Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

2 hours ago, Engineer said:

Klintone Trampe bombarduj

jašta. pičkin dim od ostrva a drznuli su da proglase 200 km u krug kao teritorijalne vode.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

• Popular Post
46 minutes ago, Halvard said:

Kako me uvek izbedači ovaj jebeni resentiman prema celom svetu. Neka sve propadne i neka svako sve izgubi, zato što se raspala Jugoslavija i uzeli nam Kosovo.

Мислим да у неким случајевима мешаш ресентиман и/или сеирење са потпуном равнодушношћу. Јел ово нешто ново и невиђено - није. Јел Данска била вољни и агилни део оваквог поретка - јесте. Јел ће неко погинути - скоро сигурно неће. Немам никакав разлог да се нервирам или бринем, само да са занимањем гледам.

57 minutes ago, Halvard said:

Kako me uvek izbedači ovaj jebeni resentiman prema celom svetu. Neka sve propadne i neka svako sve izgubi, zato što se raspala Jugoslavija i uzeli nam Kosovo.

Nisu naučili lekciju Mr. Miyagia kad su bili mali. I tu ne mislim na wax on wax off mada i to.

Edited by Venom

4 hours ago, dunja said:

mozda je plasiranje price o mogucnosti otimanja Grenlanda zapravo samo test da bi se videlo kako ce Evropa reagovati

ili pak pokazna vezba da ostatak sveta vidi da Evropa ne dobacuje dalje od smatranja i deklarativnih izjava solidarnosti

ili deo strategije odvracanja paznje Evropi sa americkih kontinenata na njeno dvoriste

moze biti svasta, ako vec nije realna pretnja (mada se ja u ovo ne bih kladila)

Pa nekako je rano u mandatu krenuo priču da bi se glatko usvojilo da je tek test raspale EU a opet nije on budala od juče ko zna kakve mape sanja i pretače ih u govore...

Kvalitetna ludnica.

18 minutes ago, Engineer said:

Klintone Trampe bombarduj

Bockaj, ali onako demokratski rolleyes

1 hour ago, Halvard said:

Sta se sustinski menja ako se promeni zemlja koja upravlja Grenlandom?

Da li ce Danska da propadne bez tog ostrva?

1 minute ago, x500 said:

Danska neće propasti, ali Inuiti ne žele novog gazdu.

4 minutes ago, x500 said:

35 minutes ago, đorđe geprat said:

jašta. pičkin dim od ostrva a drznuli su da proglase 200 km u krug kao teritorijalne vode.

Dobro ljudi, mislim na Bjork, a ne Grenland ili Island. Možda i na forumu ima fanova, ali ja to ne mogu.

A tih 200km je valjda ona eksluzivna ekonomska zona i glavni razlog zašto Island neće u EU. Nije to ništa specijalno njihovo, tako je svima.

6 minutes ago, x500 said:

bitno će se promeniti način upravljanja grenlandom. na štetu svih. prvi će island da oseti na svojoj koži. zemlja leda i snega i ribarenja postaće gomila rudnika koječega.

a grenlanđani? pa neka na referendumu (ako se ne varam premijer grenlanda je za nezavisnost) neka odluče kako će im biti. danska može samo da ima stavku manje u budžetu (donacije grenlandu) i zadrži imidž demokratske države.

1 minute ago, đorđe geprat said:

bitno će se promeniti način upravljanja grenlandom. na štetu svih. prvi će island da oseti na svojoj koži. zemlja leda i snega i ribarenja postaće gomila rudnika koječega.

Kakav sad Island?

4 minutes ago, Engineer said:

Dobro ljudi, mislim na Bjork, a ne Grenland ili Island. Možda i na forumu ima fanova, ali ja to ne mogu.

A tih 200km je valjda ona eksluzivna ekonomska zona i glavni razlog zašto Island neće u EU. Nije to ništa specijalno njihovo, tako je svima.

najkraće rastojanje između islanda i grenlanda je 340 km

2 minutes ago, zorglub said:

Kakav sad Island?

najbliži komšija. a nije ni u EU. a ima i USA vojsku (čini mi se, nisam siguran)

Bjork je islandski Dragan Bursać, kenja s razdaljine

1 hour ago, Halvard said:

Prema kakvom celom svetu? Resentiman je prema licemernim siledzijama koji sada kmece jer je na njihova vrata zakucao onaj poslovicni medved iz basne i taj resentiman je sasvim razumljiv. Nije da je koristan i da ce neko da profitira od njega ali nije nerazumljiv, Dirty Harry fransiza je napravila ozbiljne pare na racun tog sentimenta.

35 minutes ago, đorđe geprat said:

danska može samo da ima stavku manje u budžetu (donacije grenlandu) i zadrži imidž demokratske države.

Ovo ispada da je Grenland samo na teretu Danskoj i da ih dotariju iz milosrdja :-)

Just now, Peter Fan said:

Ovo ispada da je Grenland samo na teretu Danskoj i da ih dotariju iz milosrdja :-)

za dotacie znam, za korist ne znam. ako danska ima neku korist od grenlanda, upoznaj me.

prekopah po viki da saznam nešto više o temi

ima i ovo

Данска подржава економију Гренланда у виду годишње бесповратне помоћ у износу од 3,2 милијарде данских круна, али како Гренланд почиње да прикупља приходе од својих природних ресурса, дотација ће се постепено смањивати. Ово се генерално сматра кораком ка коначној пуној независности од Данске.

Edited by đorđe geprat

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.