Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnina na Mediteranu

Featured Replies

kada odeš na link cheaphouseitaly ima svašta da se pogleda po manje više pristupačnim cenama

al mi regije u 50% ne znače ništa, al ovo što prepoznajem mahom je sicilija/sardinija a da je cena relativno prihvatljiva

srdoc

• Replies 334
  • Views 19.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dok je PPP pucanstvo bilo vitalnije, Desanka je bila tema od znacaja..sad nekretnine na Mediteranu..za koju godinu gde su smederevci na akciji i drva koja stizu na kucnu adresu

• Sad ću ovde da uletim klizećim ali mojih pet centi - nekretnina na moru je zamka, letuješ svake godine na istom mestu, gledaš iste uboge ljude, infrastruktura te neprestano jebucka jer se svuda gradi

• Pored Imotskog? Pa ja znam dosta Hrvata, koji ne bi tamo živeli, a kamoli Srbi...

Posted Images

1 hour ago, Milošica said:

Mi smo na ekskurziji 2017. u Jesolu zahvatili dosta ružno vreme(novembar čini mi se) pa nije bilo žive duše što nam je odgovaralo i za kupanje i pijančenje na plaži.

A da je grdno mesto - jeste.

.

Jednom sam se zajebao da svratim do Riminija leti)).

Posle sam bio par puta u drugoj polovini novembra.

Svaka vam cast ako ste mogli da se kupate u to vreme... Ja sam isao poslom, od mora samo pogled sa terase u koznoj jakni))

.

1 hour ago, Milošica said:

Mi smo na ekskurziji 2017. u Jesolu zahvatili dosta ružno vreme(novembar čini mi se) pa nije bilo žive duše što nam je odgovaralo i za kupanje i pijančenje na plaži.

A da je grdno mesto - jeste.

Jesolo sluzi kao spavaonica od kraja septembra do kraja maja svim mogucim ekskurzijama i bus turama koje dolaze s istoka evrope. Hoteli su tad ionako skroz prazni pa onda im te ture dodju kao daj sta das kad vec ionako imam troskove. Tuga je prosestati sablasnim mestom sa svim aktivnostima i prodavnicama zatvorenim van sezone kad nemas sta drugo videti. Slicna stvar je s Montecatini Terme za bus ture koje posecuju Toskanu mada ono ima i stari grad na brdu koji vredi posete.

1 hour ago, Engineer said:

A kakav je izbor Ankona? Pretpostavljam da ekonomska situacija nije sjajna, nema posla, mladi odlaze i sve što u to ide, ali ima li smisla kao destinacija za kraj radnog veka, uživanje u moru i penziju?

Ankona je glavni grad regije Marche za koje se prethodno pricao da su neotkrivena Toskana. Ekonomska situacija koju si opisao nije takva. Ja bih tu trazio nesto bez razmisljanja. Ne grad Ankonu vec gomilu manjih i prelepih gradica na brezuljcima a blizu obale. Ako ikad uhvatim vremena napisacu i ponesto o najlepsim mestima.

1 hour ago, Mel said:

Ok, ali realno ovo je 100%tni krs za hrvatsku obalu koja im je podjednako udaljena, sto ne idu tamo onda ako je do udaljenosti?

Zato sto Hrvatska nije Italija. Italija nije samo more vec skup mnogih jedinstvenih stvari koje ne mozes drugde naci. Plus Hrvatska nema ovaj organizovani turizam gde imas sve zajedno, hotel, lezaljku, suncobran, klopu u hotelu i pescanu plazu gde mozes da pustis decu bez bojazni da ce da se udave. Plus ne treba zanemariti ogroman broj ljudi iz tih zemalja koji ne znaju da plivaju ili se boje da plivaju u malo divljijem moru. Bitna stavka je i ljubaznost i usluga u ovoj zoni koja je zaista velika iz razloga da je i vlasnicima jasno o kakvom krs moru se radi pa moraju barem uslugom da nadomeste ono sto im priroda nije dala. Za Hrvatsku po mom secanju je bilo suprotno. Svako ima svoje prioritete.

1 hour ago, kud u maglu Simoviću said:

kada odeš na link cheaphouseitaly ima svašta da se pogleda po manje više pristupačnim cenama

al mi regije u 50% ne znače ništa, al ovo što prepoznajem mahom je sicilija/sardinija a da je cena relativno prihvatljiva

srdoc

Baci slobodno link za ono sto te zanima a nisi siguran gde je.

22 minutes ago, Lo Zingaro said:

Plus Hrvatska nema ovaj organizovani turizam gde imas sve zajedno, hotel, lezaljku, suncobran, klopu u hotelu i pescanu plazu gde mozes da pustis decu bez bojazni da ce da se udave. Plus ne treba zanemariti ogroman broj ljudi iz tih zemalja koji ne znaju da plivaju ili se boje da plivaju u malo divljijem moru. Bitna stavka je i ljubaznost i usluga u ovoj zoni koja je zaista velika iz razloga da je i vlasnicima jasno o kakvom krs moru se radi pa moraju barem uslugom da nadomeste ono sto im priroda nije dala.

