Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

8 hours ago, Halvard said:

Nije trol, jer se stav većine Srba kad se radi o bilo čemu u svetskoj politici uvek svede na to šta su oni nama (u)radili na Kosovu.

Ne znam zašto misliš da je to što pišeš bilo kome nepoznato? Što ne menja činjenicu da se Srbija prema tom delu teritorije i njenom stanovništvu ponela katastrofalno.

I sad se iz te Srbije čuju žalopojke nad jadnim grenlandskim ženama pre 50 godina, sirotom ugnjetavanom ruskom/rusofonom stanovništvu u Ukrajini i čemu sve ne. Meni se od toga baca pegla, jer se to nimalo ne razlikuje od random Danca koji '99 sedi pred TV-om i smatra kako tu Srbiju treba bombardovati još više jer vidi šta radi tim jadnim ljudima.

Sto ne napises svoj stav, koji nece izazvati bacanje pegle?

Sta je trebao random Danac da misli 1998/9 ili 2004 kad se govori o Kosovu.

Odnosno, sta bi trebalo, po tebi, da misli random Srbin po pitanju danske kolonijalne uprave na Grenlamdu?

Edited by x500

• Replies 1.1k
  • Views 67k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

36 minutes ago, x500 said:

Sto ne napises svoj stav, koji nece izazvati bacanje pegle?

Sta je trebao random Danac da misli 1998/9 ili 2004 kad se govori o Kosovu.

Odnosno, sta bi trebalo, po tebi, da misli random Srbin po pitanju danske kolonijalne uprave na Grenlamdu?

Danac je mogao nesto slicno ovome

NOVA portal
No image preview

Foto-istorija: Batine i neredi u socijalističkom Beogradu

Belgijska ambasada se našla pod studentskom opsadom, na kolovozu je goreo prevrnuti automobil, kroz prozore diplomatskog pedstavništva počeli su da lete papiri i inventar, milicija je bila saterana u
10 hours ago, Nikodije said:

-sirius-hero-2020-hero.jpg

250px-11th_Airborne_Division_Insignia_20....

Ne znam za druge, moj problem sa Dancima nema veze sa Kosovom (to je kompleksno pitanje) vec sa stavom svih tih Zapadnjaka severno od Mediterana (Anglosaksonci, Germani i Nordijci) da su nesto iznad ostatka sveta civilizacijski a i mozda i genetski, dok se kriju iza skuta glavnog bulija koji vraca taj ostatak sveta svako malo u kameno doba. To je moj osnovni problem sa njima.

Sad kad buli hoce malo njih da prca krece kuknjava i poziv na internacionalno pravo i pristojnity, par dana nakon sto su mu lizali da ne kazem sta nakon sto je kidnapovao precednika Venecuele i uspostavio tamo koloniju. Sta da kazem, suze krokodilske.

Grenlandjane naravno niko ne jebe 2%, to nismo iznenadjeni.

6 minutes ago, SNARC said:

Danac je mogao nesto slicno ovome

NOVA portal
No image preview

Foto-istorija: Batine i neredi u socijalističkom Beogradu

Belgijska ambasada se našla pod studentskom opsadom, na kolovozu je goreo prevrnuti automobil, kroz prozore diplomatskog pedstavništva počeli su da lete papiri i inventar, milicija je bila saterana u

Eh, neka bolja vremena i bolji ljudi. Da se stidimo...

23 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Verovatno slično ovom događaju juče u Mineapolisu.

Dete od 6 godina je ostalo samo na svetu. ubili su mu majku iz besa, otac je umro 2023.

11 minutes ago, Shan Jan said:

Ne znam za druge, moj problem sa Dancima nema veze sa Kosovom (to je kompleksno pitanje) vec sa stavom svih tih Zapadnjaka severno od Mediterana (Anglosaksonci, Germani i Nordijci) da su nesto iznad ostatka sveta civilizacijski

Mislis li da mi nemamo tih tendencija u odnosu na druge?

Btw. u mnogim stvarima jesu civilizovaniji i organizovaniji i to ne zbog zakona, vec kao zajednice. Objektivno govoreci.

