Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moderni sleng, izrazi, mimovi i sve što vam treba da razumete svoje dete kad krene da priča u šiframa

Featured Replies

@pt 2.0 šta nespretno pokušavam da kažem jeste kako je to oslovljavanje sa “drugarice”, sveprisutno nekoliko decenija, potpuno nestalo iz jezika, a “druže” poprimilo novo značenje i upotrebu.

• Replies 343
  • Views 16.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nedavno u Trebinju u jednom dobrom i poprilično fensi restoranu, u kome sam se zatekao po prvi put, konobar donosi naručeno jelo i reče uživajte vojvodo.

• Raskrsnica Narodnih heroja i B.Z.Dj., na semaforu pored mene crnac, a u susret ide grupica crnaca. Vidi se po fizionomijama da su svi neka različita Afrika i rekla bih, studenti. U prolazu, svi do jed

Posted Images

Ima i ono drug. Ili brat. Samo nominativ.

21 minutes ago, Halvard said:

Hvala ti na ovome wub

Taj izraz koristim od osnovne škole bukvalno, meni on ima poprilično neutralno značenje.

Ja sam to prvi put čula od sestričine koja je rodjena sredinom 90-ih, onda kada je bila u gimnaziji…

Ne smem ni da pitam koliko ti imaš godinica zapravo… 👀

Meni je svako obraćanje sa "čiko" i dalje nož u srce, ne znam koliko će mi još godina trebati da se naviknem isuse

Moja sestra sa svojom ekipom koristi "devojčice" kad se obraćaju jedni drugima ali i u trećem licu jednine. Dosta je neprijatno. Inače tvrdi da su oni izmislili izraz "prestrašno" ranih 90ih i kad god to neko koristi da se njoj zahvali.

Skoro sam joj ispričao kako se koriste based i mid, pa za kaznu dobio više prevrtanja očima od sestričine.

Edited by Amos

4 minutes ago, pt 2.0 said:

Ja sam to prvi put čula od sestričine koja je rodjena sredinom 90-ih, onda kada je bila u gimnaziji…

Ne smem ni da pitam koliko ti imaš godinica zapravo… 👀

Ne, ne, u upotrebi je dosta duže od toga D

U principu pozdravljam svako obraćanje koje nije "br(a)te" ili "tebra", stvarno je bilo vreme da se zameni nečim drugim.

Pod uticajem one proklete reklame za kladionicu sam neke drugare počeo ironično da zovem "lepi", pa sam nedavno uhvatio sebe kako neironično to govorim isuse

5 minutes ago, Halvard said:

Meni je svako obraćanje sa "čiko" i dalje nož u srce, ne znam koliko će mi još godina trebati da se naviknem isuse

Ako regauješ na "vi" kad ti se neko do mlađih kolga tako obrati?

Ja od "Vi" dobijem ospice...

Nama su se u gimnaziji profesori obracali sa "Vi" ( i mi njima)...

Ja volim "matori", ne znam ni sam zasto.

Primecujem vec neko vreme da je nestalo medjuzensko obracanje sa "draga". Bilo je sveprisutno na Internetu pre nekih 15ak godina.

8 minutes ago, radisa said:

Ako regauješ na "vi" kad ti se neko do mlađih kolga tako obrati?

Ja od "Vi" dobijem ospice...

Otprilike isto tako D Uvek naglasim odmah da nema potrebe da mi persiraju.

8 minutes ago, Halvard said:

Ne, ne, u upotrebi je dosta duže od toga D

U principu pozdravljam svako obraćanje koje nije "br(a)te" ili "tebra", stvarno je bilo vreme da se zameni nečim drugim.

Pod uticajem one proklete reklame za kladionicu sam neke drugare počeo ironično da zovem "lepi", pa sam nedavno uhvatio sebe kako neironično to govorim isuse

Mene i drugara je pre puno godina vozio taksista u bioskop, koji je bez prekida koristio lepi. Onda smo mi iz zajebancije počeli tako da zovemo ljude i ušlo u naviku ovako kako si opisao (ne znam za tu reklamu na svu sreću). Nisam ga video dugo i fali mi da se zezamo na tu temu, ali sada zovem psa guapo i može da prodje kao visokobudžetni lepi.

Da pojasnim ovo sa čikom.

Ne smeta mi kad me mala deca tako zovu, njima jesam čika, jbg, tako je kako je.

Ali mi je zato užasno kad mi se odrasli preko te dece tako obrate, u stilu "Zahvali se čiki". Tata ti je čika, bre fur Msm, nije, verovatno je deda, ali you get my point.

4 minutes ago, Halvard said:

Da pojasnim ovo sa čikom.

Ne smeta mi kad me mala deca tako zovu, njima jesam čika, jbg, tako je kako je.

Ali mi je zato užasno kad mi se odrasli preko te dece tako obrate, u stilu "Zahvali se čiki". Tata ti je čika, bre fur Msm, nije, verovatno je deda, ali you get my point.

Pa glupo je malom detetu reci "Zahvali se gospodinu", sta bi ti voleo da cujes umesto "ciko"?

"Zahvali se druuuuugu!"

2 minutes ago, Mel said:

Pa glupo je malom detetu reci "Zahvali se gospodinu", sta bi ti voleo da cujes umesto "ciko"?

Zapravo ni sam ne znam, bilo šta što nije "čika" D

A i šta fali gospodinu, valja decu od malih nogu učiti da budu nobles