Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnina na Mediteranu

Featured Replies

16 minutes ago, Lo Zingaro said:

Nisam. Ja sam u Parmi a kupam se pretezno u Liguriji. Pisao sam o tome na zabarskom topiku.

.

My bad... Iako nije iznenadjenje tvoj stav prema jadranskoj obali Italije, sad je sve jasnije ))..

Topik nisam citao, previse sam se zaglavio na jednom drugom..i na politici uopste. Ocito da sam propustio dosta korisnog.

Btw , dobar rad na topiku s fotkama👍...

.

• Replies 334
  • Views 19.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dok je PPP pucanstvo bilo vitalnije, Desanka je bila tema od znacaja..sad nekretnine na Mediteranu..za koju godinu gde su smederevci na akciji i drva koja stizu na kucnu adresu

• Sad ću ovde da uletim klizećim ali mojih pet centi - nekretnina na moru je zamka, letuješ svake godine na istom mestu, gledaš iste uboge ljude, infrastruktura te neprestano jebucka jer se svuda gradi

• Pored Imotskog? Pa ja znam dosta Hrvata, koji ne bi tamo živeli, a kamoli Srbi...

Posted Images

2 hours ago, Lo Zingaro said:

Ankona je glavni grad regije Marche za koje se prethodno pricao da su neotkrivena Toskana. Ekonomska situacija koju si opisao nije takva. Ja bih tu trazio nesto bez razmisljanja. Ne grad Ankonu vec gomilu manjih i prelepih gradica na brezuljcima a blizu obale. Ako ikad uhvatim vremena napisacu i ponesto o najlepsim mestima.

Moja sestra živi 30 km od Ankone, u Fermu. Ankona je prilično ružan grad sa ogromnom lukom, baš nije ništa posebno za videti, mi smo se prošetali jednom i nismo više dolazili. Sam Fermo i ta mesta koja su okolo njega - Porto San Đorđo, Porto San Elpidio, Tore di Palme, San Benedeto del Tronto su prilično lepa, ali pretpostavljam da je prilična gužva leti. Dodatno, sve je to dosta italijanocentrično, ja nisam mogao da nađem gotovo nikog ko je i malo natucao engleski, a i te koje sam našao su govorili kao Bertoreli iz Alo alo u najboljem slučaju.

Ono što nije dobro je povezanost tog regiona kada hoćeš da dođeš u Srbiju. Kolima ima više od 1000 kilometara, aerodrom u Ankoni više ne radi nego što radi, a aerodrom u Rimu je 3 sata kolima. Ta zavučenost tog mesta me najviše i sprečava da češće idem tamo.

Edited by Ayatollah

Kakav je po tvom mišljenju Bari?

8 minutes ago, *edited by mod said:

Kakav je po tvom mišljenju Bari?

Imas ovde moju reportazu od pre 2 godine

1 hour ago, Ayatollah said:

Moja sestra živi 30 km od Ankone, u Fermu. Ankona je prilično ružan grad sa ogromnom lukom, baš nije ništa posebno za videti, mi smo se prošetali jednom i nismo više dolazili. Sam Fermo i ta mesta koja su okolo njega - Porto San Đorđo, Porto San Elpidio, Tore di Palme, San Benedeto del Tronto su prilično lepa, ali pretpostavljam da je prilična gužva leti. Dodatno, sve je to dosta italijanocentrično, ja nisam mogao da nađem gotovo nikog ko je i malo natucao engleski, a i te koje sam našao su govorili kao Bertoreli iz Alo alo u najboljem slučaju.

Ono što nije dobro je povezanost tog regiona kada hoćeš da dođeš u Srbiju. Kolima ima više od 1000 kilometara, aerodrom u Ankoni više ne radi nego što radi, a aerodrom u Rimu je 3 sata kolima. Ta zavučenost tog mesta me najviše i sprečava da češće idem tamo.

Naglasio sam ne Ankonu. Cak i ta primorska mesta osim San Benedeta su prilicno anonimna. Lepota regije Marche su gradovi na brezuljcima daleko od obale nekih 10/15km kao Macerata, Castelfidardo, Recanati, Osimo, Jesi i posebno Ascoli kao autentican biser.

U Italiji, mala mesta izmedju Djenove i La Spezie - more prelepo, mesta simpaticna - omiljena mesta Sori, Rapallo i Santa Margherita Ligure

Nije mi jasno zašto iko iz Srbije dolazi u Crnu Goru na more, ako za maksimum par sati više vožnje dođe do Grčke. Grčko i crnogorsko primorje su kao da uporediš smartfon i neku nokiju. Obije imaju neko slano more, sa oba se može telefonirati. I tu ga sveži.

