Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

e dobro je neka je sa obe strane…

Edited by Moonwalker

• Replies 1.1k
  • Views 67k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

3 minutes ago, Moonwalker said:

Ne znam za tvoju oblast. Evo ovde bukvalno ovog trenutka ih ima malo manje nego u Sangaju (preterujem naravno). I zapad im ic ne smeta za zivot. Uklopili se onoliko.

Cak se secam da mi je jedan njihov klinac inzenjer odgovorio da se njima vise svidja da rade na severu. Juznjaci su ima nekako preintenzivni u komunikaciji.

Sad je druga pesma. Ovo sto pisem nisam cula godinama, as in >>10 godina.

1 minute ago, Mel said:

Sad je druga pesma. Ovo sto pisem nisam cula godinama, as in >>10 godina.

Ja ovo znam bar zadnjih dvadest, ali ako hoces neka ti bude.

Edited by Moonwalker

1 minute ago, Moonwalker said:

e dobro je neka je sa obe strane…

Ne nije dobro, nego je tako kako je. Ne odredjujem ja sta su bili istorijski dogadjaji.

13 minutes ago, Moonwalker said:

Ne znam za tvoju oblast. Evo ovde bukvalno ovog trenutka ih ima malo manje nego u Sangaju (preterujem naravno). I zapad im ic ne smeta za zivot. Uklopili se onoliko.

Cak se secam da mi je jedan njihov klinac inzenjer odgovorio da se njima vise svidja da rade na severu. Juznjaci su ima nekako preintenzivni u komunikaciji.

btw ima i Arapa i Turaka ovih i onih, prosto bilo je radnih mesta. To ne znaci da nema diskrimanacije, kenjatorskih misljenja itd. Ono sto se promenilo, Kina je sad vise nego respektabilna sila, i sad se ti lokalni Kinezi drugacije gledaju, a i oni sami sebe drugacije vide od stare kineske imigracije.

1 hour ago, Moonwalker said:

Dete od 6 godina je ostalo samo na svetu. ubili su mu majku iz besa, otac je umro 2023.

Mislis li da mi nemamo tih tendencija u odnosu na druge?

Btw. u mnogim stvarima jesu civilizovaniji i organizovaniji i to ne zbog zakona, vec kao zajednice. Objektivno govoreci.

Pricam o opsteprihvacenom stavu cele nacije, ne o tendencijama far-right desnicara i ovih sto piju ispred zadruge i pricaju o svom narodu kao najstarijem na svetu.

U nekim stvarima jesu civilizovaniji, u nekima nisu. Meni je i dalje SFRJ koja je podrzavala crnu bracu civilizacijski ispred ovih Danaca.

Ma odli

Just now, Mel said:

btw ima i Arapa i Turaka ovih i onih, prosto bilo je radnih mesta. To ne znaci da nema diskrimanacije, kenjatorskih misljenja itd. Ono sto se promenilo, Kina je sad vise nego respektabilna sila, i sad se ti lokalni Kinezi drugacije gledaju, a i oni sami sebe drugacije vide od stare kineske imigracije.

Aha sad idemo rikverc sa pojasnjavanjem.

Mora da se radi ono od cega se jede…

samo bez razumevanja za imperijalisticko nasilje. svi su tu isti. i usa i rusija i kina i ko god.

i bez generalizacija bi bilo dobro. danci kao svi ostali. sad sto zive u organizovanijem i humanijem drustvu ne treba da seirimo jer su dosli pod udar imperijalizma u ovom slucaju americkog.

da li je zvanicna danska osudila venecuelu ili ne, ne treba da nam bude razlog da se radujemo. svakom moze da se desi slicno

usa je već dugo glavni zlostavljač planete, što neko gore reče, mnoge je vratila u kameno doba.

Generalizacije su dopuštene samo kad se tvrdi da su svi Srbi govna.

