Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

4 minutes ago, Shan Jan said:

Imali su dugo benefit da nisu morali da investiraju u bombe. Svakako kapa dole sto su se odlucili za vetroparkove i medicinu kad im se moglo. Samo mi je ovo kukanje na nefer svet malo smesno sad kad ne mogu vise da se kriju iza skuta velikog brata dok glume gospodu, vec se on okrenuo da malo njih maltretira.

Ok, znaci tvoja jedina zamerka je ne sot su bili pametni i obezbedili sebi 70 godina neometanog prosperiteta koji su ulozili u tehnoloski razvoj, nego sto sad kad je doslo do nekog ugrozavanja tog statusa kvo, ne kazu jbg bilo je lepo dok je trajalo i puste niz vodu?

Mislim ja bukvalno iz ovoga sto nizes ne vidim nista sto govori u prilog tome da je Danska za svoju trticu bilo sta lose radila.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

8 minutes ago, Time Crisis said:

Istini za volju nisu se nešto proslavili Danci na Grenlandu, ako se dobro sećam i dalje Grenland ima jednu od najvećih stopa samoubistava na svetu, ako ne i najveću

Ja sam pre par dana citala detetu neku inuitsku legendu, od ilustracija samo depru mozes da dozivis, sante leda, ledeno sivo gadno more i ti koji sa camcem teba da za onih 3 i po sata obddanice nalovis ribe za gladnu decu, a more oko tebe izlovljeno. Delove gde nekoj devojci mreza odsece prste saka sam detetu preskocila. Na ilustracijama niceg zelenog nema, ni trave ni zelene mahovine, a drvo ne znaju ni sta je.

9 minutes ago, Mel said:

Ok, znaci tvoja jedina zamerka je ne sot su bili pametni i obezbedili sebi 70 godina neometanog prosperiteta koji su ulozili u tehnoloski razvoj, nego sto sad kad je doslo do nekog ugrozavanja tog statusa kvo, ne kazu jbg bilo je lepo dok je trajalo i puste niz vodu?

Mislim ja bukvalno iz ovoga sto nizes ne vidim nista sto govori u prilog tome da je Danska za svoju trticu bilo sta lose radila.

nije Danska nista lose radila, vec je sticajem geografskih i istorijskih okolnosti imala taj 1 luksuz da se ne bavi bombama, odbranom, pvoima i slicnim - luksuz koji mnoge druge (male) države nisu imale

Edited by dunja

3 minutes ago, SNARC said:

Pa..ako su obezbedili i kasicicu kerozina za bilo koju NATO intervenciju koja je u programu imala upisano "Prihvatanje realnosti na terenu" red je da malo osete cari te prakse.

Nije da se radujem jer me boli bas..ali je neobicno zabavno..a i nekako je kosmicki pravedno.

Jbg, seti se onomad kad su nas Turci okupirali koliko je srpskih vazala decenijama moralo da ubija neki mozda sasvim posten svet za racun Turaka i njihovih osvajanja.

Ja prva necu plakati nad Dancima ako su sad malkice on the receiving end, ali pre svega sto mislim da je ovo sitan kusur i da nema realnog razloga zaliti ih, pa jos pogotovo iz srpske perspektive. Ok su Danci, ne trebaju im nase suze ni da ih sazaljevamo ni da likujemo.

• Author

16 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Можда би наслов топика могао да се промени у деколонизација Гренланда.

Koje to vesti o planiranoj predstojećoj dekolonizaciji si čuo u poslednje vreme da bi to bio adekvatan naslov?

14 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Не верујем да ће Гренлад постати држава. Биће територија као Порторико или Гуам, барем једно 50 година док се не американизују.

Ја и даље мислим да се то неће десити, али сам мање убеђен него што сам био пре 10 дана. )

Можда би наслов топика могао да се промени у деколонизација Гренланда.

Nije dekolonizacija. Radi se na tome da se promeni kolonizator, ali da ostane kolonija. Inace Grenlandjana ima negde oko 50 hiljada, onih sa pravom glasa i manje od toga. Nije mi tesko da zamislim da se investira nekoliko stotina miliona USD u kupovinu glasova kad dodje na red odlucivanje na referendumu.

