Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moderni sleng, izrazi, mimovi i sve što vam treba da razumete svoje dete kad krene da priča u šiframa

Featured Replies

MpKMHLP.jpeg

• Replies 343
  • Views 16.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nedavno u Trebinju u jednom dobrom i poprilično fensi restoranu, u kome sam se zatekao po prvi put, konobar donosi naručeno jelo i reče uživajte vojvodo.

• Raskrsnica Narodnih heroja i B.Z.Dj., na semaforu pored mene crnac, a u susret ide grupica crnaca. Vidi se po fizionomijama da su svi neka različita Afrika i rekla bih, studenti. U prolazu, svi do jed

Posted Images

On 16. 1. 2026. at 15:40, kud u maglu Simoviću said:

meni ne sestra u telefonu zapisana kao buraz, najčešće je tako i zovem

Potpuno identičan slučaj kod oslovljanja uživo, s tim što je kod mene u kontaktima upisana akronimom MMB (što, kao što svi znamo, znači "mili moj brat").

8 hours ago, Filozof manijak said:

MpKMHLP.jpeg

Generacija X

Screenshot_20260203_171238_Chrome.jpg

9 hours ago, Filozof manijak said:

MpKMHLP.jpeg

tVqdJjd.jpg

On 3. 2. 2026. at 17:13, ubibobi said:

Generacija X

Momak, ako hoćeš rat, dobićeš rat.
Just bring it on

Emoji Laughing GIF by MOODMAN

He's hella cooked now

Fuckin' gentle parenting mad

5 hours ago, Valk said:

Fuckin' gentle parenting mad

Uznemirujuc video.

• 2 weeks later...

Nemamo generacijsku temu pa neka ga ovde. Ja bih rekao da su Xenijalci 78-84, ali ajde content se mora praviti.

Pronalazim se u ovome poprilično, mada sam rođena na gornjoj granici, a i odrastala sam sa sestrama i bratom koji su rođeni '72-74. tako da nisam sasvim digitalizovana i žao mi je nekad što nemam sve to što se dešavalo u hard varijanti (naime ja još uvek razmišljam u dihotomiji hardver/softver), već samo u sećanjima.

Ali ima nešto drugo, bar kod mene, ali mislim i kod nas ovde, a to je odrastanje devedesetih, to jest adolescencija devedesetih. Izolacija, nemogućnost normalnog života, besparica, život s roditeljima koji se muče da nas školuju, nemogućnost putovanja u inostranstvo...

Meni je to propust koji je nenadoknadiv. Ja sam postala punoletna 1996., znači negde skoro na polovini, i nadalje sam studirala analogno, bila već u odraslima a sveta videla nisam, muzika od skc kaseta, koncert jedan stranog muzičara (prodidži D koji pamtim kao suvo zlato.

Deprivirani svim i svačim.

Plus na sve to usrani ratovi koje iščekuješ kad će stići kod tebe u komšiluk, i na kraju i stiže.

Jebeš digitalizaciju, nas je formiralo nešto drugo mnogo više.

Ja samo mislim da sestra i ja nismo ista generacija, a nalazimo se oboje na ovoj njegovoj skali. Ona pri vrhu, ja u sredini.

Što se tiče odrastanja u doba dvojnika, a srastanja u doba SMSa - tu je u pravu 100%.

Pa ok, ali nije samo generacijski formiranje ličnosti. Sestra i ja se razlikujemo 13 godina, pa smo sličnije nego ona nekim svojim vršnjakinjama, npr....nešto i zajednički roditelji prenesu....a ona ima tri roditelja lolol nije ni čudo što joj je super ego nerastegljiv. Jedino joj generacijski fali malo tog bunta protiv establišmenta

Gledam ove Xennialse i shvatam da:

• i dan-danas napamet znam fiksne brojeve telefona svojih drugarica iz osnovne škole

• pored sopstvenog broja mobilnog telefona, znam napamet samo još broj drugarice sa kojom se više ne družim, zato što se njen broj razlikuje samo za 2 od mog (kupile smo ga na trafici zajedno svojevremeno)

znam

1. prvi broj kućnog fiksnog telefona, kao i drugog, kao i trećeg koji je trenutno i dalje u f-ji

2. registraciju svojih prvih kola

to znanje fiksnog mi koristi za varijaciju raznoraznih šifri

mobilni ne znam ni jedan, lažem znam neke službene jer se razlikuju za po broj od mog

jmbg al to valjda svako zna

Edited by kud u maglu Simoviću