January 3Jan 3 Mislim da je solidan deo problema u niskoj pravnoj svesti među građanstvom, to je nešto na čemu bi se trebalo i moralo raditi.
January 3Jan 3 Pa ne može biti dobra svest kada se nastupa sa "laici", budale i luzeri koji imaju konstrukte a zakon bla bla bla.---Zakon je, evo laiči i baš me briga šta mislite o tome, sranje ako se u slučaju gore pojave neki sestrići sa nekim pravima, i Adamov "konstrukt" je vrlo na mestu. A zato što se sa ljudima tako priča i tako postavljaju stvari da je pravo tačno a sve ostalo su maštarije i dolazimo do toga da je ta barijera u komunikaciji ogromna i da je profesija - omražena.Probaj da se izmestiš u vlasnika kola koji ide kod majstora koji mu koluta očima i bude u fazonu, što nisi rotirao gurntu svakih 16,5 hiljada kilometara kako piše u 302 strani uputstva, mislim stvarno, geaci, luzeri, nisu kola za vas.... duvaj ga majstore, zar ne?Isto tako, ako imamo stan podrazumevano nam je da kad umrem sve pripadne ženi, i ne razmišljamo o drugom redu, jer je očigledno ta neverovatna struka zakazala u svom javnom poslu, da ne kažem, zar nije tamo negde napisano nešto "ali i služi interesima pravde i da je obavezan da svojim profesionalnim i drugim javnim delovanjem i ličnim primerom doprinosi vladavini prava i društvu zasnovanom na poštovanju zakona", jbg. mogla bi se neka analiza izvući koliko parnica ima pa se kroz širenje svesti i angažovanje komore i struke zapravo edukuje narod, neka emisija na youtubeu ako ne na javnom servisu, male tajne velikih majstora. Morate ovo ili ono. A uz to, zar se zakoni ne menjaju, i zar ne treba imati lepu raspravu o tome šta je cilj zakona i čemu to služi, i nije li to barem u načelu u interesu neke pravde? Ili kako je napisano tako mora da bude, vi ste ispod toga da o tome imate mišljenje i mislite da zakon nije dobar??Jbt...
January 3Jan 3 Polako druže.. Nikoga nisam nazvao ni budalom ni luzerom. To su tvoje reči. Laik nije uopšte pogrdna reč, već suprotnost reči profesionalac. Dakle, svako ko nije pravnik, on je za ovu materiju laik. U svakoj profesiji će nastati ta barijera, ako laik pametuje profesionalcu. Da li tako i kad odete kod lekara njemu pričate svoje teorije? Ili kad angažujete inženjera? Jel ide ono čuveno naše, bajo, ne ide to tako.Nema šta vama da bude podrazumevano. Evo ja podrazumevam da se kancer leči kapima za nos. Bravo za mene. Šta ima neko ko se ne razume u materiju da podrazumeva.. Možeš nešto da ne znaš, a možeš i da pitaš onoga ko zna, pa da saznaš.Zakon nije sranje i ne pojavljuju se tamo neki sestrići, već zakonski naslednici. I oni mogu da kažu, pojavljuje mi se tu neka ujna.Sranje je i krivični zakonik, jer jbg, ide se u zatvor ako se napravi krivično delo. To je taj nivo rezona. Sranje je jer meni konkretno ne odgovara i sva logika mi se zasniva na tome. Očekujem da se javi neko i da kaže, sranje je Zon jer ne nasleđuje samo najstariji sin. Ili sranje je, jer nasleđuju i ženska deca. Edited January 3Jan 3 by advjbg
January 3Jan 3 1 hour ago, Boksi said:Svakakvih priča sam se naslušala i čudila kako se to dešava, bila ubedjena da se to nikada neće desiti nama, ali desilo se: svadja u familiji oko nasledstva. Zakon je jasan, usmeni dogovor je bio jasan, ali kad je došao trenutak najednom su neki smatrali da zaslužuju više, da ne kažem sve. Nikada to neću razumeti.I još jedna najčešća i bolna porodična tema u Srbiji: žensko odricanje dela nasledstva u korist muškog člana, tj. sestre u korist brata, kao i posledice po nju ako to odbije da učini.Ali i posledice po ženu ako se odrekne njenog nasledstva.https://www.instagram.com/koliki_je_moj_deo/Ceo život se deca vaspitavaju da budu jednaka i da sve dele, dok ne dođe pitanje nasledstva. Tu na površinu ispliva položaj žene i uloge koje društvo i porodica od nje očekuju, ali i tragično vaspitavanje ženske dece: "budi dobra, tiha, poslušna devojčica i sutradan požrtvovana žena."
January 3Jan 3 Šta misliš kakvo mišljenje o zakonu imaju oni koji očekuju da se ženska deca odreknu nasleđa? - S r a nj e.
January 3Jan 3 16 minutes ago, Klara said:https://www.instagram.com/koliki_je_moj_deo/Takav brat ti i ne treba.
