Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnina na Mediteranu

Featured Replies

8 hours ago, nenad said:

koliko otprilike izadje, i sta dobijas za to? :)

Ja računam da će da me izadje sveukupno do max 100k evra.

U to mora da udje porez, vrednost kuće plus potrebni radovi ili stana/apartmana sa sitnim ulaganjima.

Planiram da dodjem do te cifre kombinacijom rasprodaje nekretnina u Srbiji i kreditom.

Gledajući cene unazad par godina mislim da može da se nabode nešto ,ako ne tražiš turistički centar i nemaš u planu izdavanje, do 1500e

Ako me usere pa nadju litijum u mom zavičaju onda je nebo granica rozle

• Replies 334
  • Views 19.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dok je PPP pucanstvo bilo vitalnije, Desanka je bila tema od znacaja..sad nekretnine na Mediteranu..za koju godinu gde su smederevci na akciji i drva koja stizu na kucnu adresu

• Sad ću ovde da uletim klizećim ali mojih pet centi - nekretnina na moru je zamka, letuješ svake godine na istom mestu, gledaš iste uboge ljude, infrastruktura te neprestano jebucka jer se svuda gradi

• Pored Imotskog? Pa ja znam dosta Hrvata, koji ne bi tamo živeli, a kamoli Srbi...

Posted Images

4 hours ago, Milošica said:

Idite u Talin. To je top grad.

Najbolje što sever Evrope može da ponudi. Posebno odnos cena-kvalitet. Još ako odeš posle nekog Stokholma ili Rige...

čudi me da neko nije predložio istočni grenland kao destinaciju

saberite se

3 minutes ago, *edited by mod said:

Najbolje što sever Evrope može da ponudi. Posebno odnos cena-kvalitet. Još ako odeš posle nekog Stokholma ili Rige...

U kom smislu je bolji od ova dva? Nikad nisam bio u baltickim zemljama, ali Riga bi trebalo da je najozbiljniji grad tamo, art nouveau i te forice.

Da ne bude da je sasvim off topic, od jednog letonskog zeta sam cuo da je Riga bila jedan od dva omiljena izbora sovjetskih generala kad se penzionisu (mogli su da biraju gde ce da zive, kao valjda i u JNA).

Edited by Kampokei

18 minutes ago, Kampokei said:

U kom smislu je bolji od ova dva? Nikad nisam bio u baltickim zemljama, ali Riga bi trebalo da je najozbiljniji grad tamo, art nouveau i te forice.

Da ne bude da je sasvim off topic, od jednog letonskog zeta sam cuo da je Riga bila jedan od dva omiljena izbora sovjetskih generala kad se penzionisu (mogli su da biraju gde ce da zive, kao valjda i u JNA).

Da se ogradim, mislim čisto turistički. Pojma nemam kakva je cena nekretnina i slicno tamo. Ali za turizam je jedno sasvim prijatno iznenađenje.

taj koji bi pre odabrao talin od najbednijeg mesta na mediteranu bolje da se samoutepa da ne troši džabe kiseonik

Kako to funkcioniše? Ja kupim stan negde u Boki i smem max 6 meseci godišnje tamo da boravim?

Grčka je sumanuto lepa i zanimljiva zemlja i kad se izuzmu obala i ostrva- grad Edessa.

Greek Destinations
No image preview

Edessa

Nama se pre nekih 10-tak godina planirani pit stop od sat-dva pretvorio u celodnevni izlet. Vodopadi su ludilo, ali vajb i grada se oseti momentalno.

2 minutes ago, ordi said:

Kako to funkcioniše? Ja kupim stan negde u Boki i smem max 6 meseci godišnje tamo da boravim?

Za Boku mislim da još uvek ne. Ali za većinu destinacija a posebno za EU maximalno smeš 3 meseca u cugu u periodu od 6 meseci.

Uz malo planiranja i fleksibilnosti na poslu/prihodima to u teoriji omogućava dosta olakšica kada je u pitanju porez.

Edited by *edited by mod

1 hour ago, steins said:

Ja računam da će da me izadje sveukupno do max 100k evra.

U to mora da udje porez, vrednost kuće plus potrebni radovi ili stana/apartmana sa sitnim ulaganjima.

Planiram da dodjem do te cifre kombinacijom rasprodaje nekretnina u Srbiji i kreditom.

Gledajući cene unazad par godina mislim da može da se nabode nešto ,ako ne tražiš turistički centar i nemaš u planu izdavanje, do 1500e

Ako me usere pa nadju litijum u mom zavičaju onda je nebo granica rozle

Jel moze primer neke nekretnine, da se uklopi sa renoviranjem i porezom u 100.000 ?

13 minutes ago, ordi said:

90 dana, pa uđeš izađeš

ali tu postoji mogućnost da granična policija to prepozna kao kršenje propisa i da ti uskrati ulazak u zemlju(što ne znam da se desilo)

ako taj ulaz izlaz ne bude tipa odlazak u trebinje na kafu, pa povratak već se rastegne na 5-6-7 dana mislim da ni teoretski ne bi trebalo da bude problema

to sve važi ako ne regulišeš status privremenim boravkom ili radnom dozvolom

e

no se bojim da će ulaskom cg u eu ta misija biti znatno teža

Edited by kud u maglu Simoviću

lol

smetnuh uma jednu sitnicu, a to da je početna pozicija da si vlasnik nekretnine

onda je privremeni boravak godinu dana i produžava se, al ne znam koje uvere još moraš da ispuniš(koliko dugo da boraviš u cugu i šta već)

Ja mogu dugo da boravim u cugu.

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

čudi me da neko nije predložio istočni grenland kao destinaciju

saberite se

Svalbard. Bergen. 😍

Samo vi mastajte o Azurnoj obali, realnost je Smederevska Palanka s_d