Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

1 hour ago, Shan Jan said:

Meni je i dalje SFRJ koja je podrzavala crnu bracu civilizacijski ispred ovih Danaca.

Belgijance da ne pominjemo...

• Replies 1.1k
  • Views 67k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

U SFRJ su crna braća podržavana između ostalog da bismo toj istoj crnoj braći prodavali tone oružja kojima su se kokali međusobno.

Just now, Sammael said:

U SFRJ su crna braća podržavana između ostalog da bismo toj istoj crnoj braći prodavali tone oružja kojima su se kokali međusobno.

Može biti, ali ih nismo sterilisali, sekli šake i držali u human zoos za zabavu.

9 minutes ago, svashtabezneshto said:

naravno da usa rednek neće inuitkinjama doneti slobodu, neće im doneti ništa. meni je, jer sam odrasla sa idejom da su skandinavske države zemlje slobode (one slobode čije su granice sloboda drugih ljudi, nešto kao eonomski mnogo uspešnija jugoslavija) sve ovo srušilo velikog sneška

Puno je kompleksnije od toga. Sa jedne strane velika savremena civilizacijska dostignuca, kao sto je welfare state. Sa druge, uzasno jake socijalne norme i teskoca da se ideja jednakosti razluci od ideje istosti i uniformnosti, sto prodire duboko u licne sfere zivota i na momente pocinje da deluje opresivno. Meni bi dok sam tamo ziveo svako malo neko, drzao pridike, bez imalo ironije, makar i dobronamerno: "you know, it is not very Swedish to [onda ide neki glaglo]", ili pak "it is very Swedish to...". Pritom, te stvari nisu nuzno nepovezane, veliko je pitanje da li bi npr. ideja Folkhemmet-a, a koja je u korenu skandinavskog welfare modela, mogla tek tako da nastane u danasnjoj multietnickoj Svedskoj. Onda dalje, imamo spoljnu politiku skandinavskih zemalja koja je neagresivna i konstruktivna (do te mere da je jedna od ovih zemalja samu sebe proglasila "savescu covecanstva"), ali imamo i jak nacionalizam (od koga nisu operisani ni glasaci levih partija, zapravo su mi bas oni objasnjavali sta jeste a sta nije Swedish da se radi). Taj nacionalizam istina ne trazi tudje teritorije, ali postoji odredjen fetish vlastitog identiteta. Meni je npr. bio shock koliko i u kojim trivijalnim prilikama masu nacionalnim zastavama, a u Danskoj i Norveskoj je to jos izrazenije.

Grenland je danska kolonija. Ja mislim da bi Inuitima bilo bolje da su američka kolonija (kao Portoriko).

pročitao sam do kraja. jebi ga, izlazim iz teme o mogućnosti da USA otme grenland danskoj.

koliko pročitah ti testovi sposobnosti roditelja da brinu o potomstvu se i dalje vrše u danskoj. valjalo bi znati da li su ovi testovi koji su doveli do oduzimanja dece rađeni iz rasističkih razloga ili je postojala osnova. bilo je i ovde pisanja o beznađu grelanđana, odavanju drogi i alkoholu, samoubistvima. i ovde kod nas i u bilo kojoj zemlji sveta ima dece koja zaista ne treba da budu prepuštena roditeljima. nije dete pegla ili bicikl s kojim možeš da radiš šta te volja. gledam. to i, ne bukvalno, danas gledam pred crkvama ili semaforima. oduzeo bih tu decu roditeljima istog momenta.

ponavljam, distanciram se za slučajeve primenjivanja zakona a iz rasističkih razloga.

1 minute ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Može biti, ali ih nismo sterilisali, sekli šake i držali u human zoos za zabavu.

Nismo jer nismo bili u mogućnosti. Dok su oni gradili moć i iživljavali se, mi smo bili pod Osmanlijama.

Pre i posle toga smo i te kako bili surovi i prema svom narodu, ne vidim što bismo bili drugačiji prema drugim narodima.

• Popular Post

Srbi naprave neko sranje - najgori narod na svetu

Srbi ne naprave nikakvo sranje, čak budu dobri - najgori narod na svetu, obični foliranti i đubrad podla

Edited by napadaj

3 minutes ago, Sammael said:

Nismo jer nismo bili u mogućnosti. Dok su oni gradili moć i iživljavali se, mi smo bili pod Osmanlijama.

Pre i posle toga smo i te kako bili surovi i prema svom narodu, ne vidim što bismo bili drugačiji prema drugim narodima.

Pokazali smo u nedavnim ratovima sta smo sve spremni i sposobni da uradimo, i koji nam je civilizacijski nivo, sta bi tek radili kao kolonizatori,..

• Popular Post

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo.

Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdljiva priča koja će služiti za opravdavanje toga koja se bude pojavila, pomuti pogled na tu jednostavnu činjenicu.

10 minutes ago, Sammael said:

I jeftino kupovali resurse otud, a prodavali ne samo oružje, već i traktore i mašine i gradili fabrike, bolnice, mostove, palate... i svašta nešto.

Ali im nismo ni preoravali zemlju bombama niti otimali predsednike, već su im deca studirala u Jugoslaviji. 1 bitna kvalitativna razlika.

1 minute ago, Sammael said:

Human zoos (Belgija) i sterilizacija (Švedska, Danska) su trajali do druge polovine prošlog veka, nije to bilo tako davno da bi uvodili Osmanlije u priču. Da smo surovi, jesmo, pokazali smo to ne tako davno - svi su surovi, samo neki sebi daju za pravo da kenjaju sa Olimpskih visina o tome kako su nežni i divni, a prošlost im je crna kao noć.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

6 minutes ago, napadaj said:

Srbi ne naprave nikakvo sranje, čak budu dobri - najgori narod na svetu, obični foliranti i đubrad podla

Rekao niko nikada. Samo je idiotizam tvrditi da smo bolji ili gori od nekog naroda kad su nam istorijske okolnosti drugačije.

Skoro svi narodi su činili nezamislive grozote kroz istoriju, nema veze s kulturom, nekulturom, genetikom...

1 minute ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Human zoos (Belgija) i sterilizacija (Švedska, Danska) su trajali do druge polovine prošlog veka, nije to bilo tako davno da bi uvodili Osmanlije u priču. Da smo bili surovi, jesmo - svi su surovi, samo neki sebi daju za pravo da kenjaju sa Olimpskih visina o tome kako su nežni i divni, a prošlost im je crna kao noć.

Da ne pominjemo preseljavanje Aboridzina u Kanadu u prvoj polovini proslog veka.fantom

13 minutes ago, napadaj said:

Dodaj na niz i zapadnjak napravi neko sranje - Srbin bi hteo to isto i samo kuka jer nije u situaciji da bi mogao (djubre podlo) a zapadnjak je u svemu tome dobro organizovan i nikako djubre podlo.

Ako je reakcija Demokrata po pitanju Grenlanda mlaka, tj skoro nikakva, a deluje da je takva za sad, onda to moze da znaci jednu od dve stvari. Prva, da nemaju nista protiv, ali cute jer im nije oportuno da podrze Trampa po pitanju bilo cega, pa i onoga sa cim se slazu. Drugo, verovatnije, da se ne slazu, ali da nisu ubedjeni da on ovo stvarno nece i sprovesti (gde onda njih eventualna negativna reakcija cini losim Amerikancima).

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.