January 3Jan 3 9 minutes ago, Klara said:I još jedna najčešća i bolna porodična tema u Srbiji: žensko odricanje dela nasledstva u korist muškog člana, tj. sestre u korist brata, kao i posledice po nju ako to odbije da učini.Ali i posledice po ženu ako se odrekne njenog nasledstva.https://www.instagram.com/koliki_je_moj_deo/Ceo život se deca vaspitavaju da budu jednaka i da sve dele, dok ne dođe pitanje nasledstva. Tu na površinu ispliva položaj žene i uloge koje društvo i porodica od nje očekuju, ali i tragično vaspitavanje ženske dece: "budi dobra, tiha, poslušna devojčica i sutradan požrtvovana žena."Klaro, ovo mi je i te kako poznato. Kod nas se nije desilo jer je tata vrlo jasan bio i pravičan i nije ostavio prostora da iko ‘a’ kaže. Nebitno što sam ja žensko dete, dete sam mu, svima jednako. Braco i ja smo sve bez problema završili.A u prethodnom slučaju koji sam pomenula šira familija je u pitanju.Edit: da dodam, šira familija, ali opet, ljudi sa kojima sam odrasla Kakav se tu kratki spoj desio, ne znam… Edited January 3Jan 3 by Boksi
January 3Jan 3 47 minutes ago, advjbg said:Polako druže.. Nikoga nisam nazvao ni budalom ni luzerom. To su tvoje reči. Laik nije uopšte pogrdna reč, već suprotnost reči profesionalac. Dakle, svako ko nije pravnik, on je za ovu materiju laik. U svakoj profesiji će nastati ta barijera, ako laik pametuje profesionalcu. Da li tako i kad odete kod lekara njemu pričate svoje teorije? Ili kad angažujete inženjera? Jel ide ono čuveno naše, bajo, ne ide to tako.Nema šta vama da bude podrazumevano. Evo ja podrazumevam da se kancer leči kapima za nos. Bravo za mene. Šta ima neko ko se ne razume u materiju da podrazumeva.. Možeš nešto da ne znaš, a možeš i da pitaš onoga ko zna, pa da saznaš.Zakon nije sranje i ne pojavljuju se tamo neki sestrići, već zakonski naslednici. I oni mogu da kažu, pojavljuje mi se tu neka ujna.Sranje je i krivični zakonik, jer jbg, ide se u zatvor ako se napravi krivično delo. To je taj nivo rezona. Sranje je jer meni konkretno ne odgovara i sva logika mi se zasniva na tome. Očekujem da se javi neko i da kaže, sranje je Zon jer ne nasleđuje samo najstariji sin. Ili sranje je, jer nasleđuju i ženska deca.lol, koji si ti kreten Edited January 3Jan 3 by Vapad
January 3Jan 3 Kada nemam šta pametno da kažem, primenim onu "ćelava ti keva". Nivo dvanaestogodišnjaka.
January 3Jan 3 Klasična naša posla. Kriv mu zakon, kriva mu pravna struka koja se nije organizovala i javno ga poučavala o pravilima nasleđivanja u drugom naslednom redu, samo on ispravan jer podrazumevao, a onaj ko mu predoči da nije u pravu - kreten.Gde ćeš nadobudnijeg ponašanja od dotičnog i sličnih.
January 3Jan 3 istina, @advjbg nisi me nazvao ni budalom ni luzerom, uvio si u oblande. a ja kao laik i neko ko nema kapaciteta da razume to o cemu pises, ostavljam sebi za pravo da napusim svakog doktora koji ne veruje u vakcine i prica o farma mafiji (kad si vec pomenuo doktore) kao i svakog advokata kojima je zakon uklesan u kamen i nepogresiv i ljude dozivljava iskljucivo kao stavke i paragrafe a ne kao ljude.
January 3Jan 3 22 minutes ago, Deda Drda said:Takav brat ti i ne treba.Nisam više u kontaktu sa njima. A ženske osobe su u pitanju. Sad bih zaplakala. Jbl ih pare da ih jble. 5 minutes ago, advjbg said:Klasična naša posla. Kriv mu zakon, kriva mu pravna struka koja se nije organizovala i javno ga poučavala o pravilima nasleđivanja u drugom naslednom redu, samo on ispravan jer podrazumevao, a onaj ko mu predoči da nije u pravu - kreten.Gde ćeš nadobudnijeg ponašanja od dotičnog i sličnih.Ne ulazi se ovako u tudju kuću. Malo poštovanja nije na odmet.
January 3Jan 3 1 minute ago, Boksi said:Nisam više u kontaktu sa njima. A ženske osobe su u pitanju. Sad bih zaplakala. Jbl ih pare da ih jble.Ne ulazi se ovako u tudju kuću. Malo poštovanja nije na odmet.To treba da kažeš onome ko ljude naziva kretenima, ne meni.