Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

Gubitak Grenlanda, pa i ovako nedostojanstven, ne bi bio nezasluzen. Bas nemam utisak da je Danska taj deo svoje teritorije tretirala kako treba, a ljude jos manje. Pa pre par meseci se premijerka izvinila Grenlandjankama zbog programa prisilne kontracepcije koji je trajao, pazite sad, tri decenije (priznajem da ne znam sve detalje programa). No, ako Danska i jeste negde zasluzila da izgubi Grenland, ljudi na Grenlandu ne zasluzuju da ih okupira kako se kome digne bez da ih ista o tome pita. Ipak, tesko je ocekivati da ce Tramp da se usudi na tako nesto. Njemu transatlantske veze mozda nisu prioritet, ali zasto bi ih bas sasvim unistavao.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

10 minutes ago, Kampokei said:

Gubitak Grenlanda, pa i ovako nedostojanstven, ne bi bio nezasluzen. Bas nemam utisak da je Danska taj deo svoje teritorije tretirala kako treba, a ljude jos manje. Pa pre par meseci se premijerka izvinila Grenlandjankama zbog programa prisilne kontracepcije koji je trajao, pazite sad, tri decenije (priznajem da ne znam sve detalje programa). No, ako Danska i jeste negde zasluzila da izgubi Grenland, ljudi na Grenlandu ne zasluzuju da ih okupira kako se kome digne bez da ih ista o tome pita. Ipak, tesko je ocekivati da ce Tramp da se usudi na tako nesto. Njemu transatlantske veze mozda nisu prioritet, ali zasto bi ih bas sasvim unistavao.

mozda je plasiranje price o mogucnosti otimanja Grenlanda zapravo samo test da bi se videlo kako ce Evropa reagovati

ili pak pokazna vezba da ostatak sveta vidi da Evropa ne dobacuje dalje od smatranja i deklarativnih izjava solidarnosti

ili deo strategije odvracanja paznje Evropi sa americkih kontinenata na njeno dvoriste

moze biti svasta, ako vec nije realna pretnja (mada se ja u ovo ne bih kladila)

Edited by dunja

42 minutes ago, Time Crisis said:

Jeste i to, ali ipak dosta kompleksnije

During the 1970s to late 1980s Greenland experienced a rapid period of urbanisation, with many Greenlandic villages being cut off from support and funding, with the Danish government encouraging migration towards the cities. The new immigrants who had lived in a traditional Inuit hunter gift societies were generally isolated inside cities with no social support, many of them suffered from extreme mental health issues in the cities, with a high rate of suicide, which remains a major issue in Greenland

u tampovoj USA biće im sigurno bolje.srdoc

Trump ce im dati rezervate i da mogu da otvore kockarnice.

I da obidju svet kao deo US Army happy

• Popular Post

Šta god da se desi, sigurno je dan neće biti bombi i sirena. Danci su se u Drugom svetskom ratu protiv nacista borili 6 sati, najbolje da će se suprotstaviti SAD.

Sklopiće se neki dil da Grenland formalno ostane deo Danske a da faktičku vlast preuzme USA.

Sto bi rekle stare babe - samo nek' je demokratski i po EU standardima.

Kad zagusti, i zaigra mecka, uvek mozed da napravis izvinjotinu i da parama pokrijes svinjariju.

Edited by x500

14 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Šta god da se desi, sigurno je dan neće biti bombi i sirena. Danci su se u Drugom svetskom ratu protiv nacista borili 6 sati, najbolje da će se suprotstaviti SAD.

Malo sramotno poredjenje, jer su ipak imali pokret otpora, a spasili su i sve svoje Jevreje pogroma uspevajući da ih krišom prebace u Švedsku.

Sta to bi, ko se tukao?

Meni je malo cudno ovo insistiranje na Grenlandu i tripujem da nije do planiranih puteva transporta i kopanja ruda za 30 godina, nego da je bukvalno ono sto je neko vec postavio - da se USA rasiri na mapi i da tramp u istoriju udje kao neko ko je uvecao USA.

Iz raznih razloga, verujem da nece doci do toga da uspe u ovom mandatu da "prilepi" Grenland na mapu.

27 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Zato su momacki doprineli oko Lenjingrada

1 hour ago, Kampokei said:

Meni je nesto drugo tu interesantno, Danska je odavno u EU vrednostima, i njima ceo zdravstveni sistem ucestvuje u nasilnim sterilizacijama i nema niko da tipuje novinama, pobuni se, dozivi prigovor savesti, nego fikete fikete 30 godina, kad se mama penzionise cerka nastavlja da secka po reproduktivnim organima devojaka bez saglasnosti i informisanosti.

Jako jako disciplinovana sociopatija jednog sistema koji bi trebao da ljudski zivot i zdravlje centralno postavlja.

Meni je tu "najmanje" kriva vlada ili od koga je poteklo naredjenje da se ta politika sprovodi, a ovi obicni gradjani koji ko ekipa zombija marsiraju po istoj liiji su mi vrlo vrlo skeri.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.