Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supermarketi

Featured Replies

Imali ste Maxi?

• Replies 400
  • Views 27.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jezovuk
    jezovuk

Meni je skroz ok i humano to ukidanje non-stop rada i potpuno podržavam. Prevashodno zbog zaposlenih, a generalno i zbog nas ostalih. Koji će nam q desetine non-stop radnji po gradu. Šta mi to hitno t

• Klara
    Klara

Ljudi koji popiju jednu čašu soka dnevno i pojedu jednu kockicu do jedva štanglu čokolade, poseban krug pakla za vas.

• Midžeta
    Midžeta

Aman su najgore radnje ubedljivo, svaka je raspalija od prethodne, imaju cak i svoj trademark smard, ne moraš da vidis natpis kad uđeš i osetiš smrad, znas da si u Amanu

Posted Images

Supermarketi, kao i sve kompanije, ce pre gledati da smanje troskove i iscede suvu drenovinu iz operacija nego da uopste razmisljaju o smanjenju profita. Ne brinite se, sigurno su oni i dalje u plusu.

On 6. 2. 2026. at 19:34, Mil@n said:

Haha šatro rade u minusu i zatvaraju radnje, kod mene na plodnom tlu otvorii još 2 maksija iako ima jedna veliki.

Kakva su to govna, gajim najveći mogući prezir.

I kod mene su otvorili jedan u kraju, u novom kompleksu tri zgrade koji nikakve poente nema. Znači ono je poslednja lokacija za tako nešto osim ako su dobili rentu po nekoj odličnoj ceni, bukvalno usred ničega, nema stanica prevoza, nije neka pešačka ruta, nije veliki kraj sa mnogo ljudi, nego eto otvorili. Dobra stvar je što je svaki peti artikal na onom popustu pred istek roka i nikad nema gužve, ponekad nema bukvalno nikog, kao ono kad Majkl Džekson iznajmi supermarket pa sam kupuje.

6 hours ago, jezovuk said:

Na Požeškoj Maxi pre koji mesec skratio radno vreme sa 00-24 na 06-00.

Izgleda da su to uradili u odnosu na sve non-stop Maksije, video sam da su oni na Bežanijskoj kosi, u Jerkoviću i kod Fontane isto promenili vreme i rade do ponoći. Ko je na Bežaniji, dobra vest je da će umesto Idee u Partizanske avijacije doći Lidl.

ne mogu da nađu dovoljno radnika da im rade ta malu platu, zato ukidaju noćni rad i negde ne rade nedeljom, generalno nema veze sa prometom.

u ulici imam maxi, ide(j)u i univer, na 200m koka mar, na 700 super maxi (nekad tempo) i mislim da se svi razbijaju od posla. nadam se da će nam se i lidl negde uvaliti, treba mi, baš

• Popular Post

Meni je skroz ok i humano to ukidanje non-stop rada i potpuno podržavam. Prevashodno zbog zaposlenih, a generalno i zbog nas ostalih. Koji će nam q desetine non-stop radnji po gradu. Šta mi to hitno treba iz Maxija što nisam kupio do ponoći, a ne može da sačeka 6AM? Kamo sreće da se i nedeljom 90% svega pozatvara.

Ostaviti dežurne apoteke i eventualno jednocifren broj radnji po gradu i ćao. I tržne centre bih ograničio nedeljom. Idite u prirodu negde, koji će vam tržni centar nedeljom.

Al dobro, svašta bih ja ukinuo i ograničio. Bio bih solidan Staljin da mi se da prilika.

• Author

Nakon 20+ godina mogu odgovorno potvrditi da nema potrebe za prodavnicama nedeljom.

Po opstini dve apoteke i dve pekare (po mogucnosti sa mlecnim proizvodima). Jos dodati na to recimo dva velika super marketa za celi grad i to je to.

