February 12Feb 12 29 minutes ago, brusli said:Proizvodi u Lidlu su krs, jedino sto je dobro to su oni Italijanski, a i njih cesto nema, kao nestali, valjda da bi namamili ljude da dodju i da kupuju tu njihovu bofl robu.Ja nemam Lidl blizu pa retko I udjem, mozda 3 put godisnje. Ali ukucani vole Lidl I vec su formirali listing sta valja.Ja nemam pojma. I ne znam kako bih tamo recimo kupovao pivo? Koje, sta? Jel od onih x marki ima bilo sta u rangu Estele, SanMiguela itd? Znam da nemaju delikates al jel u onom upakovanom ima bilo sta suhomesnato da valja? Kako I nakon koliko nabavki to uopste proveriti?Recimo supruga tamo kupi ponekad ribu tipa orada onako spakovanu I deluje ok tj nije gora od pandana iz drugih marketa.Ali ponavljam to je potpuno drugaciji tip marketa I prodaje I nije realno Delez 1 na 1 sa tim porediti
February 12Feb 12 Inace I Asortiman sami kosta. Kosta logistike ako nista. Posto je Mercator ozbiljno pao, po asortimanu takmac Delezu po mom skromnom sudu jeste grcki Vero. I uveren sam, barem 3% je u svemu skuplji od Maxija
February 12Feb 12 19 minutes ago, brusli said:Proizvodi u Lidlu su krs, jedino sto je dobro to su oni Italijanski, a i njih cesto nema, kao nestali, valjda da bi namamili ljude da dodju i da kupuju tu njihovu bofl robu.Moj krug u Lidlu u kom su kase kada udješ sa desne strane:Hrono pecivo i kifle sa maslinama, bavarske perece, limun, bukovače, nar, zelena salata, crna čokolada, mozzarela, onda pravo ako ima nešto u frižideru od nedeljne ponude, djus iz tog frižidera, pa na povrće sa druge strane, luk, patlidžan, mini paradajz, organska sekcija, ako ima nešto da valja. Možda još nešto usput. Okrenem se u mestu i sa druge strane uzmem kisele krastavčiće sa medom. Kapar, ako nemam. Onda kroz naredni red do zamrzivača i pretposlednjeg i poslednjeg reda. Bude uvek nešto zanimljivo, opet od nedeljne ponude.Za to vreme muž, ako je krenuo sa mnom, prebira po srednjoj sekciji i javlja ako ima nešto korisno. A često se desi da ima.Iz stalne ponude uzmem nekada Minhenske bele kobasice i sad je skoro bio u kratkotrajnoj ponudi neki slatki senf koji je fenomenalan.Subomesnato mi ne izgleda baš sjajno. Ima onih salama podriguša, ali muž voli pa uzmem njemu. Edited February 12Feb 12 by Boksi
February 12Feb 12 3 minutes ago, dillinger said:Inace I Asortiman sami kosta. Kosta logistike ako nista. Posto je Mercator ozbiljno pao, po asortimanu takmac Delezu po mom skromnom sudu jeste grcki Vero. I uveren sam, barem 3% je u svemu skuplji od MaxijaU pravu si. Nema smisla da uopšte idem u Merkator jer stvari zbog kojih sam išla više nema. I nekako se to naglo desilo. U Vero sada idem zbog putera (Olympus) i uzmem nešto ako je na akciji. Ostalo ne gledam.
February 12Feb 12 Скупљи је доста Веро од Максија, плус имају свега неколико локала у Београду (и један у Жаркову), не бих рекао да су нека конкуренција. И имају наравно доста богатији асортиман, као и Меркатор уосталом.Едит Нисам приметио тај пад Меркатора морам да признам, мада не бањавам често Edited February 12Feb 12 by johan nagel
February 12Feb 12 Meni su u Lidlu odlična peciva, preciznije: hleb sa krompirom, tamni hleb, somun, slatka peciva sa malinom i pekan orasima, krofne sa kremom od vanile, puter kroasani.Mlečni proizvodi (nemački), među njima dosta vrsta sireva.Za njih proizvode mlekara Ub, imaju Meggle i još neke naše proizvođače + Vindija Hrvatska (voćni jogurt od jagoda👌🏻).Suhomesnato je ponešto naše (Yuhor i Zlatiborac proizvodi), ponešto nemačko ili iz Austrije (kobasice).Odlični su pileći nuggets (12) sa slatko-kiselim sosom i kari umakom. Riba.Dobre su grčke pite i lisnata testa (mislim i na urolano testo).Sladoledi i čokolade. ✓Dobar maslac. ✓Spekulas keks i medenjaci. ✓Džem od jagoda, sa komadićima ili celim jagodama. ✓Proizvodi bez glutena i laktoze.Punjena italijanska testenina.Predobre narandže za ceđenje.Veći izbor začina i odličan nemački suvi kvasac i prašak za pecivo.Kod njih su mleko i brašno skoro uvek jeftiniji nego drugde. Edited February 12Feb 12 by Klara
February 12Feb 12 4 minutes ago, johan nagel said:Нисам приметио тај пад Меркатора морам да признам, мада не бањавам честоNema više brašna od dva proizvodjača koje sam tamo dugo kupovala (domaći proizvodjači, speltino, ječmeno, ovseno…). Nije da su zamenjeni nekim drugim, već je jednostavno manji izbor.Ima još, ali da ne nabrajam sad.
