Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

Kakva Škotska i Norveška, sitno je to što tamo ima. Grenland kao ima rudna bogatstva, ali to je danas preskupo za eksploataciju. Gore od Sibira, a tamo je pola neiskorišćeno jer je neisplativo. Sve što je potrebno postoji u USA, čak se i kopalo tamo, pa su ugasili kad su prebacili proizvodnju u Kinu. Poenta je u kontroli resursa u decenijama koje dolaze. Treba sprečiti da bilo ko ima mogućnosti da spali jahte i bunkere kad počne apokalipsa.

Ja sam uvek za to da narod ima pravo da odlučuje o svojoj administraciji i budućnosti, ali isto tako smatram da je bolje biti u većoj zajednici nego sam. Imali smo relativno skoro primer Nove Kaledonije gde su glasali da ostanu Francuska. I kad se pogleda šta sve jednoj državi treba da bi bila funkcionalna, takav izbor zaista ima smisla. Isto mislim i za npr. sibirske narode - jednostavno geografija je takva da bi sve resurse morao da trošiš da održavaš državu, presipanje iz šupljeg u prazno. Ogroman prostor, a malo ljudi. Bolje je biti u zajednici i podeliti trošak, to treba i može da bude na obostranu korist. Druga stvar je kako se matična/velika država ponaša prema dalekim teritorijama, i jasno je da Danska i nije baš bila dobar gazda. Ali danas se verovatno može reći da jeste.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

2 minutes ago, Mel said:

Malo mi ovo.... preterano? USA ipak treba da ima neke saveznike...

Why? Jeste britanska stvar ali mislim da važi ono "We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow.". Ako njima neke projekcije kažu da su svi ti saveznici za okačiti o rep u end game, šta će im?

Mada mislim da škotska nema šanse, briti su pokazali šta hoće i mogu u slučaju UA a i mnogo puta pre toga.

Bjork je uz Grenladjane

2 hours ago, đorđe geprat said:

u tampovoj USA biće im sigurno bolje.srdoc

Ne verujem da neko ima iluzija da bi im bilo bolje, ali poenta je da je odavno trebalo da im bude bolje - imaju stanovnika kao malo veći grad u Srbiji, Danska je je pri tom jedna od najuspešnijih zemalja u EU i opet su im se solidno u*ali u život

i dalje se seiri na dancima. lom je mozga kada je argument za seirenje učešće NATO u 1999 a u korist kolovođe te agresije.

imamo posla sa ludakom na kub luđim i jačim od ovog našeg a koji je rešio da zaistauspostavi novi svetski poredak po sopstvenom planu.

2 minutes ago, Time Crisis said:

Ne verujem da neko ima iluzija da bi im bilo bolje, ali poenta je da je odavno trebalo da im bude bolje - imaju stanovnika kao malo veći grad u Srbiji, Danska je je pri tom jedna od najuspešnijih zemalja u EU i opet su im se solidno u*ali u život

gresima iz prošlosti koje su priznali. subvencijama i stavom da mogu da odluče kako odluče?

da li tramp iznosi kao argument teror/nepravdu/eksploatisanje grenlanđana od strane danske ili kao što za venecuelu kaže "I Love Oil" ovde veli "I Love Mining"

8 minutes ago, Strucnjak said:

Bjork je uz Grenladjane

Nemoj tako Bjork, šta ako bude instalirana lepa vojna baza, pa okolno stanovništvo poželi da postane 51. država, pa tako redom.

Edited by napadaj

5 minutes ago, radisa said:

Oni oni ulazu u vojsku x puta vise nego svi njihovi saveznici zajedno... Bole ih kurac sa saveze, Evropske zemlje su slabe, bez vojski jer su verovale USA, zasto ih ne pokoriti i uzeti im sve, ako se vec moze?

Nije to baš tako jednostavno. U Evropi su američke baze, sistemi, vojska, oružje. Čitave decenije su potrošene na pravljenje zajedničkih strategija sa Evropom, i za napad i za odbranu, i sad će neki Tramp to sve da razjebe...to bi koštalo milijarde i milijarde, o izgubljenom ugledu i savezništvima da ne pričamo. Dalje, to bi otvorilo vrata Rusima, možda i još nekima...nema šanse, a verujem da i oko Grenlanda samo prdi i uteruje EU u red, kako ga on vidi.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

10 minutes ago, Strucnjak said:

Bjork je uz Grenladjane

1 minute ago, napadaj said:

Nemoj tako Bjork

Klintone Trampe bombarduj

28 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Nije to baš tako jednostavno. U Evropi su američke baze, sistemi, vojska, oružje. Čitave decenije su potrošene na pravljenje zajedničkih strategija sa Evropom, i za napad i za odbranu, i sad će neki Tramp to sve da razjebe...to bi koštalo milijarde i milijarde, o izgubljenom ugledu i savezništvima da ne pričamo. Dalje, to bi otvorilo vrata Rusima, možda i još nekima...nema šanse, a verujem da i oko Grenlanda samo prdi i uteruje EU u red, kako ga on vidi.

Tim pre što im je vojska ovde i sistemi i ostalo, sve im je lakše... Ti misliš da ne mogu da isključe (recimo) nemačku PVO za par sati...

Za ugled i savezištav ga bole dupe, to je pokazao već više puta... Kavo savezništvo, kad od saveznika tražiš da ti ustupi deo teritorije... To je put u izgrdanju i poverenje...

Živi bili pa videli, samo da ne bude opet da Evropu od poludelog diktatora spasava neki drugi poludeli diktator...

jbt, da je Xijev i Putinov agent, ne bi ovo ovako radio, bilo bi suptilnije...

Kapiram da je rano, ali spekulise li se sta posle Trampa, pod pretpostavkom da docekamo u zdravlju i veselju smenu vlasti...

Sumnjam da će nakon Trampa neko imati ovoliko u šaci GOPere i mislim da će se MAGA raspasti kao i Tea Party onomad. Ne zato što nema ko da nastavi, jer jednostavno niko neće imati toliko “harizme” da ih drži sve za jaja, a verujem da će biti borba izmedju JD Vance, MTG i Rubia za “nasledstvo”. Dodaj tome i koksaru DJT Jr i to je to.

Danci su Ukrajincima obećali 19 F-16, poslali 4 Harpuna, 80 Leopard tenkova itd itd

Možda da traže nazad nešto?

Ako su Ameri prešli na F-35, ne treba im ništa, ti padaju sami. Ako uspeju da polete i dolete

11 minutes ago, dragance said:

Sumnjam da će nakon Trampa neko imati ovoliko u šaci GOPere i mislim da će se MAGA raspasti kao i Tea Party onomad. Ne zato što nema ko da nastavi, jer jednostavno niko neće imati toliko “harizme” da ih drži sve za jaja, a verujem da će biti borba izmedju JD Vance, MTG i Rubia za “nasledstvo”. Dodaj tome i koksaru DJT Jr i to je to.

Gledacemo, mada bilo bi lepo da su na Marsu pa da ih gledamo kao seriju a ne realna bica na istoj planeti...

• Popular Post

Kako me uvek izbedači ovaj jebeni resentiman prema celom svetu. Neka sve propadne i neka svako sve izgubi, zato što se raspala Jugoslavija i uzeli nam Kosovo.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.