Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

4 minutes ago, Mil@n said:

Mene samo zanima kako prosečan Amer razmišlja kada čuje Trampa kako priča o Grenlandu? Da li pomisli ovaj naš mentol stvarno nije normalan, kršimo 400 međunarodnih prava propisa i zakona ili toliko pate od sindroma super sile i megalomanije generalno da misle da eto pošto su oni najveća sila na svetu, eto, može im se.

Taj deo me najviše i zanima, iskreno. Da je USA establishment sklon svemu i svačemu, to je opšte poznato.

Ja cu upucenijem od sebe ponovo da priupitam sto i pre dva dana: da li se neko vazan od Demokrata ocitovao ovih dana po ovom pitanju?

Jeste onaj Keli, pominju ga kao mogućeg kandidata za predsednika (ne verujem u to). Bivši oficir, rekao da vojska treba da odbije protivustavna naređenja. Zbog toga mu ukidaju vojničku penziju

Edit: https://www.rollingstone.com/politics/political-commentary/pete-hegseth-attacks-mark-kelly-1235495603/

But Hegseth, who has run the Pentagon like a Karen at Starbucks who is late for yoga...

Edited by Engineer

11 minutes ago, Mil@n said:

Mene samo zanima kako prosečan Amer razmišlja kada čuje Trampa kako priča o Grenlandu? Da li pomisli ovaj naš mentol stvarno nije normalan, kršimo 400 međunarodnih prava propisa i zakona ili toliko pate od sindroma super sile i megalomanije generalno da misle da eto pošto su oni najveća sila na svetu, eto, može im se.

Taj deo me najviše i zanima, iskreno. Da je USA establishment sklon svemu i svačemu, to je opšte poznato.

demokratska baza je manje šutnuta u vugla. demokratska elita je luđa od baze, a republikanska je sa Trampom & co u skladu sa bazom.

“As democracy is perfected, the office of president represents, more and more closely, the inner soul of the people. On some great and glorious day the plain folks of the land will reach their heart's desire at last and the White House will be adorned by a downright moron.” - H.L. Mencken

28 minutes ago, Sammael said:

Nema tu filantropije; za svaki dolar tako dat siguran sam da bi usledila dva kroz neki government contract.

Elon Musk tako ne posluje, on ne ulaže svoje pare ni u šta, drugi ulažu u njega. Posebno ne bi plaćao za državne ugovore koje ionako dobija za džabe.

Trilioni-kamioni koji se njemu pripisuju ne postoje stvarno, radi se samo o proceni tržišne vrednosti njegovih kompanija.

Ako bi Elon hteo da uloži milijardu dolara u nešto, on ne može da podigne te pare sa svog računa jer one tamo ne postoje. Može ili da podigne kredit, ili da proda akcije, ili da navuče neku drugu budalu da uloži u njegovo ime. (Na prumeru kupovine Tvitera, morao je da uradi sve tri stvari, i to samo zato što ga je sud naterao.)

29 minutes ago, Mil@n said:

lolol

Nekoliko senatora se oglasilo, između ostalih i ovaj macan:

Nemam dobar uvid u to koliko ih je sveukupno i koliko to može da bude uticajno, i čini mi se da to izgleda vrlo mlako. Mislim da mogu da ih razumem, kako da objasniš glasačima da si, kada se svede na suštinu, protiv bogatstva koji bi iz tamo nekih shithole countries pripali Americi?

4 hours ago, Engineer said:

Sad, mi smo se borili 78 dana za manje parče i to ono gde nas nisu hteli, pa da vidimo ko je veći junak kad mu preti takva sila.

I pobedili smo NATO, pardon. Kod takve pobede, predaja je idostojanstvenija i sveukupno bilja opcija.

3 hours ago, radisa said:

Kako sad da se Lisabon brani u Mariopolju, a Berlin se ne brani u Nuuku?

Confusio capitis

3 hours ago, Engineer said:

Ubiše se, 4 godine ne mogu da odluče da li će poslati neke rakete ili ne, i ako hoće, gde i za šta može da se koristi. I dalje nisu odlučili. I da li će da ratuju sami ili ne. Ni to nisu odlučili. I da li će da uvedu sve moguće sankcije ili ne. To i dalje traje. Da su odmah dali i uradili sve što mogu, ili bi rat bio gotov ili sveta ne bi bilo (rat bi bio gotov).

Jedino ne znam da li im je onaj Galileo dovoljno spreman da zameni GPS ako zagusti. I što ne znam da li je bolje da saznamo ili ne.

Operativan je Galileo odavno, ali C3 infrastruktura je NATO, kodovi za Link16 (datalink za network centric warfare) na avionima i brodovima su kod Amera, sve što su od njih kupili ima backdoor milion posto, a i svi su na merama u NSA.

Mogu da se bore samo gerilsko-partizanski, para siempre Comandante

1 hour ago, pt 2.0 said:

EDIT.
Toliko sam se opsela ovim da sam istraživala kako izgleda hijerarhija pravnih akata u SAD, od Ustava naniže, jer mi nije bilo jasno kako je Make Greenland Great Again Act uopšte mogao da dođe pred Kongres kada deluje da je u svojim implikacijama i onoj vague formulaciji "to secure acquisition" malo prekršio međunarodne ugovore koji su ratifikovani u SAD.
Sad znam kako može... gospode

EDIT EDITA.
Malo razuma: “If any military member, from the generals on down, participates in using force against Greenland without congressional authorization, they are following illegal orders.”
https://x.com/Microinteracti1/status/2008999290715148366?s=20

Po ustavu upotrebu sile van granica može odobriti samo Kongres. No, po istom tom ustavu predsednik može narediti upotrebu vojske mimo kongresa radi zaštite The National Security. To je nekoliko puta do sada poslužilo za pokriće raznih invazija i specoperacija, odavno je presedan napravljen, a sudski epilog nikada dobilo nije.

