Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

2 minutes ago, đorđe geprat said:

za dotacie znam, za korist ne znam. ako danska ima neku korist od grenlanda, upoznaj me.

Zona ribolova, ovako napamet, da ne guglam...

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

2 hours ago, Halvard said:

Kako me uvek izbedači ovaj jebeni resentiman prema celom svetu. Neka sve propadne i neka svako sve izgubi, zato što se raspala Jugoslavija i uzeli nam Kosovo.

Pa izražavamo zabrinutost i pozvivamo sve strane na suzdržanost i poštovanje međ. zakona. fantom

Da, jebe nam se za Grenland i Dansku, zanemarimo SFRJ i kosovo, trebali su na to misliti ranije, šta znam Dancon u Iraku, ili kada su ginuli po Afganistanu.

Ovako, možda zakuca ta demokratija i na njihova vrata,

2 hours ago, radisa said:

Tim pre što im je vojska ovde i sistemi i ostalo, sve im je lakše... Ti misliš da ne mogu da isključe (recimo) nemačku PVO za par sati...

Za ugled i savezištav ga bole dupe, to je pokazao već više puta... Kavo savezništvo, kad od saveznika tražiš da ti ustupi deo teritorije... To je put u izgrdanju i poverenje...

Živi bili pa videli, samo da ne bude opet da Evropu od poludelog diktatora spasava neki drugi poludeli diktator...

jbt, da je Xijev i Putinov agent, ne bi ovo ovako radio, bilo bi suptilnije...

Vidi, dešavale su se i čudnije stvari, ali ovo što opisuješ je svetski rat. Kad već pijemo pivo ispred zadruge, šta misliš da bi Rusi uradili da USA isključi nemačku PVO i krene u napad? Čekali da to isto urade sa Poljskom dok Trampu traje erekcija? I šta bi se desilo sa raketnim sistemom u Rumuniji, onom koji služi za odbranu od Irana rolleyes? Pa Rusi bi jedva dočekali tako glup potez, i ne samo oni.

Ajde da ne preterujemo...US drži praktično celu Evropu u NATO, stigli su skoro do granice sa Rusijom i sada će to da prospu da bi vojno osvajali Nemačku koja im je već pod šapom. Nema log'ke, bolan.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

Pa i Grenland imaju pod sapom? Sto sve prosipaju kad ga imaju? Kad već cevcimo pivo... )

2 minutes ago, radisa said:

Pa i Grenland imaju pod sapom? Sto sve prosipaju kad ga imaju? Kad već cevcimo pivo... )

Ma neće biti ništa od tog Grenlanda...ajde, ako ga stvarno anšlusuju dođem ti Zaječarca, a onda pričamo i o Nemačkoj covid19 .

Edited by Rudolf Pingvinoglu

1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Мислим да у неким случајевима мешаш ресентиман и/или сеирење са потпуном равнодушношћу. Јел ово нешто ново и невиђено - није. Јел Данска била вољни и агилни део оваквог поретка - јесте. Јел ће неко погинути - скоро сигурно неће. Немам никакав разлог да се нервирам или бринем, само да са занимањем гледам.

Ja sam shvatila kad je pocelo ono sa Venecuelom, pa 30 mrtvih, pa onda 80 mrtvih, da sam iznenadjujuce ravnodusna.

Sad za Grenland mogu da ispratim vise u fazonu da vidim da kapiram a i ne kapiram (sklona sam da verujem da Tramp samo zeli da se upise kako je povecao teritoriju USA), ali zaista ne deluje da ce tu biti neke ovako frtutme za ljude da im neko ulece sa komandosima i nasilno ih pricepljuje/prisajedinjuje. Ko neka pozorisna predstava sa neubedljivim zapletom, tako mi sve deluje...

Just now, Rudolf Pingvinoglu said:

Ma neće biti ništa od tog Grenlanda...

zavisi. da li je u pitanju Trampovo merenje patke, ili se pak radi o Milerovoj zamisli? u potonjem slučaju, kud ćeš bolje i kvalitetnije pobede nad mrskim globalizmom od razjebavanja NATO-a i EU.

https://x.com/KatieMiller/status/2007541679293944266?s=20

Edited by Gandalf

4 hours ago, đorđe geprat said:

gresima iz prošlosti koje su priznali. subvencijama i stavom da mogu da odluče kako odluče?

da li tramp iznosi kao argument teror/nepravdu/eksploatisanje grenlanđana od strane danske ili kao što za venecuelu kaže "I Love Oil" ovde veli "I Love Mining"

Onima koji su nastradali u proteklim decenijama ne znače ništa subvencije ni stavovi. Šta će im doneti nova uprava (ako bude), videćemo

1 hour ago, dragance said:

Danska neće propasti, ali Inuiti ne žele novog gazdu.

Deluje da se ni sa starim nisu usrećili.

4 minutes ago, JozoMujica said:

Nisu ni njihovi rodjaci po Aljasci i Kanadi, ako cemo pravo.

30 minutes ago, JozoMujica said:

Poslednje dve decenije i kusur je bolje. Pitaj lokalce.

6 hours ago, Nikodije said:

Sklopiće se neki dil da Grenland formalno ostane deo Danske a da faktičku vlast preuzme USA.

Ali trenutno stanje je već manje, više takvo i to još od WW2. Amerika može da koristi vazdušni prostor koliko hod hoće, može da gradi još baza (već ih ima) kakvih i koliko god hoće, mogu i da eksploatišu rude ako nađu način da se isplati. Jedino što ne mogu je da zabodu zastavu i kažu, moje. I to je najveći mindfuck u ovoj priči oko Grenlanda, zašto to rade?

Zapravo i nije teško pitanje. Radi se o tome da ljudi koji kroje spoljnu USA politiku ne razumeju kako funkcioniše današnji svet i žive u prošlosti, tačnije 19-tom veku. Miler, Vens, Vout, pa i sam Tramp koji doduše ne razume apsolutno ništa.

To i jeste zastrašujuće, jer nije prvi put u istoriji da se pojavi neka ultra konzervativna struja koja negira sadašnjost i želi da zavrti točak istorije u nazad. I to se po pravilu krvavo završavalo.

seirenje se nastavlja. počev od učešća danse u NATO, zanemarujući fakat da je danska simbolično učestvovala '99 a USA bile kolovođa i sponzor današnjeg kosova pa je pomenuto i brojanje dana koliko je danska ratovala sa vermahtom. jugoslavija je ratovala duplo duže. čak 12 dana.

mahniti želi da silom zauzme teritoriju druge države a istvremeno sanja nobela. lom u lobanji. evo, saće skandinavci da mu je daju.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.