1 hour ago, Shan Jan said:

Ne znam za druge, moj problem sa Dancima nema veze sa Kosovom (to je kompleksno pitanje) vec sa stavom svih tih Zapadnjaka severno od Mediterana (Anglosaksonci, Germani i Nordijci) da su nesto iznad ostatka sveta civilizacijski a i mozda i genetski, dok se kriju iza skuta glavnog bulija koji vraca taj ostatak sveta svako malo u kameno doba. To je moj osnovni problem sa njima.

više ovome tvom mogli bi da kažu oni koji žive u skandinaviji. ima ih, koliko znam, na PPP.

ja sam siguran da je holanđanima ušlo u gene da evo vekovima otimaju zemlju od mora ikoriste je što za poljoprivredu, što za ostalo.za razliku od nekih kojima je ob ičaj da spaljuju šume a njivepuste da zakorove.

verovatno je neki civilizacijski pomak naveo norvežane da naprave na svalvardu najveću banku semena za svučaj svetske kataklizme a fince na naprave onkolo, najveće sklonište atomskog otpada. za razliku od nekih koji samo frljnu nasjobičniji otpad kroz prozor kola.

36 minutes ago, Moonwalker said:

Ma odli

Aha sad idemo rikverc sa pojasnjavanjem.

Mora da se radi ono od cega se jede…

U koji rikverc?

Jesam ja izmislila Kinu? Jel sam ja uvozila radnu snagu sa kontinenata i iskazivala misljenja?

Ja kazem sta se pricalo i sta se ne prica vise za Kineze konkretno jer su za 25 godina presli put od 200...

Ti me bukvalno ubedjujes da moje usli nisu cule ono sto su cule sto je - van. pameti.

Kad si (izgleda) već radila PhD, onda bi morala da znaš da correlation is not causation.

naravno da usa rednek neće inuitkinjama doneti slobodu, neće im doneti ništa. meni je, jer sam odrasla sa idejom da su skandinavske države zemlje slobode (one slobode čije su granice sloboda drugih ljudi, nešto kao eonomski mnogo uspešnija jugoslavija) sve ovo srušilo velikog sneška

i dalje mi nije jasno kako je to moguće i kako se u 21. veku nijedna feminističa grupa nije time bavila i poražavajuće je što je to u širu svetsku javnost došlo tek kad je ludak iz bele kuće počeo da preti otimanjem grenlanda

Our babies were taken after 'biased' parenting test - now we're fighting to get them back

No image preview

Greenlandic families fight to get children back after par...

The Danish government has banned the use of parental competency tests on Greenlandic families after decades of criticism.

Edited by svashtabezneshto

4 minutes ago, svashtabezneshto said:

naravno da usa rednek neće inuitkinjama doneti slobodu, neće im doneti ništa. meni je, jer sam odrasla sa idejom da su skandinavske države zemlje slobode (one slobode čije su granice sloboda drugih ljudi, nešto kao eonomski mnogo uspešnija jugoslavija) sve ovo srušilo velikog sneška

i dalje mi nije jasno kako je to moguće i kako se u 21. veku nijedna feminističa grupa nije time bavila i poražavajuće je što je to u širu svetsku javnost došlo tek kad je ludak iz bele kuće počeo da preti otimanjem grenlanda

Our babies were taken after 'biased' parenting test - now we're fighting to get them back

No image preview

Greenlandic families fight to get children back after par...

The Danish government has banned the use of parental competency tests on Greenlandic families after decades of criticism.

Ја буквално нисам имао снаге да прочитам ово до краја.

12 hours ago, x500 said:

Grenland je specijalan slucaj, nije deo Danske vec samo teritorija kojom upravlaju. Sluzi im da ubacuju pare i da im sterilisu zenski svet.

Da li upravljaju Danci ili Ameri, u cemu je sustinska razlika?

Sever Norveske ili Svedske je druga i mnogo teza prica. To je Evropa, a ostrvo je deo americkog kontigenta.

To sa specijalnim slučajevima je vrlo klizav teren i ako se krene njime može svašta da se očekuje u budućnosti, imamo već iskustva sa tim...ima još tih teritorija kojima neko upravlja, strateški zanimljivih i za koje može da se kaže da ne služe ničemu - pa što ih onda neko jači ne bi uzeo? A odatle do još grubljih kršenja međunarodnog prava je mali korak. Ja se nadam da u Americi još uvek ima razuma i da će, ako su već zapeli za Grenland, da to makar pokriju nekim referendumom, dogovorom, ili da jednostavno nastave da koriste tu teritoriju po postojećem ugovoru sa Danskom. Krenu li silom, sigurno će biti problema.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.