January 14Jan 14 A i kako da ti ne kažu gospođa, kad si npr sa decom, nezavisno koloko imaš godina ili kako izgledaš. "Devojčice" bi bilo nejasno na koga se misli, a i bezveze.Što se persirsnja tiče, baš mi je teško starijima da ne persiram. Ostali mogu na ti ako dinamika odnosa dozvoljava.
January 14Jan 14 2 minutes ago, Pixisis said:A i kako da ti ne kažu gospođa, kad si npr sa decom, nezavisno koloko imaš godina ili kako izgledaš. "Devojčice" bi bilo nejasno na koga se misli, a i bezveze.Što se persirsnja tiče, baš mi je teško starijima da ne persiram. Ostali mogu na ti ako dinamika odnosa dozvoljava.Kazu devijka kad si bez deteta, doduse nisam dozivela vec par god ni kad sam solo
January 14Jan 14 53 minutes ago, Moonwalker said:Ne znam. Meni vise odgovara formalnije.Doduse sa ekipom sa faksa sa kojom sam pocela da radim sam i dalje na ti.Ostalo vi, pa sta vreme donese.Sa starijima na Vi uvek bila.Pa dobro, razlikujemo se. Mene nervira ako ne mora. Imam ko će da me persira, klinci, ostali stvarno ne moraju. Ali opet kažem, svako ima svoje Ja persiram starijima sve dok nisu npr kolege ili neki prijatelji prijatelja i kad mi izričito kažu rečenicu koju ja redovno koristim: "nemoj da mi persiraš molim te". 🙃 Edited January 14Jan 14 by Svemir Zeka
January 14Jan 14 2 hours ago, radisa said:glupo mi da mi neko govori vi posle svega (ili još gore tokom) toga...Da, bre...
January 14Jan 14 7 hours ago, Svemir Zeka said:To i jeste izraz nekog sarkazma, bar evo ovde gde pišemo.Inače, kod beogradske mladeži primećujem poslednjih par godina ne toliko ono "brate", koliko "buraz". Pojma nemam kako se bosanska poštapalica zapatila ovdePa sad, buraz nije ekskluzivno bosanska poštapalica. Probaj da to kažeš užičkim naglaskom Verovatno se od UE studenata raširilo po Beogradu.
January 14Jan 14 4 hours ago, Moonwalker said:Zasto? Meni Vi nema veze sa godinama vec sa zeljom za distancom. Persiram i mladjima. Znak da ne poznajem nekog, a kad poznajem da nemam zelju za ortacenjem.Narocito kad insistiraju na zblizavanju na keca. Ili ako poznaje nekog mog, pa racunaju da poznaju i mene.da li vas neko pita zasto ste toliki nobles
January 14Jan 14 Реч буразер се користила одувек, само ова скраћена верзија бураз баш пара уши. Што је најгоре моја сестричина (8) је рецимо почела да је користи повремено, капирам да је чула у школи од дечака. Мада пред родитељима вероватно не јер би је смарали моментално, преда мном јој се може.
January 14Jan 14 Dan danas ne mogu u govoru da se otresem tog "brate" koje se zapatilo 90ih kad smo bili klinci. Ne znam odakle to "buraz", ja ga ne čujem.
January 14Jan 14 6 minutes ago, ultra plasticni said:da li vas neko pita zasto ste toliki noblesNe pita me. Ne radi se o noblesu, no nema veze. Ne bih se dalje uvlacila u diskusiju.Ignorisanje tudjih granica mi nije neka vrlina.Svakom svoje.
January 14Jan 14 А тек 'кућо', та одвратност је исто једно време била баш актуелна, сад мање чини ми се.Или 'мили', кад се један лик другом обрати са мили.
January 14Jan 14 1 minute ago, johan nagel said:А тек 'кућо', та одвратност је исто једно време била баш актуелна, сад мање чини ми се.Или 'мили', кад се један лик другом обрати са мили.Ima 1 konobar u restoranu na nbg u koji često idem, stalno mi se obraća sa "mili" lol ja sam inače neposredan u komunikaciji i nemam ništa protiv neformalnog obraćanja, al kad sednem i on mi dođe sa "ćao mili, šta ćemo danas" više nisam gladan.