January 14Jan 14 10 minutes ago, Nikodije said:Dan danas ne mogu u govoru da se otresem tog "brate" koje se zapatilo 90ih kad smo bili klinci. Ne znam odakle to "buraz", ja ga ne čujem.Sa brate sam se saživela, a nekad i koristim, dok buraz nikad neću moći. Ima ga na društvenim mrežama, ima ga među mlađima, kao i među onima koji su ga oduvek koristili (tj onda kad su drugi koristili brate ili burazer).
January 14Jan 14 2 minutes ago, Nikodije said:Ima 1 konobar u restoranu na nbg u koji često idem, stalno mi se obraća sa "mili" lol ja sam inače neposredan u komunikaciji i nemam ništa protiv neformalnog obraćanja, al kad sednem i on mi dođe sa "ćao mili, šta ćemo danas" više nisam gladan.Milo mu je sto te vidi zato sto zna da si galantan i da nisi stipsa kod baksisa?
January 14Jan 14 8 minutes ago, johan nagel said:А тек 'кућо', та одвратност је исто једно време била баш актуелна, сад мањеZašto ti smeta jak Galeb
January 14Jan 14 Just now, kronostime said:Milo mu je sto te vidi zato sto zna da si galantan i da nisi stipsa kod baksisa? Počeo je sa "mili" i kad me prvi put video :) al koliko sam čuo on tako svima. Nije neko fensi mesto pa može da prođe.
January 14Jan 14 Да и Галеб то користи, мада је тај тренд заживео прво у неким навијачким куговима, на северу колико знам, зато је још одвратнији :D А 'мили' конобара тачно замишљам, знам неколико таквих ликова.
January 14Jan 14 4 minutes ago, Pixisis said:Odakle to? Ko je to uveo?Uvek i svuda neki Combe il giga uvodi
January 14Jan 14 5 minutes ago, Pixisis said:Odakle to? Ko je to uveo?Imao sam kolegu, tako oko 30-ak godina je imao, tako je završavao skoro svaki razgovor... Nemam pojma odakle, ali kontam da je neka subkultura koju ne poznajm baš....
January 14Jan 14 Ljubi brat je popularizovao Beli Preletačević čini mi se. Čujem to često ali ne koristim.
January 14Jan 14 dosta pre Belog je krenulo, poslušaš random epizodu TDI kontrkviza od pre 15 god, svi viču ljubi braat, tad je verovatno bilo na vrhuncu
January 14Jan 14 U ime teme treba dodati na kraju jedno ", a i ono vas" s obzrom da smo se raspisali o tome kako mi pričamo tj naš sleng.
January 14Jan 14 "Ljubi brat" jeste posebna kategorija krindža, hvala bogu pa mi se čini da polako izumire.Moram priznati da ni ja nešto nisam primetio buraza, tj. nije da mi je nepoznato, ali ne bih pomislio da je nešto masovno u upotrebi."Brate" mi je poštapalica koja me i kod sebe nervira, u svim mogućim kontekstima je koristim. Case in point, pre neki dan: "Brate, mama..."
January 14Jan 14 Ali definitivno je gđa Vini pobedila sa nadimkom za rođeno dete, ne može se to prevazići