Upravo je ovo razlog zasto ogroman procenat srednje klase ide tamo.

Meni je pre bilo cudno kad starije kolege koji su finansijski dobrostojeci i mogli bi otici bilo gde prakticno vec 5 god idu u Bibione.

Ali to ti je low effort iz Beca a dobijes sve osim dobrog mora. Vozis 6,7 sati i opusteno na godisnjem koji ti omogucava da se opustis i izgasis mozak.

Plus ono sto je austrijancima bitno je da nema previse nemaca. nobles

Ja sam upravo skontala da sam toliko sad bizarno fascinirana ovim distopijskim slikama depresivnog mora/ plaza da mi dodje da uplatim 5 dana u predsezoni u nekoj od tih lokacija samo da vidim kako to izgleda.

3 hours ago, Pixisis said:

Meni sever generalno nije privlačan zbog dužine dana. Sa globalnim zagrevanjem problem hladnoće će nekako da se pegla, ali ovo...

.

Pa sad, zavisi to sto se tice duzine dana... Leti je on duzi na severu, isto onoliko koliko je zimi kraci)))... Moji klinci se igraju u parku nekad do 11 uvece, kad se vrate oko 9 s plaze... Idealno leto za kupanje nesto vise od tri meseca..

Nije problem ni ta zima, ona ume da bude predobra, pogotovo sam pik , sa idealnih -8- 12....Zimskih aktivnosti onoliko...nije problem ni sunce koje u 12 stoji kao na pola pet...

Problem je duzina zime. Za ljude rodjene u Srbiji , na severu ne postoje 4 godisnja doba , vec dva - leto i zima.. Bukvalno iz perjane jakne majca i bermude..

Baltika- super ako je dozivis kao svoju, za mene nije , previse je depresivna, i razlog tome nije samo klima... Svi primorski gradovi na severu, Baltika , Skandinavija, i ruski Piter, ok , ako imas licnog pulmologa))) ... Vlaznost, vetar i hladnoca..

Za mene licno se postavlja pitanje samo gde da ubijem odvratnih par meseci , februar i mart....

.

7 minutes ago, Mel said:

Ja sam upravo skontala da sam toliko sad bizarno fascinirana ovim distopijskim slikama depresivnog mora/ plaza da mi dodje da uplatim 5 dana u predsezoni u nekoj od tih lokacija samo da vidim kako to izgleda.

.

Nije to toliko depresivno, nije problem ni plaza, problem je ono iza, i sve ostalo o cemu je Lo pisao..

Evo, ovako je izgledalo za mene..

IMG_20250801_150027_859.jpg

16 minutes ago, Mel said:

Pa realno ako odes pocetkom juna tesko da ces se lose provesti. Sve je vec otvoreno a nema guzvi plus je mnogo jeftinije od jula a pogotovo avgusta. More je tek na pocetku sezone i zna da bude iznenadjujuce cisto. Ovo govorim za potez od Ravene do Katolike gde su plazi fotokopija vec navedenih, more za nijansu plavlje a okolina lepa.

Evo fotke plaze u Riminiju. Nek te ne plasi broj suncobrana jer ovo je avgustovska fotka.

image.png

3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

@Lo Zingaro po cenama se razlikuju, ovo što je za sića lovu to je sicilija/pulja jug

mada ima i neko jezero komo za relativno prihvatljive novce

https://www.instagram.com/reel/DLiAIrIsTYN/?igsh=MTNkcGM1aGVwczJoYQ==

al mora da ima neka kvaka 100%

Jbg, ne pise gde je locirano. Verovatno u nekim pizdicima na vr' brda daleko od naseljenih mesta sa strmim putem. Ima toga s ovakvom cenom dosta i na "mom" jezeru.

6 minutes ago, Lo Zingaro said:

Pa realno ako odes pocetkom juna tesko da ces se lose provesti. Sve je vec otvoreno a nema guzvi plus je mnogo jeftinije od jula a pogotovo avgusta. More je tek na pocetku sezone i zna da bude iznenadjujuce cisto. Ovo govorim za potez od Ravene do Katolike gde su plazi fotokopija vec navedenih, more za nijansu plavlje a okolina lepa.

Evo fotke plaze u Riminiju. Nek te ne plasi broj suncobrana jer ovo je avgustovska fotka.

image.png

.

A sta mislis o " tvojim" plazama? Ti si u Rimu, da?

Ostia ili nesto drugo?

IMG_20250801_152824_711.jpg

4 minutes ago, barba said:

.

A sta mislis o " tvojim" plazama? Ti si u Rimu, da?

Ostia ili nesto drugo?

IMG_20250801_152824_711.jpg

Nisam. Ja sam u Parmi a kupam se pretezno u Liguriji. Pisao sam o tome na zabarskom topiku.