57 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

šta ih onda sprečava da kažu Šveđanima i Norvežanima da bilo lepo da im ustupe komad zemlje

Grenland je specijalan slucaj, nije deo Danske vec samo teritorija kojom upravlaju. Sluzi im da ubacuju pare i da im sterilisu zenski svet.

Da li upravljaju Danci ili Ameri, u cemu je sustinska razlika?

Sever Norveske ili Svedske je druga i mnogo teza prica. To je Evropa, a ostrvo je deo americkog kontigenta.

negiramo da smo pre manje od 30 godina satirali albance i da je to u velikoj meri doprinelo kasnijem statusu kosova, ali zato smo puni brige prema zenama grenlanda koje je danska sterilizovala pre 60+ godina

i nek im uzmu taj grenland kad su takvi monstrumi rolleyes

jos da porucimo kosovarima "dabogda ziveli ko danci, kad vam mi nismo dobri"

1 hour ago, Sammael said:

Razmišljate suviše racionalno.

Tramp je megalomanijak. Želi da ga uklešu u Mt. Rushmore.

Dodavanjem Grenlanda biće prvi POTUS u ko zna koliko godina koji je proširio teritoriju SAD.

Naravno, dobrom delu MAGA establišmenta to ide na ruku jer će nastaviti da jašu na talasu hipernacionalizma i nakon što Tramp ode/pandrkne.

Ispod haube će se napraviti neki sporazum, Grenland će formalno održati referendum da se otcepi od Danske i pripoji SAD (imaju na to pravo). Biće pravno rešeno.

Slažem se delimično. Da, jeste egomanijak, ali u smislu da želi da je sva pažnja usmerena na njega. Mt Rushmore može, ali za života. Nekakav legacy u smislu šta će da ostane iza njega ga ne zanima. Šta više, nisam siguran da je uopšte svestan sopstvene konačnosti.

That being said, bilo bi idealno ignorisati ga. Kad bi uvideo da nije više relevantan i da niko ne obraća pažnju na njega, umro bi za tri dana. Ali džaba, kao što ne možeš da ne gledaš u saobraćajku, ne možeš ni u njegove idiotluke.

I takođe slažem se da se previše racionalno razmišlja o njegovim potezima. Uvek treba imati na umu da je u pitanju moron koji nije u stanju da sagleda širu sliku vezano za bilo šta i da samo uživa kao globalna rijaliti šou zvezda.

Recimo da je ovako nekako išao sled događaja.

Venecuela- sa jedne strane je mali Marko i njegova anti komunisticka latino agenda, a sa druge geostrateški značaj naftnih rezervi. Ali sve što Tramparu tu zanima je da ostane niska cena goriva do midtermsa, jer mu je to praktčno jedini plus u prvoj godini mandata.

Grenland- samo je nastavio da jaše na hajpu uspešne akcije hapšenja Madura dok su svetla reflektora uperena ka njemu, a ćelavi Miler jer iskoristio zgodnu priliku da ga nahuška.

17 minutes ago, pbg12345 said:

negiramo da smo pre manje od 30 godina satirali albance i da je to u velikoj meri doprinelo kasnijem statusu kosova, ali zato smo puni brige prema zenama grenlanda koje je danska sterilizovala pre 60+ godina

i nek im uzmu taj grenland kad su takvi monstrumi rolleyes

jos da porucimo kosovarima "dabogda ziveli ko danci, kad vam mi nismo dobri"

Brate, smara ta priča više.

It was the first time Rugova categorically ruled out ethnic Albanian participation in early Yugoslav Parliament elections called for Dec. 20.

Rugova asserted he was bound by a September 1991 'referendum,' in which Kosovo's 1.8 million-strong mostly Muslim ethnic Albanian majority voted to secede, and May 1991 elections for a self-declared ethnic Albanian legislature that his party won overwhelmingly.

'We have already had our elections. We have also had a referendum on independence. The results of these elections and that referendum are obligatory for us,' Rugova said.

He contended ethnic Albanians do not recognize the truncated federation of Serbia and Montenegro, the only two of the six former Yugoslav republics that did not secede from the war-shattered former Balkan federation.

'The Federal Republic of Yugoslavia was forged without our consent,' said Rugova.

His decision represented a serious blow to Yugoslav Prime Minister Panic in his ongoing power struggle with Serbia's President Milosevic, whose hard-line rule and police repression in Kosovo has intensified the ethnic Albanian secession movement.

Milosevic has justified what international human rights groups and Western governments regard as one of the worst human rights crises in Europe by contending he is protecting the province's 200,000 Serbs.

Link16

pa sta se promenilo od te 1991 do nezavisnosti kosova?

2 minutes ago, pbg12345 said:

pa sta se promenilo od te 1991 do nezavisnosti kosova?

Albanci formirali paralelnu državu i institucije ne priznajući da su deo Srbije i SRJ, a 1997. gandijevskog Rugovu zamenile mlade ratoborne snage i počele da ubijaju pandure u sačekušama, i "poštene Albance" lojalne Srbiji. Imaš ovo suđenje Tačiju pa isprati.

I da ne trolujemo...

53 minutes ago, ragasto said:

Nekoliko senatora se oglasilo, između ostalih i ovaj macan:

Nemam dobar uvid u to koliko ih je sveukupno i koliko to može da bude uticajno, i čini mi se da to izgleda vrlo mlako. Mislim da mogu da ih razumem, kako da objasniš glasačima da s, kada se svede na suštinu, protiv bogatstva koji bi iz tamo nekih shithole countries pripali Americi?

Ne može biti uticajno ni 0,1 promil. Kongres i Senat suštinski ne postoje više.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.