Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

Ne pratim mozda dovoljno, ali nisam cuo da su se po ovom pitanju izjasnjavale americke Demokrate. Da li su?

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

8 minutes ago, Shan Jan said:

Taman da EU pripremi ozbiljnu odbranu... recima.

A šta mogu da urade, da uđu u rat sa USA dok su na drugom kraju kontinenta Rusi u fazonu

image.png

Kad smo vec kod Rusa - ima li kakva reakcija Moskve na apšenje Madura?

• Author

Kačene su na venecuelanskoj temi.

1 hour ago, Svemir Zeka said:

@Krampa ne znam koliko je bitno, verovatno ne, ali mali nacoš Grenlanda kog sam upoznala je Arijevac 1/1. Mislim, nije Inuit. O čemu se tu radi, jel postoji neka šira agenda od inuitske?

Pogrenlandica je gori od Grenlandjanina Inuita.

1 hour ago, Spooky said:

Da, nismo uguravali spirale krišom.

Pa ne nismo i nije moguce ni da zamislimo da jesmo, i da je nekom palo na pamet tako nesto u komunistickom raju, svi bi ga gledali kao opasnog ludaka.

Onaj aparthajd koji se opisuje pod velikosrpskim komunistima za cije je vreme non stop trajao neki stepen iredente o kome se jedva govorilo, a mnogi nisu ni znali, odlikovao se mnogo vecim stepenom svih zivih i nezivih prava nego sto je bilo u EU kolonijji. Da kapiram da zvuci jereticki, ali samo zamisli da Srbi 30 godina po Kosovu hvataju nevine albanske devojcice od 12 godina i svima im uguraju spiralu?

To bukvano ne moze da se zamisli, i to je poenta koju pravim.

99ta je bio klasicni etnicki sukob sa pucanjem i bombardovanjem, kakav je Amerika imala x puta posle WWII sve drzeci pri tom titulu najdemokratskije demokratije sveta. Ali u mirnom periodu 45-90te u YU, nista ovakvo se nije radilo nicijem stanovnistvu, a samo zamisljanje toga meni nije zamislivo.

Tako da taj patos ah gore stvari, ne brte, ovde je to bilo nezamislivo. Ljudi su bukvalno navatili svu tu Grenlandsku decu i unistili im prirastaj, dok se kod nas u istom periodu bezalo sa Kosova zbog niske bezbednosti, i to ne u Albaniju.

Ali to je ono sto bi zapenjeni ljubitelji Dimitrija Tucovica koji ga mesaju sa Svetozarom Markovicem negirali do poslednje kapi koka kole u krvotoku.

ako Trampara odluči da je Grenland njihov/njegov, biće ono kao krimos Terza kad kaže - aj, makse !

Necu da zvucim cinicno, vise sam zacudjen kao neko ko sebe smatra ubedjenim Evropljaninom, a imajuci u vidu ozbiljnost pitanja: po kom osnovu se izabrali ko ce da potpise ovo pismo? Ovo nije EU, jer fali bar 3/4 clanica, a tu je UK. Nije ni NATO, jer nema vanevropskih igraca. I zasto ne cela EU, pa makar i bez Madjarske i Slovacke, jer sam prilicno siguran da bi se i ostalih 20-ak clanica slozilo oko sadrzaja pisma? Zasto je tu Poljska, a ne recimo Rumunija, Belgija ili Holandija? Zasto nema Svedske i Finske? Ili sam ja samo naivan, pa treba da shvatim da je EU drustvo zemalja podeljenih u 3-4 lige i da je najvecim clanicama EU i danas vaznija UK nego 20 najmanjih clanica zajedno?

47 minutes ago, Kampokei said:

Necu da zvucim cinicno, vise sam zacudjen kao neko ko sebe smatra ubedjenim Evropljaninom, a imajuci u vidu ozbiljnost pitanja: po kom osnovu se izabrali ko ce da potpise ovo pismo? Ovo nije EU, jer fali bar 3/4 clanica, a tu je UK. Nije ni NATO, jer nema vanevropskih igraca. I zasto ne cela EU, pa makar i bez Madjarske i Slovacke, jer sam prilicno siguran da bi se i ostalih 20-ak clanica slozilo oko sadrzaja pisma? Zasto je tu Poljska, a ne recimo Rumunija, Belgija ili Holandija? Zasto nema Svedske i Finske? Ili sam ja samo naivan, pa treba da shvatim da je EU drustvo zemalja podeljenih u 3-4 lige i da je najvecim clanicama EU i danas vaznija UK nego 20 najmanjih clanica zajedno?

Ako izuzmemo Dansku o cijoj kozhi se radi u ovom saopstenju su nabrojane najmocnije, najvece i najvaznije evropske zemlje. Pretpostavljam da su imali neki multipolarni sastanak posle kojeg je izdato saopstenje verovatno pokusavajuci da izbegnu tromost, sporost i beskonacno tracenje vremena da isposluju zajednicko saopstenje EU. Bice i tog saopstenja verovatno ako ga vec nije bilo, ovo je konkretno posluzilo da se Trampu hitno posalje poruka da su mu svi najvazniji saveznici preko bare protiv bilo kakve avanture sa Grenlandom.

