivi James O’Brien

Greenland je odskocna daska za Skotsku i Norvesku...

Gde ima nafte bice i USA...

• Popular Post

Malo sam pocistila temu, ovde o Grenland situaciji, dole ofovi, napusavanja itd

Htela sam da napisem thank you for your attention to this matter ali bolje ne laugh

18 minutes ago, dragance said:

Grendland sam ne može ništa bez velikih subvencija, inače tamo niko ne bi ostao da živi.

To smo vec culi, onomad, bez srbijanskog voca nece biti Fruktala.

Ustvari, Danci su finci i iz visih, altruistickih, ciljeva sponzorisu ljude na Grenlandu. Samo nisu spremni da se odreknu onog jednog ostrva pa se na svakih 6 meseci djoraju sa Kanadjanima, kojima je takodje zinulo dupe za to to isto ostrvo.

Zaigrala im narandzasta mecka i sada ne znaju sta i kako. Kad je ta ista mecka igrala na drugim mestima onda su Danci, kao podguzne muve, ucestvali u agresijama i okupacijama.

2 minutes ago, x500 said:

To smo vec culi, onomad, bez srbijanskog voca nece biti Fruktala.

Mešaš babe i žabe. Grenland nema veliku ekonomiju, a ne žele da im se kopa ruda po susedstvu, kao što ni mi nećemo litijum.

56 minutes ago, dragance said:

Danska je prestala sa tim ima već dosta vremena, ulaže u i subvencioniše zdravstvo, obrazovanje i socijalnu pomoć, kao i razvoj turizma. Domoroci imaju pravo na otcepljenje kada god požele, a

Imaju pravo na referendum, ali danski parlament mora da odobri rezultate.

Just now, Peter Fan said:

Imaju pravo na referendum, ali danski parlament mora da odobri rezultate.

Dogovor je da će ih priznati svakako. Nisu ludi da sebi (inuiti) seku kitu na panju bez sopstvene mogucnosti da se izdržavaju za sada.

22 minutes ago, radisa said:

Greenland je odskocna daska za Skotsku i Norvesku...

Gde ima nafte bice i USA...

Malo mi ovo.... preterano? USA ipak treba da ima neke saveznike...

Just now, Mel said:

Malo mi ovo.... preterano? USA ipak treba da ima neke saveznike...

Sto?

Oni oni ulazu u vojsku x puta vise nego svi njihovi saveznici zajedno... Bole ih kurac sa saveze, Evropske zemlje su slabe, bez vojski jer su verovale USA, zasto ih ne pokoriti i uzeti im sve, ako se vec moze?

Bukvalno, jedine dve evropske zemmlje koje imaju vojsku koja je i ponesto ozbiljno ratovala su Fra i UK... Fra jedino da ispaljuje nuklearke, ako hoce da brani Evropu, UK verujem da bi se integrisala kao 51 state, cim bi bilo oko rata... Ostali bi prosli u najboljem slucaju kao Srbija, u najgorem kao Ukrajina...

Poljska ima neku vojsku, ali oni bi bukvalno ratovali samo sa Rusima, boleo bi ih kurac da brane Norvesku...

Trump je iz nekog razloga fasciniran naftom (verovatno okruzen ljudima koji ga pumpaju oko toga)... Misli da je to bitno uzeti...

Don't look up je bio bas dobar prorocki film... Samo ne juri metor ka nama, nego predsednik USA...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.