July 29, 2025Jul 29 4 hours ago, Desmond Bojčinski said:Ja se pre 10-15 godina u naduvan ko cepelin trenucima gubio po bespućima ćiriličnog interneta tražeći više o nebugarskoj/ nerumunskoj/neturskoj obali Crnog Mora. Tipa što istočnije to egzotičnije.I definitivno kad nejač ojača i osamostali se ću zeznuti ženu za neki odmor tipa Soči pa na jug do Turske. A ako bi se geopolitičke karte nekad promešale pa taj kraj pobedi u nebitnosti Portugal ili Urugvaj, mooožda bi se i drznuo kupovati šta za penziono bivstvovanje.Do tada turizam. Ako me gospođa ne rokne do tada idemo na sledeći nivo - Kavkaz i zapadna obala Kaspijskog jezera. Možda i južna. Ni Astrahan nije daleko. Astana i Samarkand takođe. Odatle ni Bajkal nije predaleko.Ali da se vratim penziji - totalno mogu da se zamislim u nekoj postojebini tipahttps://maps.app.goo.gl/h8PaCn2YzbRjB4MY7. Tacno sam znao da je iza linka Abhazija))) To je jos uvek prirodni biser. Neko pomenu Baltiku kao mesto za SSSR penzionisane generale, zato je Abhazija bila mesto za one koji su jos uvek na polozaju. Prvi put sam bio na Crnom Moru pre par godina, urezala mi se nekako Bugarska kao crnomorska klasika u koju nikad nisam hteo da idem.. Na moje iznenadjenje , ta obala, od Gelendzika preko Socija i Abhazije mnogo vise podseca na Jadran... Sva je u mediteranskom boru, miris leta iz detinjstva )) Ovo je na par km od Gelendzika, tu blizu je ona rezidencija sa videa Navalnog.
July 29, 2025Jul 29 Kakve su cene nekretnina na Krimu? To bi mogla da bude dobra investicija za jednog dana kad se zavrsi specijalna operacija.
July 29, 2025Jul 29 Мене се Ревељ и није нешто дојмио. Делује као 4 града измешана по архитектури. А и апартхејд се осећао у ваздуху.
July 29, 2025Jul 29 1 hour ago, barba said:.Tacno sam znao da je iza linka Abhazija)))To je jos uvek prirodni biser.Neko pomenu Baltiku kao mesto za SSSR penzionisane generale, zato je Abhazija bila mesto za one koji su jos uvek na polozaju.Prvi put sam bio na Crnom Moru pre par godina, urezala mi se nekako Bugarska kao crnomorska klasika u koju nikad nisam hteo da idem..Na moje iznenadjenje , ta obala, od Gelendzika preko Socija i Abhazije mnogo vise podseca na Jadran... Sva je u mediteranskom boru, miris leta iz detinjstva ))Ovo je na par km od Gelendzika, tu blizu je ona rezidencija sa videa Navalnog.je li stvarno hladna voda u crnom moru?poz
July 30, 2025Jul 30 Author 20 hours ago, kud u maglu Simoviću said:a ako bi uopšte ulazio u avanturu tog tipa svakako bi slovenija bila prvi pik ankaran, izola, pa čak i koper, dok sam o piranu čuo neke loše pričeMislim da that ship has sailed ...5-8k/m2 je prilično suludo.
July 30, 2025Jul 30 Author 16 hours ago, Pixisis said:Kliknula sam na neke linkove i upala u rabbit hole mediteranskih nekretnina 😃Rekla bih da su stanovi u Trstu prilično skuplji od sličnih u Udinama, ali o ovom drugom ne znam ništa. Po slikama deluje ok, ali slike znaju da varaju. Kakav je u odnosu na Trst, jel ima neka caka?Šta kažu naši forumski italijani, u kom pravcu vredi gledati u Italiji? Gde bi bila ta njihova Valensija od pre 3 godine, da se može naći nešto normalno pod još uvek normalnim uslovima? Šta je up and coming?Da, Udine je prilično džabe. Verovatno nije mnogo atraktivan, ni ekonomski, ni turistički. No, deluje kao fino mestašce ...https://www.idealista.it/en/news/lifestyle-in-italy/2025/07/23/256804-living-in-udine-the-guietly-good-life-in-friuliForumski Italijani će sigurno reći: jug, Sicilija, Sardinija. Ali, to je većini nas predaleko. Traži se "vikendica".