Edited by Moonwalker

25 minutes ago, Moonwalker said:

Btw. u mnogim stvarima jesu civilizovaniji i organizovaniji i to ne zbog zakona, vec kao zajednice. Objektivno govoreci.

Jesu ali nisu ni te zajednice mogle da se razvijaju samohodno po ostatku sveta. Kad sam ja emigrirala 2007me, jos se jako potcenjivacki govorilo o Kinezima, bukvalno oni su glupi, znaju samo da kopiraju, nista svoje ne umeju da naprave.

Sad te price vise nema.

Ko zna koji drugi narodi su imali kapacitet za ko zna sta, ili u obrnutom smeru, gde bi Danci sad bili da im je neko upao pre 100 godina pola ih pobio a polovini im odsekao ruke i stopala?

Edited by Mel

1 hour ago, Mel said:

Sad sam pogledala, ne moze ovo vise ni da se isprati. Tuga kako god okrenes, nije trebalo onoliko da autsorsuju u Kinu ako im je to uopste triger za sve sranje...

Ujee, pa na kontu toga se pedeset godina mnogo lepo živelo, da Kinez, Vijetnamac, Indonežanin... radi mesec dana za 5 USD, a Nike patike kojih on za dan napravi 20 para se prodaju po 100 USD za par.

Isto važi i za Dance i slične sestriće, koji su državu "branili" s jednom eskadrilom F-16 i 3.000 profi vojnika, a ostatak para trošili na privredu i socijalne usluge, dok im je strateški kišobran držao ujka Sem.

E sad kad su ovi nesrećnici odozgo malo digli glavu, sad ćemo da ratujemo i pretimo i sveee... Deja vu.

29 minutes ago, Moonwalker said:

Mislis li da mi nemamo tih tendencija u odnosu na druge?

mala digresija, ovo što si napisao me bacilo u misli kako mi kroz istoriju nikad nismo stigli do tog nivoa surovosti i divljaštva kakvo su pokazali severnjački narodi, kako su oni danas tu gde jesu, a mi ovde de smo??!! Kako smo postali najgori narod Evrope u tako oštroj konkurenciji? Šta radimo pogrešno?

ne treba odgovor.

10 minutes ago, Mel said:

Jesu ali nisu ni te zajednice mogle da se razvijaju samohodno po ostatku sveta. Kad sam ja emigrirala 2007me, jos se jako potcenjivacki govorilo o Kinezima, bukvalno oni su glupi, znaju samo da kopiraju, nista svoje ne umeju da naprave.

Sad te price vise nema.

Ko je to govorio? U mojoj bransi i povezanim ih ima onoliko. Ni id jedne jedine osobe iole upucene u bilo kakav posao nikad nusam cula nesto slicno. Bukvalno su evropski univerziteti ziveli od njihovih doktoranda. Saradjujem sa njima preko 15 gidina. Taj ko je to govorio moze da cevci pivo ispred lokalne piljare. Indikator u trenutku da se ima posla sa nemacem pojma koji voli da ima misljenje. Napredovali su onoliko, ali su i dalje razvojni centri za mnoge stvari u Evropi.

Edited by Moonwalker

1 hour ago, Mel said:

Mozda i jer je krenulo ovo kuvanje oko Grenlanda pa je rkenula propaganda protiv DK uprave. Da toga nema, mozda bismo i dalje stavljali ruku u vatru da nikakvih grubih sistematskih krsenja osnovnih ljudskih prava u Danskoj ne moze biti...

Ma to sve Kaligulini Danci sto citaju Murakamija na Korculi.

https://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/EU-EOS-informasjon/EU-EOS-nytt/2025/eueos-nytt---14.-februar-2025/eu-domstolens-generaladvokat-danske-parallellsamfunnlover-bygger-pa-direkte-etnisk-diskriminering/

Nisam nasao na Engleskom sveobuhavtniji komentar,ko zeli ili nije upoznat moze da prevede.Sustina,ako se proglasi tvoj kraj za paralelnu zajednicu,mozes da dobijes otkaz kao zakupac stana ili da ti se ne dozvoli iznajmljivanje ili kupovina nekretnineParalelna zajednica je kada imas vise od 50% stanovnika ne zapadnog porekla,mada vec i na 30% krecu restrikcije cini mi se..To kad bi u Srbiji neko uradio pa sankcije iz zaleta.Koliko je ludjacki zakon da ni Neo nacisti light FRP nisu imali herca da uzimaju kao temu ovu svinjariju.Inace za Norvezane sve sto dolazi iz Danske je vrh i najjace.

