July 29, 2025Jul 29 17 minutes ago, Frank Pembleton said:Ako ne apliciraš za boravišnu vizu na osnovu kupovine nekretnine?Da li to uopste moze, valda se to dobija ako ti se odobri radna zbog nekog posla? Ne pricam o ovima koji ulazu 300k+.
July 29, 2025Jul 29 On 28. 7. 2025. at 11:49, makaronee said:menjao bih mediteran danas popodne za neku uvalu u potezu arcachon - santander.Slično, samo nešto zapadnije - Hihon, La Korunja, Vigo. Eh...
July 29, 2025Jul 29 26 minutes ago, le petit nicolas said:možda bar?pozRazmišlajam još...Što kaže @kud u maglu Simoviću Tivat i Igalo deluju ok, ček i Budva ima dosta finih ravnioh delova (mada je Budva vašar na kvadrat leti, ne znam kakva je u porleće...)
July 29, 2025Jul 29 2 minutes ago, radisa said:Razmišlajam još...Što kaže @kud u maglu Simoviću Tivat i Igalo deluju ok, ček i Budva ima dosta finih ravnioh delova (mada je Budva vašar na kvadrat leti, ne znam kakva je u porleće...)Ja sam ove godine prvi put bio u Baru i dosta mi se svideo.
July 29, 2025Jul 29 4 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:tivat?42 minutes ago, radisa said:Razmišlajam još...Što kaže @kud u maglu Simoviću Tivat i Igalo deluju ok, ček i Budva ima dosta finih ravnioh delova (mada je Budva vašar na kvadrat leti, ne znam kakva je u porleće...)za hn je bitno da osmisliš dnevno latitudno kretanjeidealna je lokacija ispod/iznad braće grakalić
July 29, 2025Jul 29 1 hour ago, zorglub said:Slično, samo nešto zapadnije - Hihon, La Korunja, Vigo. Eh...Ovo je tema za sebe, taj francusko-spanski atlantski pojas je ludilo. A i sve toplija leta potencijalno igraju ulogu. Citam da arhipelag Lofoten u Norveskoj leti ne moze da izadje na kraj sa turistima.
July 29, 2025Jul 29 Sad ću ovde da uletim klizećim ali mojih pet centi - nekretnina na moru je zamka, letuješ svake godine na istom mestu, gledaš iste uboge ljude, infrastruktura te neprestano jebucka jer se svuda gradi po balkanskom principu, a ti nisi tamo preko godine da možeš da se izboriš za nešto svoje. Održavanje je muka, jer su dostupni majstori lokalci kojima je u duši da ne rade ništa i gledaju u more. I rentanje na daljinu je muka, mada može da se zaradi. A cela priča poprilično košta.Ako se kupuje za život, onda je malo bolja priča, mada i ona nosi neke svoje minuse, isko kao i kuća na planini.
July 29, 2025Jul 29 17 minutes ago, goofs said:Sad ću ovde da uletim klizećim ali mojih pet centi - nekretnina na moru je zamka, letuješ svake godine na istom mestu, gledaš iste uboge ljude, infrastruktura te neprestano jebucka jer se svuda gradi po balkanskom principu, a ti nisi tamo preko godine da možeš da se izboriš za nešto svoje. Održavanje je muka, jer su dostupni majstori lokalci kojima je u duši da ne rade ništa i gledaju u more. I rentanje na daljinu je muka, mada može da se zaradi. A cela priča poprilično košta.Ako se kupuje za život, onda je malo bolja priča, mada i ona nosi neke svoje minuse, isko kao i kuća na planini.Moji imaju brvanru na planini i da ne preterujem ali ne bih znala sta bih bez nje. Moji doduse znaju da brinu o kuci, ali koliko vidim ni komsije se ne zale na probleme, svi imamo brvnare, dve porodice pored nas dolaze povremeno kao i mi, i sve je u Ok stanju.
July 29, 2025Jul 29 Kliknula sam na neke linkove i upala u rabbit hole mediteranskih nekretnina 😃Rekla bih da su stanovi u Trstu prilično skuplji od sličnih u Udinama, ali o ovom drugom ne znam ništa. Po slikama deluje ok, ali slike znaju da varaju. Kakav je u odnosu na Trst, jel ima neka caka?Šta kažu naši forumski italijani, u kom pravcu vredi gledati u Italiji? Gde bi bila ta njihova Valensija od pre 3 godine, da se može naći nešto normalno pod još uvek normalnim uslovima? Šta je up and coming?
July 29, 2025Jul 29 51 minutes ago, goofs said:Sad ću ovde da uletim klizećim ali mojih pet centi - nekretnina na moru je zamka, letuješ svake godine na istom mestu, gledaš iste uboge ljude, infrastruktura te neprestano jebucka jer se svuda gradi po balkanskom principu, a ti nisi tamo preko godine da možeš da se izboriš za nešto svoje. Održavanje je muka, jer su dostupni majstori lokalci kojima je u duši da ne rade ništa i gledaju u more. I rentanje na daljinu je muka, mada može da se zaradi. A cela priča poprilično košta.Ako se kupuje za život, onda je malo bolja priča, mada i ona nosi neke svoje minuse, isko kao i kuća na planini.niko te ne sprečava da letuješ na drugom mestu, a ovde provodiš vreme mimo sezoneto je valjda neki plan o kome se pričaa za vreme sezone izdaješčak i u cg možeš da nađeš mlade pouzdane ljude koji bi se bavili gostima za dogovoreni feemy 2c, ono gde se živi, ne izdaje se
July 29, 2025Jul 29 1 hour ago, Kampokei said:A i sve toplija leta potencijalno igraju ulogu.Galicija i Asturija pre svega zbog klime. Čak je i ovde neko spomenuo Kipar ili Krit, u taj pakao bih išao samo od Oktobra do Aprila.
July 29, 2025Jul 29 https://www.nin.rs/ekonomija/vesti/84105/da-od-snova-ne-ispadne-kosmar-kupovina-nekretnine-u-inostranstvu-moze-kostati-mnogo-vise
July 29, 2025Jul 29 ne znam za druge zemlje, ali u cg je veci porez za strance bez stalnog boravka. ne zove se porez, nego neka taksa, ali se placa u okviru poreza.poz