July 30, 2025Jul 30 Author 9 hours ago, steins said:Ja računam da će da me izadje sveukupno do max 100k evra.U to mora da udje porez, vrednost kuće plus potrebni radovi ili stana/apartmana sa sitnim ulaganjima.Planiram da dodjem do te cifre kombinacijom rasprodaje nekretnina u Srbiji i kreditom.Gledajući cene unazad par godina mislim da može da se nabode nešto ,ako ne tražiš turistički centar i nemaš u planu izdavanje, do 1500eAko me usere pa nadju litijum u mom zavičaju onda je nebo granica Daj neki primer. Verovatno je to nešto udaljenije od obale. Ili udaljenije ostrvo.Možda stan u Solunu, Sećam se, bili su džabe pre par godina, ne znam sad.Fali nam gazza na ovoj temi ...
July 30, 2025Jul 30 Hmm Italija, vikendica... Ne znam da li može bolje nego u okolini Trenta. Konkretno sam par puta bio u Kaldonacu (Caldonazzo) i ono je raj. Mestašce uređeno pod konac, prelepo jezero, planinski vazduh, bezbroj outdoor aktivnosti... Odlični putevi, a ima i železnicu. Stvarno ne znam kako se kreću cene nekretnina, ali mislim da nije jeftino. Mnogo holanđana ima. Nije puno daleko od Srbije. Kod Pordenonea se isključi da bi se stiglo do Beluna. Odatle se preko Feltrea izbije na brzi put Trento - Padova. Može i drugačije ali ovo je provereno najbrže.
July 30, 2025Jul 30 Author 16 hours ago, kud u maglu Simoviću said:niko te ne sprečava da letuješ na drugom mestu, a ovde provodiš vreme mimo sezoneto je valjda neki plan o kome se pričaa za vreme sezone izdaješčak i u cg možeš da nađeš mlade pouzdane ljude koji bi se bavili gostima za dogovoreni feemy 2c, ono gde se živi, ne izdaje sekontradiktorna su mi prva dva bolda u odnosu na završni moto.
July 30, 2025Jul 30 7 hours ago, Delija67 said:Kakve su cene nekretnina na Krimu? To bi mogla da bude dobra investicija za jednog dana kad se zavrsi specijalna operacija.. Zavisi sta trazis.. Stan ili kucu, ili apartman. Za stalno mesto boravka ili za odmor. Samo kao primer, ovoga ima mnogo , od elitne preko biznis do ekonom klase.. Elitna nekretnina , prva linija, zatvorena teritorija, sopstvena plaza, parking , sluzba bezbednosti, restorani blabla.. Srednja cena oko 3.5 soma evra..i raste.. .
July 30, 2025Jul 30 6 hours ago, le petit nicolas said:je li stvarno hladna voda u crnom moru?poz. Ne znam, mozda je meni hladno ono sto je tebi toplo... Salim se)) Sad je u Sociju 27.5 temp mora..mene je podsecala na Jadran , ili recimo Bodrumsku regiju, nije pretopla kao recimo Antalija.. .
July 30, 2025Jul 30 Gde god da se ide, ok, ali ne ako je leti milion stepeni što će da bude samo još gore. Prošle godine sam letovao u oktobru i dok to budem radio negde na Mediteranu tako će i da ostane. Da se pržim negde svake godine konstantno neka hvala. Edited July 30, 2025Jul 30 by Venom
July 30, 2025Jul 30 6 minutes ago, Venom said:Gde god da se ide, ok, ali ne ako je leti milion stepeni što će da bude samo još gore. Prošle godine sam letovao u oktobru i dok to budem radio negde na Mediteranu tako će i da ostane. Da se pržim negde svake godine konstantno neka hvala.Jun i septembar ovde, u julu mogu da letujem samo kad je vreme kao sad.
July 30, 2025Jul 30 52 minutes ago, Venom said:Gde god da se ide, ok, ali ne ako je leti milion stepeni što će da bude samo još gore. Prošle godine sam letovao u oktobru i dok to budem radio negde na Mediteranu tako će i da ostane. Da se pržim negde svake godine konstantno neka hvala.Ti imas EU pasos? Onda mogu neka Kanarska ostrva.
July 30, 2025Jul 30 2 hours ago, Ardian said:kontradiktorna su mi prva dva bolda u odnosu na završni moto.to su opcije ukoliko je neophodno da nekretnina ima nekakav povraćaj kapitalaja svakako ne bih izdavao stan u kojem bi boravio dobar deo godine