February 12Feb 12 Gomexa ima po unutrasnjosti. Ima ga tu i tamo i po BGu. Oni su neki srpski Lidl rekao bih, po opremljenosti ispod Maxija ali dosta jeftiniji. Moja sestra ima Gomex i Maxi u blizini na BBrdu. Uopste se ne postavlja pitanje gde se ide u kupovinu.
February 12Feb 12 1 hour ago, dillinger said:Imate javno dostupne podatke barem zakljucno sa 2024. Delhaize je ubedljivo prvi sa 150 miliona prometa, Lidl je prestigao Ideu I to su top tri, preko 100 miliona a svi ostali su daleko ispod. I svi oni imaju neto dobit od 2,3%(Idea je jedino gubitas). Dakle Delez ako vec dere sa cenama Ili ima nenormalne troskove Ili izvlaci pare iz Srbije I izbegava porez. A znam pouzdano da imaju velike troskove imaju I neverovatnu politiku potpune restauracije objekata valjda na 5,6 godina.U datim okolnostima verovatno Lidl dalje raste. Mislim da od manjih Univerexport najvise raste, ekstremno ulazu I otvaraju radnje ispod Save I Dunava (nekad su bili samo u Vojvodini) Kod njih se vidi I porast kvaliteta u svakom smislu. Otvaraju radnje I drugi, brze neko Delez.Meni to govori da se nesto u samom Delezu desava I da nije iskljuceno I totalno povlacenje I prodaja. A da su manji niamirisali tren za podgoj tj prosirenje pred mogucu prazninu iza Deleza I eventualnu prodaju nekom stranom lancu po Miskovicevom modelu.Vidim da se razumes pa moram da pitam. Odakle ovolika razlika u cenama izmedju supermarketa i buvljaka? I ranije je buvljak bio jeftiniji ali nikad ovoliko. Cokolada od 300 grama u supermarketima je 500-600 dinara, na buvljaku 350. I gomila drugih proizvoda je drasticno jeftinije. Nekako mi nema logike ako im je profit samo 2-3%.
February 12Feb 12 42 minutes ago, Shan Jan said:Vidim da se razumes pa moram da pitam. Odakle ovolika razlika u cenama izmedju supermarketa i buvljaka? I ranije je buvljak bio jeftiniji ali nikad ovoliko. Cokolada od 300 grama u supermarketima je 500-600 dinara, na buvljaku 350. I gomila drugih proizvoda je drasticno jeftinije. Nekako mi nema logike ako im je profit samo 2-3%.Haha bas se razumem eno gore prevodeci cifre sa APRa otkinuo svima jednu nulu dakle radi se o 1,5 milijardi prometa a ne 150 miliona Elem to sto pitas tek o tome znam najmanje ali pretpostavljam da ovi sa buvljaka za pocetak nemaju troskove Atlanticove, Neltove...distribucije, troskove najma i opreme u objektu itd itd. Mislim samo ponesto a i to ovlas znam o infrastrukturi i opremi u tim objekatima i to je sve. Znam ko godinama uvozi i ugradjuje opremu za skladistenje i cuvanje hrane koje imaju skupe americke sertifikate (NSF) a ko u radnjama instalira polovne no name marke. Ko pazi na istek roka proizvoda, a ko sa druge strane prelepljuje deklaracije. Ko je prvi izgradio moderne distributivne centre, ko je prvi uveo EU regulativu glede supstanci koje ostecuju ozonski omotac a na kojima se bazira ceo lanac skladistenja hrane.I mnogo toga je verovatno nepotrebno ali sve kosta. Mnogo toga je mozda eticki i neispravno (neprodata hrana pred istek roka ne deli se raznim centrima za socijalnu pomoc vec se baca i unistava npr) ali sve to opet - kosta.I na svaku, apsolutno svaku gornju dilemu i pitanje na srpskom trzistu odgovor je - Delhaize.Uz veliku zaslugu Miskoviceve Delte prethodno. Edited February 12Feb 12 by dillinger
February 12Feb 12 Hleb je bolji u Maxiju nego u Lidlu, mislim na onu cabatu.Hemija bolja u Maxiju.Voce i povrce bolje u Maxiju.Jogurt bolji u Maxiju.Slatkisi bolji u Maxiju.Jedino sto je bolje u Lidlu su oni Italijanski proizvodi ali oni retko budu, to me isto nervira sto nemaju stalno isti asortiman.Samo vi idite u Lidl, nama manja guzva u Maxiju Kad bih morao da biram, najveci krs od sveg bofla u Lidlu su slatkisi, jednom sam se zeznuo pa uzeo dosta toga, pola sam bacio, pola sam na silu jeo. Edited February 12Feb 12 by brusli
February 12Feb 12 47 minutes ago, Pixisis said:Alat je bolji u LidluMa brusli 100% radi u Maxiju. Drugog objašnjenja nema.
February 12Feb 12 od slatkog u lindi valjaju jedino novogodišnje kuglice, koje se obično rasprodaju za par dana i nutela kada je na akciji