6 minutes ago, SNARC said:

Pa..ako su obezbedili i kasicicu kerozina za bilo koju NATO intervenciju koja je u programu imala upisano "Prihvatanje realnosti na terenu" red je da malo osete cari te prakse.

Nije da se radujem jer me boli bas..ali je neobicno zabavno..a i nekako je kosmicki pravedno.

nisam razumeo, šta je pravedno. nije ni za radovanje ili da bude zabavno

jer, grenland pod USA upravom prestaće da bude jedna oaza prirode, sjebaće se,globalno, vazduh. topiće se led jer, USA zabole qrac za klimu, bitno je da kinta kaplje. a grenland je 1 mogućnost. danska je brinula o grenlandu da do toga ne dođe.

možda trampu padne na pamet da kolonizuje i antarktik. ko jebe pingvine.

Edited by đorđe geprat

1 hour ago, Shan Jan said:

Ne zaboravite da Danska do skoro nije imala PVO, nisu smatrali da im treba ceo rod vojske jer su ugodno ususkani usred NATO. Uzivali su u 70 godina mira i stabilnosti, investirali u vetroparkove i medicinu dok je ostatak sveta mora da gleda kako da prezivi silovanje velikih sila. Sad kad je frkica dosla i u srce Evrope krece plaky.

Kakave veze ima to sto su ususkani u NATO sa PVO? Zasto Svedska i Finska nisu bile u NATO a imaju vrlo ozbiljne vojske? Prvo i osnovno Danska nema nikakve sporove sa svojim susedima niti potrebu za PVO prvenstveno jer su u dobrim odnosima sa svojim najblizim susedima. Obicna kost benefit analiza koju moze da razume bilo ko, bio to Danac ili Srbin.

3 minutes ago, SNARC said:

Kada su nas Turci okupirali ljudi su mahom bili nepismeni i brisali dupe liscem..ako su i toliko.

Ovi su veselnici u doba interneta bili Ok sa tim da neko drzeci i njihovu zastavu gadja i ubija ljude koji im se ni sa cim nisu suprotstavili..Ne ljude u rovu, ne Miloseviceve falange koje ubijaju neduzne civile..nego ljude u vozu kod Varvarina, ljude u Aleksincu, Nisu i gde sve ne.

Neka glodju bobana..imali su priliku da se pobune protiv protiv hegemonije silnika jos pre vise od frtalj veka ali jbg, bilo precih obaveza.

Zasluzli su da gledaju sebe u ogledalu ponizene i mutave..zalicu ih juce.

Ama nema zasto da ih zalimo, they will be ok. Ja ne kazem da Danaska nema putera na glavi ili kako se vec kaze, nego da su najvecim delom uzivali u svom privilegovanom polozaju i da su najvecim delom mind their own business and hobbies i da bi malo ko drugacije. Sad ce mozda Tramp da im otcepi Grenland, koji bi moguce otisao i onako i ovako, niko ne preti konc logorima tamo zasad, meni vest od ipak drugorazrednog znacaja u ovim vremenima...

meni nije. čak mi je značajnije od venecuele.

Ne vidim problem, Rasmusen je staro američko prezime.

45 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Niko ne moze Grenlandjanima da zabrani da sami odlucuju o svojoj sudbini..

Danska samo da prizna de facto situaciju

Naravno da ce prihvatiti stanje na terenu. Bilo referendum, sto bi bilo najbolje.

Ili golu silu i upad USA, sto je njima svojstveno i verovatnije. Ko ce docekati te dem. procedure. Pozvace ih vec neki Grenladjanin da spasavaju. U drugom slucaju, ostar protest, povlacenje ambasadora ili nesto slicno tome. Ja tako nesto kontam, a videcemo.

46 minutes ago, Nikodije said:

Ne znam zašto, mrak, sneg, malo ljudi, bukvalno raj na zemlji

Jeste i to, ali ipak dosta kompleksnije

During the 1970s to late 1980s Greenland experienced a rapid period of urbanisation, with many Greenlandic villages being cut off from support and funding, with the Danish government encouraging migration towards the cities. The new immigrants who had lived in a traditional Inuit hunter gift societies were generally isolated inside cities with no social support, many of them suffered from extreme mental health issues in the cities, with a high rate of suicide, which remains a major issue in Greenland

znate ovog gospodina

IMG_20260105_121139.jpg

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.