To je pomalo specifična stvar i ima i prednosti i mane. Sa jedne strane, nehumano je i nezdravo razbijanje dinamike radne nedelje. Ono čega ljudi, kad govore o ovoj temi, nisu svesni je da je gore od rada nedeljom u tržnim centrima to što oni rade 8-22, mnogi zaposleni u njima gotovo svakodnevno menjaju smene, a njihove firme imaju pilićarski princip radne nedelje od šest dana puta sedam sati. Kad se uđe u taj ritam, nedelja je najmanji problem. Čak sam, dok sam ranije radio u jednom TC, najviše voleo da radim nedelju prepodne, kad nema posla a u potpunom miru ujutro odeš na njega, a mogao da završim neke stvari radnim danima kad sam bio slobodan. Ali taj princip za ljude s malom decom nije održiv, a ni prihvatljiv. Beograd je postao ogromna džungla i to je glavni problem.

Nemci se tu i dalje drze - nema rada nedeljom za trgovine, osim benzinskih pumpi i prodavni(ci)ca/pekara/trafika na zeleznickim stanicama i restorane. Za nas grad navede se koja je dezurna apoteka te nedelje, ali ni ona nije otvorena, vec izdaje lekove samo hitnim slucajevima, na recept.

"U Nemačkoj je rad nedeljom (0:00–24:00) generalno zabranjen prema Zakonu o radnom vremenu (ArbZG). Izuzeci se primenjuju na sistemski važne sektore kao što su nega, ugostiteljstvo, vatrogasna služba i policija."

Mislim da prodavnice imaju pravo dva puta godisnje da budu otvorene nedeljom.

Funkcioniše u Austriji bez problema.

Jednostavno nema ničega što ne može da sačeka standardno radno vreme.

Naravno, postoje dežurne apoteke, u Beču postoje i dežurne samoposluge, možda 10 filijala, pa ko voli nek’ izvoli, ali nijedna ne radi 24h.

U kupovinu se obicno ne ide u standardno radno vreme nego se to radi vikendom. Normalno je da prodavnice rade nedeljom. Ako nemaju dovoljno ljudi da rade svaki dan mogu da imaju neki drugi neradan dan kao sto mnoge radnje i pijace kod nas ne rade ponedeljkom.

Sve to funkcioniše, ali zato što je normalna država, a ne zato što je normalno radno vreme.

Ako se ne radi se nedeljom, to znači da svi zaposleni rade svim radnim danima. Da li neko dobije otkaz? Kada treba da se završi nešto negde, ako svi rade do petka/subote, istovremeno dok si ti na poslu, kako onda? Sa druge strane, ovaj princip jeste nezgodan bar zato što vrtići i škole ne rade vikendom, a tada se jelte radi.

Edited by Malvo

A to bi se moglo resiti i part-time job opcijom, pa da vikendom rade studenti, stariji srednjoskolci, zene/muskarci koje radnim danima ne mogu da rade, jer nema ko da cuva decu, ili oni vec zaposleni negde kojima bi kojih par hiljada dinara vise dobro doslo.

Meni je bilo teško na početku, poljubio sam vrata dosta puta jer sam išao u prodavnicu u tipa 9 uveče ili kasnije, nedeljom itd. Posle godinu dana sam se navikao i nisam više razmišljao o tome. Od tad je većina pomerila kraj radnog vremena sa 8 na 9. Ima ponekad "nedelja sa prodajom" ali to bojkotujem, pisao sam već sigurno. Nema skoro ništa što ne može da sačeka ponedeljak...

Ipak dva supermarketa za celu opštinu mi nisu jasna. Ne znam što bi to neko regulisao uopšte.

U Austriji školarci i studenti rade subotom u samoposlugama prijavljeni na 8-10 sati sedmično, što ne podleže porezu na dohodak. Mislim da i dobar deo stalne postave nije prijavljen na više od 32 sata sedmično.

Naravno, redovno stižu apeli od firmi i njihovih predstavnika da treba dozovoliti rad i nedeljom, ali to za sada ne prolazi.

Pre 15 godina je u Požarevcu sve radilo 7 dana u nedelji, bilo je trafika, ćevabdžinica i pekara koje su radile 24h, 365 dana u godini.

U poslednje vreme primećujem da se to svelo na minimum. Ne znam tačne razloge, ali je moguće da ne mogu da nađu radnu snagu.