July 30, 2025Jul 30 1 minute ago, Pixisis said:@Lo Zingaro i ostali koji znaju šta kažete na potez Padova-Rovigo-Ferrara?Blizina Bolonje Firence, Venecije, relativno bliže nama, ima železničku povezanost sa Rimom i severom i relativno blizu mora (mada nije neko, ali je bar plavo 😃).U mom prethodnom postu sam upravo naglasio na taj deo obale koji je ubedljivo najgori u Italiji. Kombinacija najurznijeg i najprljavijeg mora (koje i nije bas toliko plavo ) s milionskom invazijom turista od maja do oktobra i prakticno svakog suncanog vikenda cele godine. Padova i Ferara s druge strane su zaista prelepi i funkcionalni gradovi. Ziveo sam u Padovi 15 godina, Feraru cesto posecujem i uvek bih oba preporucio za zivot. Ali ako je more medju prioritetima onda definitivno ne. Rovigo je zvanicno najruzniji i njadepresivniji grad u Venecijanskoj regiji. Jeste da mu je konkurencija Venecije, Verone, Padove i sl. prekjaka ali je grad zaista teska ravnicarska depra s tuznim morem.
July 30, 2025Jul 30 7 minutes ago, Milošica said:@Lo ZingaroA prva opcija u Skandinaviji? Oslo?Jedina skandinavska prestonica koju nisam posetio jbg. Helsinki je medju najdepresivnijih gradova u kojima sam boravio ever. Stokholm je pravi grad sa svim pratecim elementima koji treba da krase jednu prestonicu. Kopenhagen je najlepsi i najdinamicniji. Ali mi jos nije toliko prevruce ovde da bih rado tamo ziveo i to ne zbog hladnoce vec zbog zimskog predugog mraka. Od baltika samo da naglasim da je Vilnijus grad s najvise crkvenih hramova po kvadratnom metru koji sam ikad video ukljucujuci i poslovicni Rim koji ima crkvu u svakoj ulici. I da je izgleda mnogo provinicijalnije od elegantne Rige bez obzira sto je veci (barem mislim da je veci)
July 30, 2025Jul 30 17 hours ago, barba said:Ovo po terenu kao Egremni, samo bez hipnotički plave boje mora.Kad smo kod Grčke, gde je sad @Eleniko kad najviše treba?
July 30, 2025Jul 30 Gde u Italiju da ima sve sto treba da ima? E pa nema tako neceg. Tj ako treba da bude i pri Alpima da ne bude vruce i pri moru da ima plavetnilo. I da je manji grad ali da ima zivota. I da je blizu veceg i da je odlicno povezan. I da se brzo stigne iz Srbije i jos 300 parametara. I naravno da kvadrat nije preko 2k. I da moze da se izdaje dok ne krene da leze penzija.Huh...najvise parametara po meni zadovoljava okolina jezera. Tu su Alpi, tu je plavetnilo (nije da su za kupanje posto je ladno i u July) ali lece organizam i sjebanu psihu i bezkontaktno. Tu je Milano na 50km kad zatreba veliki grad. Desetak sati autom od BG. A moze i wizzair. E sad vecina stanova oko jezera su od 4+k pa do 20+k/m2. Ali nisu bas svi. Meni deluje dobro konkretno Komo i to pored Lugana. Recimo ovo: https://www.idealista.it/en/immobile/30428818/Mozda je cak stvarno moguce navatati i neke stanare placene u chf koji bi da pristede ne razlici. Jebe ga samo sto nema Gellato Centro Storico vec je mala planinsko-jezerska pogranicna varosica. Ali ne moze sve ko sto rekoh. Ali ok lepo je ovo povezano, i vozom, pa se kad zatreba Centro Storico moze malo provozati na bilo koju stranu. Edited July 30, 2025Jul 30 by bloodymir Typo
July 30, 2025Jul 30 @Lo Zingaro svakako znaš više od mene, ti ipak tu živiš, ja samo dolazim 3-4 puta godišnje. Za Marche se slažem, to je apsolutno i za mene sjajna regija. Umbria takođe, ali nju su već otkrili i stranci, cene su otišle gore znatno. Ako se odlučimo za Italiju, ja sad nekako naginjem ka Trentino-Alto Adige. Nisam ti više za more, lepše mi na planini I da, ne pišem ovo ne znam zašto nego da čujem šta ti misliš, ako te ne mrzi
July 30, 2025Jul 30 13 hours ago, Ardian said:Daj neki primer. Verovatno je to nešto udaljenije od obale. Ili udaljenije ostrvo.Jeste, nešto tako. Teško ćeš za tu lovu da nadješ nešto u poznatim letovalištima. Daću kad naletim, nisam baš bukmarkovao nekretnine koje planiram da kupim za nekoliko godina. :D Da, fali Gaza. imao bi štošta da napiše na temu
July 30, 2025Jul 30 Ko prvi nabavi gajbu, ako je kupi uz pomoć saveta s topika, dužan je organizovanje jedne žurke, smeštaj i hranu. Piće ćemo doneti
July 30, 2025Jul 30 3 minutes ago, Svemir Zeka said:Ko prvi nabavi gajbu, ako je kupi uz pomoć saveta s topika, dužan je organizovanje jedne žurke, smeštaj i hranu. Piće ćemo donetiWhite Lotus druga sezona.Sa sve istim raspletom.
July 30, 2025Jul 30 1 hour ago, Milošica said:White Lotus druga sezona.Sa sve istim raspletom.Znači udaviću se
July 30, 2025Jul 30 za preseljenje ili visemecni boravak def CG, msm mogla bi i hrvatska da nije to sto jeste...posedovanje nekretnine podrazumeva i pojacanu komunikaciju sa domacima, drzavna administracija, majstori i slicno, a to je sve mnogo lakse na istom jeziku... a i mimo toga, domaci te ne gledaju bas kao stranca....det bing sed, ovu dilemu nemam, jer vec imam nekretninu na mediteranu, tacnije dve
July 30, 2025Jul 30 9 hours ago, kud u maglu Simoviću said:fascinantno je koliko si ograničenMeni je fascinantno da uspevaš da se obučeš ujutro, a kamoli ostalo. No dobro. Kad vidim ko te lajkuje i protežira biva mi lakše da razumem.
July 30, 2025Jul 30 Videh ovu temu, pa nisam uspeo da se suzdržim...Ne volem Mediteran, a Mediterance još manje volem.Nikad ne bih penziju tamo trošio. E, toliko
July 30, 2025Jul 30 12 hours ago, Kampokei said:da li se pozdravlja kad se ulaziE stvarno.. uvek se pozdravim, tako me vaspitalo, a b-gami i kad izlazim, ukoliko unutra nije neki debatni klub, tada im ne smetan. Neam ni neku opširnu praksu saunsku, baš bi me zanimao kratak svod po zemljama i atarima..