January 14Jan 14 Od prijateljice kćerka je sve muškarce koji nisu rod oslovljavala sa “barba čika xxx” i toliko je smešno i simpatično bilo kada bi nekoga dozivala.
January 14Jan 14 1 hour ago, Halvard said:Meni je svako obraćanje sa "čiko" i dalje nož u srce, ne znam koliko će mi još godina trebati da se naviknem Dok ne pocnu da ti ustaju u prevozu - dobro je.
January 14Jan 14 2 hours ago, Milošica said:Devojke isto često izgovaraju.Ne ide jbt, ali dobro ko sam ja da sudim.Ma, devojke i češće. Ja kad ih čujem
January 14Jan 14 1 hour ago, radisa said:Ako regauješ na "vi" kad ti se neko do mlađih kolga tako obrati?Ja od "Vi" dobijem ospice...Uf, ja nikako ne mogu da se naviknem da budem Vi. Jedino mi je to prirodno od učenika, od svih ostalih gledam da ukinem, mlađim kolegama redovno kažem nemoj da mi persiraš. Jedino mi je ok da ostane s onima s kojima mi distanca ne smeta, naprotiv. Na gospođo sam se nekako, teškom mukom, navikla. Mrzela sam taj izraz. Valjda što sad i jesam sredovečna gospoja mada se i dalje dešava, ako sam u nekim nonšalancija odećama (uvek je odeća ključna!), da me oslove s "daj devojci"
January 14Jan 14 45 minutes ago, Halvard said:Zapravo ni sam ne znam, bilo šta što nije "čika" A i šta fali gospodinu, valja decu od malih nogu učiti da budu Pa sta znam, ovaj moj je prepadnut i bez toga pred svakim. Cika i teta malo spustaju tenziju. Mislim mogu i bata i seka al ne za starije od 19 ili tu negde.
January 14Jan 14 Super mi je kako neke sasvim obične reči imaju i specifično generacijsko i/ili geografsko značenje. Jednom su me pitali jesam li momak Bukvalno nisam znao šta da odgovorim, a onda sam shvatio da me pitaju jesam li oženjen.Reč "prijateljica" mi je postala nekako gadnjikava jer ima starijih ljudi koji tako nazivaju svoje seksualne partnerke koje im nisu supruge. OK mi je izraz za žene iz generacije mojih roditelja, ali nikad ne bih upotrebio za svoje drugarice.
January 14Jan 14 2 hours ago, radisa said:Ako regauješ na "vi" kad ti se neko do mlađih kolga tako obrati?Ja od "Vi" dobijem ospice...Zasto? Meni Vi nema veze sa godinama vec sa zeljom za distancom. Persiram i mladjima. Znak da ne poznajem nekog, a kad poznajem da nemam zelju za ortacenjem.Narocito kad insistiraju na zblizavanju na keca. Ili ako poznaje nekog mog, pa racunaju da poznaju i mene. Edited January 14Jan 14 by Moonwalker
January 14Jan 14 15 minutes ago, Moonwalker said:Zasto? Meni Vi nema veze sa godinama vec sa zeljom za distancom. Persiram i mladjima. Znak da ne poznajem nekog, a kad poznajem da nemam zelju za ortacenjem.Narocito kad insistiraju na zblizavanju na keca. Ili ako poznaje nekog mog, pa racunaju da poznaju i mene.Možda više voli neformalne odnose. Kod mene je to razlog
January 14Jan 14 Meni prosto dođe glupo da mi persira neko s kim ću svakodnevno x puta stupati u interakciju jer nam je prosto priroda kolektiva takva.Da radim u nekoj megagiga korporaciji i da imam kolege koje srećem jednom mesečno u liftu, ne bih se obazirao.
January 14Jan 14 9 minutes ago, Svemir Zeka said:Možda više voli neformalne odnose. Kod mene je to razlogNe znam. Meni vise odgovara formalnije.Doduse sa ekipom sa faksa sa kojom sam pocela da radim sam i dalje na ti. Ostalo vi, pa sta vreme donese.Sa starijima na Vi uvek bila. Edited January 14Jan 14 by Moonwalker
January 14Jan 14 24 minutes ago, Moonwalker said:Zasto? Meni Vi nema veze sa godinama vec sa zeljom za distancom. Persiram i mladjima. Znak da ne poznajem nekig, a kad poznajem da nemam zelju za ortacenjem.Da, ali... ja samo od onih koji misle da je u poslvnom okruženju ako su ljudi normalni, distanca pogrešan pristup i ne želim da se distanciram od ljudi sa kojima radim na takav način, niti oni da se distanciraju od mene... Što kaže Halvard, da radim u nekoj korporaciji OK, sa jasnom strukturom, pa ajde, ali radim u maloj firmi, svi se družimo, idemo na teambuldinge po svetu, ručkove, večere, sportove, pa mi glupo mi da mi neko govori vi posle svega (ili još gore tokom) toga...Generalno, razumem ja to sa vi i zašto neki insistiraju na tome i to mi je ok, jer smo svi imali razna sikustva u životiu i nakad je lakše biti na vi da bi se sprečile razne neželjene radnje osobe sa suprotne strane... ALi, pošto nemam nameru da ikog mobingujem, spopadavam i slično zaista mislim da je lakše raditi sa ljudima ako nema te distance...
January 14Jan 14 @radisa Pa OK, das ljudima vremena dok se druga strana navikne. Ili prihvatis da si vi i to je to.Razumem i ja to sa malim firmama. Ali starijima (15+) uvek na vi. Ne mrem drugacije Edited January 14Jan 14 by Moonwalker