OK, razmijem donekle vlasnike nekih nekretnina, pa im je ovdje free.

Na topicu o CG već sam savjetovao jednu koleginicu da proda nekretninu u nenormalno precijenjenoj Budvi i za manje pare kupi nešto slično u Istri. Ali lagano.

A tek kulturološki šok koji bi se doživio.

Ovo što važi za ljetovanje za život važi na kvadrat. Vađenje bilo kakvog dokumenta predstavlja noćnu moru guranja sa strancima. Zdravstveni servis užasan. Škole, pet puta manje kapaciteta nego što treba i bez naznaka gradnje novih škola i bolnica.

Za utjehu, dosta se novih crkava gradi, pa se ne mora do Ostroga ili Tumana ako se razbolite.

Uz standardne Ruse i dijelom Ukraince, u Crnoj Gori, posebno u pojedinim primorskim gradovima ima mnogo i Turaka.

Čisto da dodaju jednu orijentalnu notu.

Overall, ko kupi nekretninu na CG primorje za penziju je ozbiljno ćaknut, najblaže rečeno.

Eto meni je na sat vožnje,, pa CG primorje konzumiram uglavnom van sezone kad se ode u neki hotel koji ima spa za neku korektnu cijenu, ako radi preko zime, poput Splendida, ili Mediterana u aprilu, maju oktobru...

Kad se već mora nađe se neki štek za stacionarni boravak bez mrdanja u saobraćajni kolaps poput Bigove, Kruča, Hladne Uvale... Čisto kad se krajem avgusta popusti pritisku familije. A idealno "more" je Grčka u junu.

Edit: trenutno mi je planina sasvim OK :).

Edited by milfisland

On 28. 7. 2025. at 10:32, radisa said:

Za CG valjda ima neka fora da se dobije rezidencijalni status, moj poznanik je to nekako rešio kad je kupio stan, ali ga nisma gnjavio... Kad se budem čuo sa njim, pitaću ga...

Kako? Može malo više detalja?

4 hours ago, milfisland said:

Nije mi jasno zašto iko iz Srbije dolazi u Crnu Goru na more, ako za maksimum par sati više vožnje dođe do Grčke. Grčko i crnogorsko primorje su kao da uporediš smartfon i neku nokiju. Obije imaju neko slano more, sa oba se može telefonirati. I tu ga sveži.

vise volim da se druzim sa momom i milom, no sa janisom i stavrosom

6 hours ago, destiny said:

U Italiji, mala mesta izmedju Djenove i La Spezie - more prelepo, mesta simpaticna - omiljena mesta Sori, Rapallo i Santa Margherita Ligure

Gde tu ima jeftinih nekretnina?

52 minutes ago, Lo Zingaro said:

Gde tu ima jeftinih nekretnina?

Imas li neki max €, sta potpada pod jeftine nekretnine, cisto da znamo smemo li da spominjemo neka mesta?

Mozda za neke ovde ima prihvatljivih cena, ne znas imovinsko stanje forumskog puka

8 hours ago, onamonamo said:

vise volim da se druzim sa momom i milom, no sa janisom i stavrosom

Bojim se da kad dođeš na more da te i Momoi Milo i Janis i Stavros ka turistu gledaju manje više kao onu pečenu ćurku što hoda iz starih crtanih.

Za penziju ponajviše Istra, Imaš i Stipu i Moma i Milovana i Sulja i ponekoga Besima. Jugoslavija u malom, pa biraj.

A koliki "prihod" je minimum za normalan život (znam da je to široko pitanje) za Italiju, Grčku i CG. Pojedinačno, ne zajedno...

Pa mislim da je prihod sa kojim prezivljavas u BG dovoljan za bilo koju od navedenih zemalja. Cak ako se izbegnu skuplji centri, a to je valjda i ideja na ovom topiku, dakle neka manja oblana-priobalna mesta i ako se izbegnu manja ostrva gde je sve skupo zbog logistike mislim da je dovoljno i cak nesto malo manje od beogradskog dovoljnog. Vece je pitanje sta ce nama obezbedjivati penzije jer nas ima u puno vecem broju nego u generacijama koje ulaze, ako ulaze, na trziste rada. A onda i to beogradsko uslovno dovoljno moze da bude nedostizno.