July 29, 2025Jul 29 8 hours ago, nenad said:koliko otprilike izadje, i sta dobijas za to? :)Ja računam da će da me izadje sveukupno do max 100k evra. U to mora da udje porez, vrednost kuće plus potrebni radovi ili stana/apartmana sa sitnim ulaganjima. Planiram da dodjem do te cifre kombinacijom rasprodaje nekretnina u Srbiji i kreditom. Gledajući cene unazad par godina mislim da može da se nabode nešto ,ako ne tražiš turistički centar i nemaš u planu izdavanje, do 1500eAko me usere pa nadju litijum u mom zavičaju onda je nebo granica
July 29, 2025Jul 29 4 hours ago, Milošica said:Idite u Talin. To je top grad.Najbolje što sever Evrope može da ponudi. Posebno odnos cena-kvalitet. Još ako odeš posle nekog Stokholma ili Rige...
July 29, 2025Jul 29 3 minutes ago, *edited by mod said:Najbolje što sever Evrope može da ponudi. Posebno odnos cena-kvalitet. Još ako odeš posle nekog Stokholma ili Rige...U kom smislu je bolji od ova dva? Nikad nisam bio u baltickim zemljama, ali Riga bi trebalo da je najozbiljniji grad tamo, art nouveau i te forice.Da ne bude da je sasvim off topic, od jednog letonskog zeta sam cuo da je Riga bila jedan od dva omiljena izbora sovjetskih generala kad se penzionisu (mogli su da biraju gde ce da zive, kao valjda i u JNA). Edited July 29, 2025Jul 29 by Kampokei
July 29, 2025Jul 29 18 minutes ago, Kampokei said:U kom smislu je bolji od ova dva? Nikad nisam bio u baltickim zemljama, ali Riga bi trebalo da je najozbiljniji grad tamo, art nouveau i te forice.Da ne bude da je sasvim off topic, od jednog letonskog zeta sam cuo da je Riga bila jedan od dva omiljena izbora sovjetskih generala kad se penzionisu (mogli su da biraju gde ce da zive, kao valjda i u JNA).Da se ogradim, mislim čisto turistički. Pojma nemam kakva je cena nekretnina i slicno tamo. Ali za turizam je jedno sasvim prijatno iznenađenje.
July 29, 2025Jul 29 taj koji bi pre odabrao talin od najbednijeg mesta na mediteranu bolje da se samoutepa da ne troši džabe kiseonik
July 29, 2025Jul 29 Kako to funkcioniše? Ja kupim stan negde u Boki i smem max 6 meseci godišnje tamo da boravim?
July 29, 2025Jul 29 Grčka je sumanuto lepa i zanimljiva zemlja i kad se izuzmu obala i ostrva- grad Edessa. Greek DestinationsEdessaNama se pre nekih 10-tak godina planirani pit stop od sat-dva pretvorio u celodnevni izlet. Vodopadi su ludilo, ali vajb i grada se oseti momentalno.
July 29, 2025Jul 29 2 minutes ago, ordi said:Kako to funkcioniše? Ja kupim stan negde u Boki i smem max 6 meseci godišnje tamo da boravim?Za Boku mislim da još uvek ne. Ali za većinu destinacija a posebno za EU maximalno smeš 3 meseca u cugu u periodu od 6 meseci.Uz malo planiranja i fleksibilnosti na poslu/prihodima to u teoriji omogućava dosta olakšica kada je u pitanju porez. Edited July 29, 2025Jul 29 by *edited by mod
July 29, 2025Jul 29 1 hour ago, steins said:Ja računam da će da me izadje sveukupno do max 100k evra.U to mora da udje porez, vrednost kuće plus potrebni radovi ili stana/apartmana sa sitnim ulaganjima.Planiram da dodjem do te cifre kombinacijom rasprodaje nekretnina u Srbiji i kreditom.Gledajući cene unazad par godina mislim da može da se nabode nešto ,ako ne tražiš turistički centar i nemaš u planu izdavanje, do 1500eAko me usere pa nadju litijum u mom zavičaju onda je nebo granica Jel moze primer neke nekretnine, da se uklopi sa renoviranjem i porezom u 100.000 ?
July 29, 2025Jul 29 13 minutes ago, ordi said:Kako to funkcioniše? Ja kupim stan negde u Boki i smem max 6 meseci godišnje tamo da boravim?90 dana, pa uđeš izađešali tu postoji mogućnost da granična policija to prepozna kao kršenje propisa i da ti uskrati ulazak u zemlju(što ne znam da se desilo)ako taj ulaz izlaz ne bude tipa odlazak u trebinje na kafu, pa povratak već se rastegne na 5-6-7 dana mislim da ni teoretski ne bi trebalo da bude problemato sve važi ako ne regulišeš status privremenim boravkom ili radnom dozvolomeno se bojim da će ulaskom cg u eu ta misija biti znatno teža Edited July 29, 2025Jul 29 by kud u maglu Simoviću
July 29, 2025Jul 29 smetnuh uma jednu sitnicu, a to da je početna pozicija da si vlasnik nekretnineonda je privremeni boravak godinu dana i produžava se, al ne znam koje uvere još moraš da ispuniš(koliko dugo da boraviš u cugu i šta već)
July 29, 2025Jul 29 1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:čudi me da neko nije predložio istočni grenland kao destinacijusaberite seSvalbard. Bergen. 😍