July 29, 2025Jul 29 4 hours ago, Rudolf Pingvinoglu said:Ništa Španija, Italija, Portugal?Eto vidiš, čak ni u SF varijanti mi nije palo na pamet. U Portugaliji nisam bila. Italija, Španija....hm, nekad sam pričala sa kad bih dobila na Lotou, preselila bih se u neko selo u Provansi, da sedim i slikam i mirišem lavandu. U međuvremenu sam izgubila motivaciju za slikanjem i galerijskim preduzetništvom, otidoše i želje. Počela da se ložim na severniji deo Evrope, sad bih da mogu tamo kupila gajbu, matori se, treba ti lekar, dobra povezanost delova grada kad si nevozač, i sadržaji da u ostatku godine osim leta postoji nešto, i neki ljudi, da deluju antidepresivno. Ali, pošto je tema Mediteran, onda najpre Kroejša.
July 29, 2025Jul 29 Za jos koju godinu bice topik brak sa penzionerom u Svedskoj umesto nekretnina na Mediteranu.Jbt od kad sam se vratila u Srbiju, imam utisak da sam ostarila 15 godina.Elem i dalje zelim da verujem u svoj zivot od 4 meseca godisnje u Herceg Novom ili negde oko Budve. Edited July 29, 2025Jul 29 by Mel
July 29, 2025Jul 29 3 hours ago, Kampokei said:sve toplija leta potencijalno igraju ulogu.Žena i ja zbog toga upravo razmišljamo kako nam plan da penzionerske dane provedemo u Italiji možda i nije najpametniji... Uložiti svu kintu u kupovinu nekretnine negde gde se mirno može desiti da za deset godina život preko leta postane nemoguć? I više nećeš moći ni da prodaš to što si kupio.
July 29, 2025Jul 29 1 minute ago, aram said:Žena i ja zbog toga upravo razmišljamo kako nam plan da penzionerske dane provedemo u Italiji možda i nije najpametniji... Uložiti svu kintu u kupovinu nekretnine negde gde se mirno može desiti da za deset godina život preko leta postane nemoguć? I više nećeš moći ni da prodaš to što si kupio.Nista, moraces u Konstanz, negde gde nece da poplavi ako se jezero malo podigne, i mirna Backa i Tirol.
July 29, 2025Jul 29 31 minutes ago, Mel said:Za jos koju godinu bice topik brak sa penzionerom u Svedskoj umesto nekretnina na Mediteranu.Jbt od kad sam se vratila u Srbiju, imam utisak da sam ostarila 15 godina.Elem i dalje zelim da verujem u svoj zivot od 4 meseca godisnje u Herceg Novom ili negde oko Budve.Promene se afiniteti. Ili mi sami....Jedan od moje braće je pre par godina kupio gajbu u Portonovom u Kumboru. To je valjda ona Boka na vodi...nisam ni bila tamo, niti me privlači da odem. Doduše, stalno su tamo ovi familijarni penzioneri. I onda njima tamo lepo, ali meni je bezveze biti u stanu na moru, bar stanu tog tipa. Inače je razmatrao (pun je kao brod) da uzme u Lovranu, za šta sam ja navijala....jebiga. Ne znam, meni lično je prioritet da sredim stan kako treba u Beogradu, pa mi je valjda realnost preplavila snove i želje
July 29, 2025Jul 29 1 hour ago, Milošica said:Idite u Talin. To je top grad.Sta znam, nije mi nesto bio vau osim sto su sve zene zgodne plavuse.
July 29, 2025Jul 29 Just now, Shan Jan said:Sta znam, nije mi nesto bio vau osim sto su sve zene zgodne plavuse.Meni je zanimljiv. I izgledom, i istorijski(što je naravno povezano).A nije zanemariv ni taj faktor koji si naveo.
July 29, 2025Jul 29 Ja se pre 10-15 godina u naduvan ko cepelin trenucima gubio po bespućima ćiriličnog interneta tražeći više o nebugarskoj/ nerumunskoj/neturskoj obali Crnog Mora. Tipa što istočnije to egzotičnije. I definitivno kad nejač ojača i osamostali se ću zeznuti ženu za neki odmor tipa Soči pa na jug do Turske. A ako bi se geopolitičke karte nekad promešale pa taj kraj pobedi u nebitnosti Portugal ili Urugvaj, mooožda bi se i drznuo kupovati šta za penziono bivstvovanje. Do tada turizam. Ako me gospođa ne rokne do tada idemo na sledeći nivo - Kavkaz i zapadna obala Kaspijskog jezera. Možda i južna. Ni Astrahan nije daleko. Astana i Samarkand takođe. Odatle ni Bajkal nije predaleko. Ali da se vratim penziji - totalno mogu da se zamislim u nekoj postojebini tipahttps://maps.app.goo.gl/h8PaCn2YzbRjB4MY7
July 29, 2025Jul 29 22 minutes ago, Shan Jan said:Sta znam, nije mi nesto bio vau osim sto su sve zene zgodne plavuse.Imaju i neku endemsku tuberkulozu, ako se dobro secam.
July 29, 2025Jul 29 4 minutes ago, Desmond Bojčinski said:Do tada turizam. Ako me gospođa ne rokne do tada idemo na sledeći nivo - Kavkaz i zapadna obala Kaspijskog jezera. Možda i južna. Ni Astrahan nije daleko. Astana i Samarkand takođe. Odatle ni Bajkal nije predaleko.Hladno je Desmonde
July 29, 2025Jul 29 2 hours ago, aram said:Žena i ja zbog toga upravo razmišljamo kako nam plan da penzionerske dane provedemo u Italiji možda i nije najpametniji... Uložiti svu kintu u kupovinu nekretnine negde gde se mirno može desiti da za deset godina život preko leta postane nemoguć? I više nećeš moći ni da prodaš to što si kupio.Onda Sopothttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Sopot