2 minutes ago, Sara said:

mala digresija, ovo što si napisao me bacilo u misli kako mi kroz istoriju nikad nismo stigli do tog nivoa surovosti i divljaštva kakvo su pokazali severnjački narodi, kako su oni danas tu gde jesu, a mi ovde de smo??!! Kako smo postali najgori narod Evrope u tako oštroj konkurenciji? Šta radimo pogrešno?

ne treba odgovor.

Napisala.

Iako odgovor ne treba, neka se ipak nadje.

Napravili smo kucu nasred puta, pa su nas gazill uredno i sa istoka i sa zapada.

Koliko mi se cini najveca su divljastva prema stanovnistvu Balkana dosla sa istoka. Mislim na danak u krvi i pre svetskih ratova.

Edited by Moonwalker

6 minutes ago, Moonwalker said:

Ko je to govorio? U mojoj bransi i povezanim ih ima onoliko. Ni id jedne jedine osobe iole upucene u bilo kakav posao nikad nusam cula nesto slicno. Bukvalno su evropski univerziteti ziveli od njihovih doktoranda. Saradjujem sa njima preko 15 gidina. Taj ko je to govorio moze da cevici pivo ispred lokalne piljare. Indikator u trenutku da se ima posla sa nemacem pojma koji voli da ima misljenje. Napredovali su onoliko, ali su i dalje razvojni centri za mnoge stvari u Evropi.

Pa bio je opsti narativ, ali konkretno, u labu u kom sam radila PhD, bila je prica kako moj sef vise nece da uzima Kineze jer vredni su oni, ali strasno nesamostalni i moras izvestaje i radove da im pises blabla. A posto je sef bio sef i katedre i kojecega svega drugog, mozda su zato i ostali profesori slabo uzimali Kineze. mada ja vise referisem na opstu pricu, nisam je izmislila od svoje pameti, nego na konkretnu koja je ipak pojedinacni slucaj.

Ne znam za tvoju oblast. Evo ovde bukvalno ovog trenutka ih ima malo manje nego u Sangaju (preterujem naravno). I zapad im ic ne smeta za zivot. Uklopili se onoliko.

Cak se secam da mi je jedan njihov klinac inzenjer odgovorio da se njima vise svidja da rade na severu. Juznjaci su ima nekako preintenzivni u komunikaciji.

Edited by Moonwalker

4 minutes ago, Moonwalker said:

Napisala.

Iako odgovor ne treba, neka se ipak nadje.

Napravili smo kucu nasred puta, pa su nas gazill uredno i sa istoka i sa zapada.

Koliko mi se cini da su najveca divljastva i prema stanovnistvu Balkana dosla sa istoka. Mislim na danak u krvi i pre svetskih ratova.

Sa obe srane. Bas sam juce citala nesto o operaciji Svarc, kako su pomlatili i decu na koju su naisli, nista mnogo bolje od ustasa. Inace ja sam imala jednog sefa Nemca, vrlo ispravnog i dorbog coveka, on mi je pricao da mu je deda stric ostao negd eu Bosni, i da im je u pismu rekao da ako ima Boga, oni ce u pakao za ono sto su tamo radili. Eto imao je potrebu da mi to kaze, zapamtila sam.

Sa istoka je sito bilo pre-brutalno - imaju li organizovane kulture Danske i ostalih neku cele kulu recimo? Ili mozda jame iz kojih kad izvade kosti potraju jednu godinu u crkvi pa se onda ta crkva minira od strane demokratskih boljih od istocnjaka i na njenom mestu napravi deponija smeca?

Mislim ja sam vrlo svesna da smo mi Srbi i nezreli narod i ovakvi i onakvi, ali nasa skorasnja i malo dalja istorija su vrlo daleko od nekog proseka Evrope... Travnjak kad hoces da napravis, moras da posejes poriljas zalivas i onda redovno odrzavas godinama, a to je upravo ono sto ovde nikako ne moze...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.