20 hours ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Živo me zanima kako će (i da li će uopšte) da opravda tu potencijalnu aneksiju Grenlanda nečim drugim osim sekjuritija. Bumo videli...

sem EU, globalističke institucije su made in America. delom su predstavljale instrumente američke moći, delom američko voljno ograničavanje te moći. MAGA društvo (posebno Milera) potonje jako žulja, jer predstavlja gušenje autentičnog američkog nacionalizma i promociju liberalizma u Americi. pa Grenland sam po sebi može i ne mora biti posebno bitan, bitniji je proces u kome se razbija postojeći sistem.

edit: zaboravih poentu. pa bi opravdavanje navodnom brigom za ljudska prava ili demokratiju bilo kontraproduktivno.

Edited by Gandalf

58 minutes ago, Kampokei said:

I zasto ne cela EU, pa makar i bez Madjarske i Slovacke, jer sam prilicno siguran da bi se i ostalih 20-ak clanica slozilo oko sadrzaja pisma? Zasto je tu Poljska, a ne recimo Rumunija, Belgija ili Holandija?

Deluje kao neka žurba...

2 hours ago, Mel said:

Pa ne nismo i nije moguce ni da zamislimo da jesmo, i da je nekom palo na pamet tako nesto u komunistickom raju, svi bi ga gledali kao opasnog ludaka.

Onaj aparthajd koji se opisuje pod velikosrpskim komunistima za cije je vreme non stop trajao neki stepen iredente o kome se jedva govorilo, a mnogi nisu ni znali, odlikovao se mnogo vecim stepenom svih zivih i nezivih prava nego sto je bilo u EU kolonijji. Da kapiram da zvuci jereticki, ali samo zamisli da Srbi 30 godina po Kosovu hvataju nevine albanske devojcice od 12 godina i svima im uguraju spiralu?

To bukvano ne moze da se zamisli, i to je poenta koju pravim.

99ta je bio klasicni etnicki sukob sa pucanjem i bombardovanjem, kakav je Amerika imala x puta posle WWII sve drzeci pri tom titulu najdemokratskije demokratije sveta. Ali u mirnom periodu 45-90te u YU, nista ovakvo se nije radilo nicijem stanovnistvu, a samo zamisljanje toga meni nije zamislivo.

Tako da taj patos ah gore stvari, ne brte, ovde je to bilo nezamislivo. Ljudi su bukvalno navatili svu tu Grenlandsku decu i unistili im prirastaj, dok se kod nas u istom periodu bezalo sa Kosova zbog niske bezbednosti, i to ne u Albaniju.

Ali to je ono sto bi zapenjeni ljubitelji Dimitrija Tucovica koji ga mesaju sa Svetozarom Markovicem negirali do poslednje kapi koka kole u krvotoku.

Percepcija zapada moje generacije je bila izuzetno pozitivna, nastala manje na znanju o tome sta se na zapadu zaista desava a mnogo vise na propagandnom kapacitetu zapadne "meke moci" koju smo upijali preko filma, dokumentaristike, muzike i slicnih kulturnih obrazaca. Vrlo se malo znalo o mracnim stranama prirode tih drustava a i to sto se znalo odbacivano je kao komunisticka propaganda ili se smatralo da su u pitanju devijacije iz proslosti koje su prevazidjene. Realnost je da su na zapadu do pre jedva cetrdesetak godina postojale neke drustveno i zakonski sankcionisane stvari koje su bile toliko sokantne da ih je bilo tesko uopste prihvatiti kao istinu. Vecini nas ova woke kultura deluje kao isprazno isprdjivanje, sto je u velikoj meri naknadno i postala, jer tesko da smo mogli i da zamislimo kakve istorijske traume stoje iza odredjenih manjinskih grupa koje kroz taj pokret sada traze kompenzaciju za svoj tragicni polozaj tokom prethodnih vekova.

To je sto se nas tice. Zapad ima drugi problem, oni su sami sebe uljuljkali u zabludu da je sve ono sto su drustvene elite radile stvar daleke proslosti i da se vise nece ponavljati. I onda im se, naravno, dogodio Tramp, kao zlokobno podsecanje da ideje ne umiru u proslosti, Ni dobre ni lose.

21 hours ago, Gandalf said:

extending to these..... preferential legal and financial treatment over the native citizenry

Ovo se može odnositi samo na američke crnce. I odnosi se, ali polako, prvo uppity doseljenici, onda kad njih nestane kreće se na uppity crnčuge

Edited by Roger Sanchez

18 minutes ago, harper lee said:

Percepcija zapada moje generacije je bila izuzetno pozitivna, nastala manje na znanju o tome sta se na zapadu zaista desava a mnogo vise na propagandnom kapacitetu zapadne "meke moci" koju smo upijali preko filma, dokumentaristike, muzike i slicnih kulturnih obrazaca. Vrlo se malo znalo o mracnim stranama prirode tih drustava a i to sto se znalo odbacivano je kao komunisticka propaganda ili se smatralo da su u pitanju devijacije iz proslosti koje su prevazidjene.

Komunizam je mrtav 30 godina, a mene ovo iznenadjuje sad tako da nije samo do komunisticke propagande - nama su mozgovi isprani toliko da ni mi (kao ja) koji smo svesni da su isprani njihovom propagandom, ne znaju gde su tacno sve isprani.

Jbt ovi su silovali decu na hiljade. Najnormalnije. Usred zlatne epohe demokratije. I to su radili doktorsi redom, iako je na papiru ovo bilo nezakonito. Koja je to posrana kasta sociopata.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.