Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnina na Mediteranu

Featured Replies

Just now, kud u maglu Simoviću said:

šta ga znam, to oko papira bi mi bio vrlo ograničavajući tj. bitan faktor

a ako bi uopšte ulazio u avanturu tog tipa svakako bi slovenija bila prvi pik ankaran, izola, pa čak i koper, dok sam o piranu čuo neke loše priče

hrvatska, neka hvala u ovom životu

cg je još uvek najjednostavnija varijanta glede papira, a i najbliža je što će vremenom biti presudni faktor

Slovenija je top.

U Hrvatskoj su mi nudili posao sto puta - od Korenice do Splita - al sam se uvek uredno zahvaljivao - nešto mi nije prijatno (bez ikakvog realnog razloga, da se razumemo)

Crnu Goru ne podnosim, ni ljude ni obalu.

Grčka mi je ceo život bila nekako blisko srcu. Ne umem to da objasnim al nekako prodišem tamo od one pumpe iza Evzonija. Ustvari još od Velesa, al nebitno.

Imao sam plan, čak pokrenut u delo, pre jedno 15ak godina da odem na neko grčko ostrvo - u to vreme su lekari koji bi da rade na tim udaljenim lokacijama bili više nego dobrodošli - al mi se zbog životnog meandriranja to izjalovilo.

Al je ostala želja i ljubav prema toj zemlji i ljudima.

• Replies 334
  • Views 19.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dok je PPP pucanstvo bilo vitalnije, Desanka je bila tema od znacaja..sad nekretnine na Mediteranu..za koju godinu gde su smederevci na akciji i drva koja stizu na kucnu adresu

• Sad ću ovde da uletim klizećim ali mojih pet centi - nekretnina na moru je zamka, letuješ svake godine na istom mestu, gledaš iste uboge ljude, infrastruktura te neprestano jebucka jer se svuda gradi

• Pored Imotskog? Pa ja znam dosta Hrvata, koji ne bi tamo živeli, a kamoli Srbi...

Posted Images

Just now, steins said:

Slovenija je top.

U Hrvatskoj su mi nudili posao sto puta - od Korenice do Splita - al sam se uvek uredno zahvaljivao - nešto mi nije prijatno (bez ikakvog realnog razloga, da se razumemo)

Grčka mi je ceo život bila nekako blisko srcu. Ne umem to da objasnim al nekako prodišem tamo od one pumpe iza Evzonija. Ustvari još od Velesa, al nebitno.

Imao sam plan, čak pokrenut u delo, pre jedno 15ak godina da odem na neko grčko ostrvo - u to vreme su lekari koji bi da rade na tim udaljenim lokacijama bili više nego dobrodošli - al mi se zbog životnog meandriranja to izjalovilo.

Al je ostala želja i ljubav prema toj zemlji i ljudima.

imas li, barem okvirno, finansijku konstrukciju?

Just now, nenad said:

imas li, barem okvirno, finansijku konstrukciju?

Manje više je zatvorena. Zato sam i rekao 2028.

Just now, steins said:

Manje više je zatvorena. Zato sam i rekao 2028.

koliko otprilike izadje, i sta dobijas za to? :)

19 minutes ago, steins said:

Sve se to menja, mimo onih hard kor crnogorskih tipova ima i svega drugog jos i vise. Bukvalno na koga naletis, ako smem da kazem uporedivo je sa BGom.

Sto se obale tice, meni se u poslednje vreme bas svidja, obrnula sam 180 sto se CGore tice. Rado bih zivela tamo od marta/aprila do jula i posle od septembra pa dok je zivabilno.

Nekad sam sanjala o ovome što je tema. Sad...

Grčka me ne privlači, Makedonija, pa da budem blizu....ni to. CG, nekad razmišljala, i moji su, sad više nemam želju. Jedino što bih volela, a to je na nivou SF i to zbog para isključivo, je Hrvatska i to neka Dalmacija. Penziju ako dočekam, biće za 20 godina, ako me tad bude neko proganjao što bih došla iz Srbije, onda stvarno....isuse

1 minute ago, Svemir Zeka said:

Grčka me ne privlači, Makedonija, pa da budem blizu....ni to. CG, nekad razmišljala, i moji su, sad više nemam želju. Jedino što bih volela, a to je na nivou SF i to zbog para isključivo, je Hrvatska i to neka Dalmacija. Penziju ako dočekam, biće za 20 godina, ako me tad bude neko proganjao što bih došla iz Srbije, onda stvarno....isuse

to moze da se mnogo menja, sta ti kad prija (ili vise ne prija)

