July 28, 2025Jul 28 35 minutes ago, Mel said:Zasto guglas kuce?Jbt ja i u BG zivim u stanu od 40ak kvm.Ko je hteo kucu, trebalo je pre 15 god da kupuje...Ne gledam ja, gleda boksi. Ja gde god bih isao bih uvek radije uzeo stan. Lepo je imati okucnicu ali ne volim da trosim ni vreme ni novac za odrzavanja.
July 28, 2025Jul 28 1 hour ago, Mel said:Jel vi (porodica, prijatelji) koristite leti, jel iznajmljujete, sta radite sa aprtmanom u HNom?Pa sada su to vec tri porodice koje odvojeno letuju, plus ustupimo prijateljima ili rodjacima preko leta ako niko od nas nije tamo. A van sezone, nekada izdamo na krace (npr bila je jedna prosvetna radnica kojoj stan nije trebalo leti), a nekada zvrji prazan. Svakako van sezone stancic koristimo manje nego sto bismo hteli, ali gledacemo da to promenimo.
July 28, 2025Jul 28 @Mel ja guglam kuće :) Kad razmišljam šta ću sa parama koje dobijem na loto-u koji inače ne igram.
July 28, 2025Jul 28 @Kampokei treba nam topic sa oglasima vas koji imate gajbe koje retko koristite pa da putujemo jedni do drugih po snizenim cenama van sezone
July 28, 2025Jul 28 30 minutes ago, copkillah said:Eno, u drugom postu sam naveo konkretnu cenu za konkretnu nekretninu, koja je na nekoliko minuta pešačenja od mora. I pričam takođe o ceni svakodnevnog života koja je ista ili niža nego u Beogradu.Evo sad vršljam oglase i ne mogu da nađem sličnu ponudu, čak ni kopneni dio a kamo li ostrva. Vjerujem da se može naći fina nekretnina, ako se dugo traži i ako imaš spreman keš.
July 28, 2025Jul 28 Ukidanjem granice izmedju Grcke i Bugarske, taj severnoistocni deo Grcke, to je top, bugarske visoke planine na 2h, prelepo more, dobra infrastruktura, blizu Solun, blizu Sofija, uglavnom je nenaseljeno. Ima poljoprivreda, ima sve. Jos sve kad se spoji, istocna Srbija, zapadna Bugarska, severna Grcka, tu moze lagano milion ljudi da se naseli i da se ne oseti koliko su to prostranstva.
July 28, 2025Jul 28 4 hours ago, Jesper23 said:Evo sad vršljam oglase i ne mogu da nađem sličnu ponudu, čak ni kopneni dio a kamo li ostrva. Vjerujem da se može naći fina nekretnina, ako se dugo traži i ako imaš spreman keš.Dobro, to se sigurno brzo rasproda, to je tada bilo baš novo, meni je bilo čudno što se nije već prodalo, ali to je bila cena 100%, jer sam se više puta vraćao na oglas i pričao sa lokalcem o tome.edit, evo ovo je prodato ali se otprilike uklapa u 3k po kvadratu, plus je staro 20 god: https://www.croatiapropertysales.com/hr/hrvatska-brac-apartman-na-prodaju-5010/ Edited July 28, 2025Jul 28 by copkillah
July 29, 2025Jul 29 Ja sam prilično ozbiljno ušao u projekat kupovine nekretnine u Grčkoj pošto sam definitivno odustao od ideje da pravim šumadijski Jelouston ranč. Naravno da se okolina zgražava, čak me i porodica hejtuje. Osim naravno za period jun-avgust kad su spremni da zažmure na jedno oko na moju sumanutu ideju makar na 10ak dana u cugu, ako je moguće.I ne veruju mi da ću uz nekretninu kupiti nekoliko rotvajlera da se šeću okolo kako bi mi osigurali mir i spokoj od istih. Plan mi je da tamo 2028. obezbedim sebi nekoliko kvadrata u mirnijem delu priobalja u koji ću polako u naredne dve do tri godine da se selim kako bi poslednje dane proveo pijuckajući na plaži i promišljajući raznorazne kosmogonije uz djitru. Idealan završetak za palanačkog malogradjanina kakav sam.
July 29, 2025Jul 29 1 minute ago, steins said:Ja sam prilično ozbiljno ušao u projekat kupovine nekretnine u Grčkoj pošto sam definitivno odustao od ideje da pravim šumadijski Jelouston ranč.Naravno da se okolina zgražava, čak me i porodica hejtuje.Osim naravno za period jun-avgust kad su spremni da zažmure na jedno oko na moju sumanutu ideju makar na 10ak dana u cugu, ako je moguće.I ne veruju mi da ću uz nekretninu kupiti nekoliko rotvajlera da se šeću okolo kako bi mi osigurali mir i spokoj od istih.Plan mi je da tamo 2028. obezbedim sebi nekoliko kvadrata u mirnijem delu priobalja u koji ću polako u naredne dve do tri godine da se selim kako bi poslednje dane proveo pijuckajući na plaži i promišljajući raznorazne kosmogonije uz djitru.Idealan završetak za palanačkog malogradjanina kakav sam. Izveštavaj nas kako teku stvari...Ima zainteresovanih.Ne da ti se "uvalimo" nego isto se razmišlja...
July 29, 2025Jul 29 23 hours ago, radisa said:Grčka isto 6 meseci u godinu dana, valjda, osim ako ne iskeširaš 300K ili pola miliona, onda dobijaš rezidencijalni...Jel ovo se misli, ta cifra u nekretnini ili se polaže u banku?
July 29, 2025Jul 29 2 minutes ago, Frank Pembleton said:Jel ovo se misli, ta cifra u nekretnini ili se polaže u banku?U nekretnini...
July 29, 2025Jul 29 12 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:a kako si planirao da regulišeš boravišnu vizu?Nemam pojma. Iskreno. Imam par prijatelja dole pa ću videti sa njima koje su mi opcije. Uvek mi ostaje da živim na relaciji Grčka-Srbija. Obzirom da imam familiju u Skoplju mogu da koristim i taj pitstop. 13 minutes ago, Frank Pembleton said:Izveštavaj nas kako teku stvari...Ima zainteresovanih.Ne da ti se "uvalimo" nego isto se razmišlja...Nemam problema sa uvaljivanjem dokle god se ne žališ na moje sviranje i hoćeš da pričaš o muzici ili filmu ili da ćutiš i gledaš u more odredjeni deo vremena.
July 29, 2025Jul 29 šta ga znam, to oko papira bi mi bio vrlo ograničavajući tj. bitan faktora ako bi uopšte ulazio u avanturu tog tipa svakako bi slovenija bila prvi pik ankaran, izola, pa čak i koper, dok sam o piranu čuo neke loše pričehrvatska, neka hvala u ovom životucg je još uvek najjednostavnija varijanta glede papira, a i najbliža je što će vremenom biti presudni faktor