Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Otimanje Grenlanda

Featured Replies

15 minutes ago, harper lee said:

Da se ne zajebavamo, pogibija jednog danskog ili americkog vojnika u njihovom medjusobnom vojnom sukobu bi imala toliko implikacija da se one tesko mogu i zamisliti, mogla bi znaciti cak i totalni raspad NATO pakta i potpunu preorijentaciju bezbednosne politike zapada.

Nije baš tako dramatično, mislim to 1 ili par, desi se, incident nesporazum, komisije se naprave, istraga, bude sve ok, dogovore se.

• Replies 1.1k
  • Views 66.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mogu Danci da im podmetnu sitne lego kocke svuda po Grenlandu..pa da se Ameri nabadaju kad hodaju bosi..i tako ih odvrate. Mom klincu uspeva savrseno protiv mene.

• Tribun_Populi
    Tribun_Populi

E, da se razumemo, SAD preti invazijom na deo teritorije suverene zemlje, jer joj se može i treba trenutnom državnom vrhu da bi MAGAo. Nemojte da vam briga za prava 60.000 eskima, ili koja god smrdlj

• ovo je jedna od najgorih stvari koje su se mogle dogoditi danskoj. danci su vezani pupcanom vrpcom za ameriku i ne samo u poslovnom smislu, vec i kulturnom. imaju dugu istoriju kolonizacije amerike i

Posted Images

2 minutes ago, Zaboravan said:

Nije baš tako dramatično, mislim to 1 ili par, desi se, incident nesporazum, komisije se naprave, istraga, bude sve ok, dogovore se.

Posle ove pripreme, tesko. Incidenti i nesporazumi mogu da se prodaju ako pre toga u javnosti nema pretnji silom, upotrebom vojske i ratom. Sva ova saopstenja i sluze u svrhu odvracanja od takvog scenarija. On je, naravno, do skoro bio nezamisliv ali... Tramp, vise nista nije nezamislivo.

A da se Evropa dogovori sa Staljinom? fantom

Ili ne cekaj, ukljestena je izmedju dvojice Hitlera😮

13 minutes ago, 3opge said:

brzo podgrejte hitlera da brani Evropu, pojavio se veci ludak i to sa bombom

Čuj pojavio, a onaj prethodni ćelavi sa istoka, njega ste već zaboravili? mad

Hitlers to the left of me, Hitlers to the right

Here I am, stuck in a bunker with you (Hitler)

27 minutes ago, harper lee said:

Da se ne zajebavamo, pogibija jednog danskog ili americkog vojnika u njihovom medjusobnom vojnom sukobu bi imala toliko implikacija da se one tesko mogu i zamisliti, mogla bi znaciti cak i totalni raspad NATO pakta i potpunu preorijentaciju bezbednosne politike zapada.

Zato i dalje mislim da je ovo samo predstava i podizanje cene...na kraju će verovatno dogovoriti da Amerikanci tamo pošalju još trupa i oružja, i to će biti to. Ne verujem da će Trampu i njegovima biti dozvoljeno da razjebu koncepciju građenu toliko dugo.

9 minutes ago, harper lee said:

Posle ove pripreme, tesko. Incidenti i nesporazumi mogu da se prodaju ako pre toga u javnosti nema pretnji silom, upotrebom vojske i ratom. Sva ova saopstenja i sluze u svrhu odvracanja od takvog scenarija. On je, naravno, do skoro bio nezamisliv ali... Tramp, vise nista nije nezamislivo.

Ali postalo je sasvim nebitno da li će to neko kupiti ili ne, zar ne?

Vraćam se na carine, Tramp odredi cifru, EU podvije rep i kaže dobro smo prošli.

Kako je u ekonomskom tako bi bilo i nekom vojnom sukobu.

Prosto EU nema moć, jedinstvo, štagod u sukobu sa US

4 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Zato i dalje mislim da je ovo samo predstava i podizanje cene...na kraju će verovatno dogovoriti da Amerikanci tamo pošalju još trupa i oružja, i to će biti to. Ne verujem da će Trampu i njegovima biti dozvoljeno da razjebu koncepciju građenu toliko dugo.

Da, nece, samo slucajno je sve to manje Ili vise otvoreno definisao u nizu vec nacionalnih strategija, pamfleta I obracanja...

Mislim sve je to odraz slabosti zapravo. Slabosti uslovljene verovatno nezadrzivim tehnoloskim probojem Kine. I on sad kapira da mora maksimalizovati jedinu komparativnu prednost - vojnu.

1 hour ago, radnik said:

Da li je srecom?

Posle mene potop. Kad idem ja idu svi.

Mislim, to sam razmisljao kad je Putin napao UA, isto ovih dana kad je Tramp Venecuelu, sutra Grenland, prekosutra....

