July 28, 2025Jul 28 Dolaze godine kad čovek poželi da ima neko svoje parče raja na Mediteranu, da može da skokne kad poželi, nešto kao "drugi dom" ...Znam da neću imati love za ovako nešto u narednih XY godina, ali da maštam - ništa me ne košta.Gde biste voleli da imate kuću/stan na Mediteranu?Razne opcije deluju primamljivo: stančić u Trstu (Italija, blizina mnogih evropskih destinacija, ...) kuća na Kasandri/Sitoniji (blizina Srbije, zanimljiva obala i unutrašnjost) stančić u Puli neko manje izvikano grčko ostrvo (gazza style) neka mestašca u CG ...
July 28, 2025Jul 28 Meni u glavi neka Italija.I verovatno stan.Dok su mi roditelji bili živi imali smo "vikendicu" u Srbiji i znam kakve su tu sve "obaveze" i ne verujem da bih to ponovio sam. A takve stvari "deliti" sa nekim obično ne izadje na dobro...Mene zanima koliko su te priče o nekretninama u inostranstvurealne, a koliko tu zapravo ima glavobolje...
July 28, 2025Jul 28 Meni jaaako odgovara grcki mentalitet tako da nesto tamo. Jos uvek nisam dovoljno mator da idem bas na neko zabito malo ostrvo ali mi se npr. Krit jako svideo. Na kopnu Nafplion. Na zalost, mislim da su nekretnine skupe.Edit: Sad tek videh da se prica o vikendici. Ne, to nikako. Ja razmisljam o necemu gde bih se preselio da zivim. Edited July 28, 2025Jul 28 by Shan Jan
July 28, 2025Jul 28 Okolina Soluna je ok ako hoces da pravis neki kompromis, posebno ako imas decu pa zbog skole i univerziteta. Al opet je to veliki grad i ne neka prelepa priroda i plaze u toj regiji...
July 28, 2025Jul 28 16 minutes ago, Shan Jan said:Meni jaaako odgovara grcki mentalitet tako da nesto tamo. Jos uvek nisam dovoljno mator da idem bas na neko zabito malo ostrvo ali mi se npr. Krit jako svideo. Na kopnu Nafplion. Na zalost, mislim da su nekretnine skupe.Edit: Sad tek videh da se prica o vikendici. Ne, to nikako. Ja razmisljam o necemu gde bih se preselio da zivim.Ako je zbog moje poruke, ja sam naveo da to ne bih, jer sam video kako to izgleda... I ne svidja mi se u ovim godinama....
July 28, 2025Jul 28 Umag ili Fuerteventura.Umag jer je najblizi, ima tenis a blizu su Porec i Rovinj.Fuerteventura jer je EU, ista vremenska zona, sjajna klima tokom godine ima direktan let sa tri prevoznika.
July 28, 2025Jul 28 2 minutes ago, bags said:Umag ili Fuerteventura.Umag jer je najblizi, ima tenis a blizu su Porec i Rovinj.Fuerteventura jer je EU, ista vremenska zona, sjajna klima tokom godine ima direktan let sa tri prevoznika.Ja sam razmisljala o Herceg Novom, ili Budvi. Dete je svakako nekoliko puta trazilo da se odselimo u CG sad kad smo bili na odmoru, razlog - specijalno uvazvanje konobara prema malom prndeku mimo majke koja sve to placa.Iz Umaga sam davno davno znala jednu devojku, retko fino bice, vidi se da imaju neki zen budizam stil odrastanja tamo.A Funteventura ti po nekim pisanjima ovde dodjeko Bec, samo sa idealnom klimom.
July 28, 2025Jul 28 Stan u Atini, a Atina znaci i Pirej i trajekti za krace ili duze boravke na ostrvima.U medjuvremenu, tu je porodicni (roditeljski) apartman u Herceg Novom. Vec sam pisao kako se taj grad potcenjuje, a meni ne pada na pamet da menjam bazu na Jadranu. Sto ne znaci da ne volim da napravim izlet iz baze na neko srednjejadransko otocje. Severni Jadran ne uspevam na zavolim, ali unutrasnjost Istre je druga prica.
July 28, 2025Jul 28 Srbin u Hrvatskoj, good luck with that. Ako već pičite na te ideje onda samo Istra, ovo južnije je na nivou avanture. Većina stanovništva je korektna, ali imate dobar procenat likova kojima je rat i dalje u glavi, jako su glasni i imaju dosta uticaja, zagorčaće vam život sigurno. I to vam priča čovjek koji ima duboke veze sa Hr dijelom Hercegovine i Dalmacijom, na žalost mentalitet ljudi je takav da je to no go. Možda neko ostrvo, tamo nije bilo pičvajza. Poslednjih godina se situacija mijenja pa taj hejt sa Srba prelazi na Nepalce i ostale uvezene radnike, možda kroz deceniju oni preuzmu štafetu. Na sve to cijene lete u nebo, skup život, za izbjegavati u svakom smislu.
July 28, 2025Jul 28 3 minutes ago, Kampokei said:Stan u Atini, a Atina znaci i Pirej i trajekti za krace ili duze boravke na ostrvima.U medjuvremenu, tu je porodicni (roditeljski) apartman u Herceg Novom. Vec sam pisao kako se taj grad potcenjuje, a meni ne pada na pamet da menjam bazu na Jadranu. Sto ne znaci da ne volim da napravim izlet iz baze na neko srednjejadransko otocje. Severni Jadran ne uspevam na zavolim, ali unutrasnjost Istre je druga prica.Jel vi (porodica, prijatelji) koristite leti, jel iznajmljujete, sta radite sa aprtmanom u HNom?
July 28, 2025Jul 28 Istra je jako skupa, stanovi su skuplji nego u BG...CG je daleko pristupačnija, reko bih da je i lakše se uklopiti... Inače, ja ne volim da letujem u CG, ali bih komotno mogao da živim u proleće i jesen, meni je tad more najlepše....U stavri idealno bi bilo, leto negde na selu u Vojvodini, proleće i jesen na moru, zima malo u Vojvodini, malo na planini...:d:Kako bi to lepo bilo...
July 28, 2025Jul 28 Umag je koliko sam video prilično skup...Slažem se za ovaj deo HR dole, bojim se da je to neizvodljivo...Meni jeste u glavi i HN...Grčka bi bila ideal, Italija wishful thinking...A kakva je situacija sa "papirima"?
July 28, 2025Jul 28 3 minutes ago, Frank Pembleton said:A kakva je situacija sa "papirima"?Hr je standardno 6 meseci u godinu dana, nismo u EU... Sa tim da u HR ne možeš lako da imaš nekretninu, moraš nekim zaobilaznim putevima... AKo se nešto nije menjalo...Grčka isto 6 meseci u godinu dana, valjda, osim ako ne iskeširaš 300K ili pola miliona, onda dobijaš rezidencijalni... Opet, ako se nešto nije menjalo...Za CG valjda ima neka fora da se dobije rezidencijalni status, moj poznanik je to nekako rešio kad je kupio stan, ali ga nisma gnjavio... Kad se budem čuo sa njim, pitaću ga...