Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnina na Mediteranu

Featured Replies

1 minute ago, Pixisis said:

@Lo Zingaro i ostali koji znaju šta kažete na potez Padova-Rovigo-Ferrara?

Blizina Bolonje Firence, Venecije, relativno bliže nama, ima železničku povezanost sa Rimom i severom i relativno blizu mora (mada nije neko, ali je bar plavo 😃).

U mom prethodnom postu sam upravo naglasio na taj deo obale koji je ubedljivo najgori u Italiji. Kombinacija najurznijeg i najprljavijeg mora (koje i nije bas toliko plavo hihi) s milionskom invazijom turista od maja do oktobra i prakticno svakog suncanog vikenda cele godine. Padova i Ferara s druge strane su zaista prelepi i funkcionalni gradovi. Ziveo sam u Padovi 15 godina, Feraru cesto posecujem i uvek bih oba preporucio za zivot. Ali ako je more medju prioritetima onda definitivno ne. Rovigo je zvanicno najruzniji i njadepresivniji grad u Venecijanskoj regiji. Jeste da mu je konkurencija Venecije, Verone, Padove i sl. prekjaka ali je grad zaista teska ravnicarska depra s tuznim morem.

• Replies 334
  • Views 19.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dok je PPP pucanstvo bilo vitalnije, Desanka je bila tema od znacaja..sad nekretnine na Mediteranu..za koju godinu gde su smederevci na akciji i drva koja stizu na kucnu adresu

• Sad ću ovde da uletim klizećim ali mojih pet centi - nekretnina na moru je zamka, letuješ svake godine na istom mestu, gledaš iste uboge ljude, infrastruktura te neprestano jebucka jer se svuda gradi

• Pored Imotskog? Pa ja znam dosta Hrvata, koji ne bi tamo živeli, a kamoli Srbi...

Posted Images

7 minutes ago, Milošica said:

@Lo Zingaro

A prva opcija u Skandinaviji? Oslo?

Jedina skandinavska prestonica koju nisam posetio jbg. Helsinki je medju najdepresivnijih gradova u kojima sam boravio ever. Stokholm je pravi grad sa svim pratecim elementima koji treba da krase jednu prestonicu. Kopenhagen je najlepsi i najdinamicniji. Ali mi jos nije toliko prevruce ovde da bih rado tamo ziveo i to ne zbog hladnoce vec zbog zimskog predugog mraka. Od baltika samo da naglasim da je Vilnijus grad s najvise crkvenih hramova po kvadratnom metru koji sam ikad video ukljucujuci i poslovicni Rim koji ima crkvu u svakoj ulici. I da je izgleda mnogo provinicijalnije od elegantne Rige bez obzira sto je veci (barem mislim da je veci)

17 hours ago, barba said:

IMG_20230829_191003.jpg

Ovo po terenu kao Egremni, samo bez hipnotički plave boje mora.

Kad smo kod Grčke, gde je sad @Eleniko kad najviše treba?

Gde u Italiju da ima sve sto treba da ima? E pa nema tako neceg. Tj ako treba da bude i pri Alpima da ne bude vruce i pri moru da ima plavetnilo. I da je manji grad ali da ima zivota. I da je blizu veceg i da je odlicno povezan. I da se brzo stigne iz Srbije i jos 300 parametara. I naravno da kvadrat nije preko 2k. I da moze da se izdaje dok ne krene da leze penzija.

Huh...najvise parametara po meni zadovoljava okolina jezera. Tu su Alpi, tu je plavetnilo (nije da su za kupanje posto je ladno i u July) ali lece organizam i sjebanu psihu i bezkontaktno. Tu je Milano na 50km kad zatreba veliki grad. Desetak sati autom od BG. A moze i wizzair. E sad vecina stanova oko jezera su od 4+k pa do 20+k/m2. Ali nisu bas svi. Meni deluje dobro konkretno Komo i to pored Lugana. Recimo ovo: https://www.idealista.it/en/immobile/30428818/

Mozda je cak stvarno moguce navatati i neke stanare placene u chf koji bi da pristede ne razlici. Jebe ga samo sto nema Gellato Centro Storico vec je mala planinsko-jezerska pogranicna varosica. Ali ne moze sve ko sto rekoh. Ali ok lepo je ovo povezano, i vozom, pa se kad zatreba Centro Storico moze malo provozati na bilo koju stranu.

Edited by bloodymir
Typo

Kap kiše u okeanu

Za nekretninu na Mediteranu

Izvinjavam se, nastavite.

@Lo Zingaro svakako znaš više od mene, ti ipak tu živiš, ja samo dolazim 3-4 puta godišnje. Za Marche se slažem, to je apsolutno i za mene sjajna regija. Umbria takođe, ali nju su već otkrili i stranci, cene su otišle gore znatno. Ako se odlučimo za Italiju, ja sad nekako naginjem ka Trentino-Alto Adige. Nisam ti više za more, lepše mi na planini )

I da, ne pišem ovo ne znam zašto nego da čujem šta ti misliš, ako te ne mrzi

13 hours ago, Ardian said:

Daj neki primer. Verovatno je to nešto udaljenije od obale. Ili udaljenije ostrvo.

Jeste, nešto tako.

Teško ćeš za tu lovu da nadješ nešto u poznatim letovalištima.

Daću kad naletim, nisam baš bukmarkovao nekretnine koje planiram da kupim za nekoliko godina. :D

Da, fali Gaza. imao bi štošta da napiše na temu

Ko prvi nabavi gajbu, ako je kupi uz pomoć saveta s topika, dužan je organizovanje jedne žurke, smeštaj i hranu. Piće ćemo doneti

3 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ko prvi nabavi gajbu, ako je kupi uz pomoć saveta s topika, dužan je organizovanje jedne žurke, smeštaj i hranu. Piće ćemo doneti

White Lotus druga sezona.

Sa sve istim raspletom.

1 hour ago, Milošica said:

White Lotus druga sezona.

Sa sve istim raspletom.

Znači udaviću se

za preseljenje ili visemecni boravak def CG, msm mogla bi i hrvatska da nije to sto jeste...

posedovanje nekretnine podrazumeva i pojacanu komunikaciju sa domacima, drzavna administracija, majstori i slicno, a to je sve mnogo lakse na istom jeziku... a i mimo toga, domaci te ne gledaju bas kao stranca....

det bing sed, ovu dilemu nemam, jer vec imam nekretninu na mediteranu, tacnije dve

9 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

fascinantno je koliko si ograničen

Meni je fascinantno da uspevaš da se obučeš ujutro, a kamoli ostalo. No dobro. Kad vidim ko te lajkuje i protežira biva mi lakše da razumem.

Gde je @shimpu

Videh ovu temu, pa nisam uspeo da se suzdržim...

Ne volem Mediteran, a Mediterance još manje volem.

Nikad ne bih penziju tamo trošio.

E, toliko nobles

12 hours ago, Kampokei said:

da li se pozdravlja kad se ulazi

E stvarno.. uvek se pozdravim, tako me vaspitalo, a b-gami i kad izlazim, ukoliko unutra nije neki debatni klub, tada im ne smetan. Neam ni neku opširnu praksu saunsku, baš bi me zanimao kratak svod po zemljama i atarima..