Da li je srećom ili ne, ne znamo još. Ali Hitler je bio u posle mene potop modu u njegovim pedesetim. Ako bih mogao da biram, bolje ludak pred kraj života nego u naponu snage.

Bajdvej, i Hitler je bio predmet sprdnje samo par godina pre nego što je preuzeo poluge moći, isto kao i ovaj moron.

1 hour ago, dillinger said:

Al su Rubio I Vens zato duplo mladji

Iskreno, više me plaši ona ćelava nakaza od ova dva pajaca. Svejedno, bez Trampare niko od njih neće postojati.

1 minute ago, bios said:

Iskreno, više me plaši ona ćelava nakaza od ova dva pajaca. Svejedno, bez Trampare niko od njih neće postojati.

Rubio is here to stay.

Namazan i umrezhen, a nije glup.

3 minutes ago, dillinger said:

Da, nece, samo slucajno je sve to manje Ili vise otvoreno definisao u nizu vec nacionalnih strategija, pamfleta I obracanja...

Mislim sve je to odraz slabosti zapravo. Slabosti uslovljene verovatno nezadrzivim tehnoloskim probojem Kine. I on sad kapira da mora maksimalizovati jedinu komparativnu prednost - vojnu.

Svašta oni definišu, pričaju i obećavaju u tim obraćanjima i pamfletima...ako ostvare pola od toga, dobro je.

Ovo je isuviše ozbiljno pitanje da bi o tome odlučivao samo jedan čovek i par savetnika. Ako ipak nije i reše da zbog sante leda izgube trežište od nekoliko stotina miliona ljudi i vojni savez, šta da se radi.

10 minutes ago, Zaboravan said:

Ali postalo je sasvim nebitno da li će to neko kupiti ili ne, zar ne?

Vraćam se na carine, Tramp odredi cifru, EU podvije rep i kaže dobro smo prošli.

Kako je u ekonomskom tako bi bilo i nekom vojnom sukobu.

Prosto EU nema moć, jedinstvo, štagod u sukobu sa US

To je druga stvar. Nemam dileme ko je jaci u tom klincu ali takvo ponizavanje, da ti navodni saveznik jednostavno vojno otme deo drzave, imalo bi velike posledice. Tim pre sto je koautor ovog saopstenja i Velika Britanija.

5 minutes ago, Peter Fan said:

Rubio is here to stay.

Namazan i umrezhen, a nije glup.

Slažem se, old school republikanac. Neko bi rekao deep state. To što igra za isti tim kao Suzi Vajls dosta govori. Verovatno mu je Trampova blizina spržila mogućnosti da postane predsednik nekad u budućnosti, ali ostaće relevantan svakako.

17 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

Svašta oni definišu, pričaju i obećavaju u tim obraćanjima i pamfletima...ako ostvare pola od toga, dobro je.

Ovo je isuviše ozbiljno pitanje da bi o tome odlučivao samo jedan čovek i par savetnika. Ako ipak nije i reše da zbog sante leda izgube trežište od nekoliko stotina miliona ljudi i vojni savez, šta da se radi.

Izmedju ostalog kaze u toj strategiji da mu je to trziste u nezadrzivom padu (pad sa 25 na 15% svetskog GDP za samo tri decenije) I da za 20 god nece izgledati kao danas zbog migranata I woke kulture. I da Amerika ima vaznijeg posla.

Dal je stvarno tako ne ulazim samo kazem kako razmislja.

5 minutes ago, harper lee said:

To je druga stvar. Nemam dileme ko je jaci u tom klincu ali takvo ponizavanje, da ti navodni saveznik jednostavno vojno otme deo drzave, imalo bi velike posledice. Tim pre sto je koautor ovog saopstenja i Velika Britanija.

Osim Fra, svi su apsolutno vojno zavisni od US.

To domaće ili jedva da krpi rupe ili opet zavisi od US komponenti, inteligencije, komunikacije.

Sve tačno kažeš ali šta u ovom trenutku može EU da napravi?

Pa ta Danska je kupila F-35 i još malo pa bi svi trebali biti isporučeni, krenuli u nabavku P-8.

Mislim, da poniženje ali to Tramp radi već, tako da ne vidim drugo no da trpe i rade nekakav damage control tipa Grenland je naš samo smo ga ustupili na korišćenje, biće tu i naši oficiri/vojnici, šatro zajedničke snage, ovo-ono...

41 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:

na kraju će verovatno dogovoriti da Amerikanci tamo pošalju još trupa i oružja

Ali onaj danski MP, i predsedavajući komiteta za odbranu, čiji sam tvit okačila, jasno u tom tvitu kaže:
"The USA already has a defence agreement with Denmark that gives them exclusive and full military access to Greenland. But they are not using it. They have downgraded their presence by 99%."
To su i u sadašnjem stanju stvari imali kao legalnu opciju (koju nisu koristili nego smanjivali svoje prisustvo).

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.