Ja sam dugo ignorisao Grcku, ali kad sam tek pre dva leta prvi put u zivotu bio na nekom grckom ostrvu, pa to je bilo skoro religijsko iskustvo. Svetlo, atmosfera, hrana, ma savrseno. E, sad, tih ostrva ima toliko da covek ne moze da ih upozna za zivota. Zato sam i napisao da bih najradije stan u Atini, koja mi se jako dopala sa onim cetvrtastim zgradama sa terasama na sve strane. To je neki miks Mediterana, Balkana, pa cak i Levanta (npr Plaka ima skoro bliskoistocni vajb). Onda iz Atine covek moze polako po ostrvima kad god dozvoli vreme i novci.

Ali, ima tu i nekih realnih prepreka, cak i ako izuzmemo papire. Npr, ako se ide da se zivi, ali ne i radi, kakva su pravila u vezi sa duzinom boravka i penzijom? Ko placa zdravstveno osiguranje i gde se ostvaruje pravo na lecenje? Nije da nema resenja, ali moze da bude komplikovano.

13 minutes ago, Kampokei said:

Ja sam dugo ignorisao Grcku, ali kad sam tek pre dva leta prvi put u zivotu bio na nekom grckom ostrvu, pa to je bilo skoro religijsko iskustvo. Svetlo, atmosfera, hrana, ma savrseno. E, sad, tih ostrva ima toliko da covek ne moze da ih upozna za zivota. Zato sam i napisao da bih najradije stan u Atini, koja mi se jako dopala sa onim cetvrtastim zgradama sa terasama na sve strane. To je neki miks Mediterana, Balkana, pa cak i Levanta (npr Plaka ima skoro bliskoistocni vajb). Onda iz Atine covek moze polako po ostrvima kad god dozvoli vreme i novci.

Ali, ima tu i nekih realnih prepreka, cak i ako izuzmemo papire. Npr, ako se ide da se zivi, ali ne i radi, kakva su pravila u vezi sa duzinom boravka i penzijom? Ko placa zdravstveno osiguranje i gde se ostvaruje pravo na lecenje? Nije da nema resenja, ali moze da bude komplikovano.

Maksimalno 6 meseci mozes da ostanes godisnje. Mislim da za lecenje teza prica. Inace mene Atina bas ne privlaci, previse mi je haoticna, nabijena i bucna. Ja bih neko manje mesto...

19 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

cg je još uvek najjednostavnija varijanta glede papira, a i najbliža je što će vremenom biti presudni faktor

I ja CG razmatram, no meni je kao Vojvođanu stvarno veliki problem što je sve brdovito... :)

I najgore, grad koji najviše volim u CG, Herceg Novi je toliko brdovit da nema šanse da tamo idem :(

Ja sam od pre 10ak godina prosto odbijao da razmišlja o CG, a onda sam prošle godine otišao, nije mi se dopalo turistički, ali kad sam pometrio perpektivu na to da budem proleće/jesen, odjednom mi je sinula da bi moglo biti divno...

Pogotovo što je papire moguće lakše rešiti...

5 minutes ago, Shan Jan said:

Maksimalno 6 meseci mozes da ostanes godisnje. Mislim da za lecenje teza prica. Inace mene Atina bas ne privlaci, previse mi je haoticna, nabijena i bucna. Ja bih neko manje mesto...

Rodos brt

6 minutes ago, radisa said:

I ja CG razmatram, no meni je kao Vojvođanu stvarno veliki problem što je sve brdovito... :)

I najgore, grad koji najviše volim u CG, Herceg Novi je toliko brdovit da nema šanse da tamo idem :(

Ja sam od pre 10ak godina prosto odbijao da razmišlja o CG, a onda sam prošle godine otišao, nije mi se dopalo turistički, ali kad sam pometrio perpektivu na to da budem proleće/jesen, odjednom mi je sinula da bi moglo biti divno...

Pogotovo što je papire moguće lakše rešiti...

možda bar?

poz

11 minutes ago, Shan Jan said:

Ako ne apliciraš za boravišnu vizu na osnovu kupovine nekretnine?

13 minutes ago, le petit nicolas said:

možda bar?

poz

tivat?

igalo?(jes leti vašar, al ćeš leto preskakati

Edited by kud u maglu Simoviću

1 hour ago, Svemir Zeka said:

Ništa Španija, Italija, Portugal?