Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supermarketi

Featured Replies

On 8. 7. 2025. at 22:18, Frank Pembleton said:

Ja sam slučajno ukrao na kasi, pre neki dan ukucao jednu umesto tri kifle...

meni je jednom promaklo da izvadim iz kolica kesicu sa biberom.

u lidlu.

kupujem uglavnom tamo. dešavalo mi se da moram da jurim dežurnu da potvrdi da sam stariji od 18 zbog piva. i, uvek pozovem da mi otkuca 18 ili 24 konzerve. neko vreme je bilo pravilo da sve iz kolica staviš na levu stranu pa onda kreneš. kao, zbog težine. sada nije više da se mora. kad kupujem nešto sa etiketom za "pred istek roka" bez greške biram tu etiketu. desilo mi se da kasi ne bude okrenuto na tu , pa onda prigovaram ako je nešto krupno.

generalno, ni u jednom lidlu nisam naišao na neljubaznu osobu a dopada mi se što mrtav ladan mogu da vrati nešto ako je kupljeno greškom ili ne pasuje.

na običnu kasu idem jedino kad imam neka peciva. mrzi me da kopam po meniju.

• Replies 400
  • Views 27.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jezovuk
    jezovuk

Meni je skroz ok i humano to ukidanje non-stop rada i potpuno podržavam. Prevashodno zbog zaposlenih, a generalno i zbog nas ostalih. Koji će nam q desetine non-stop radnji po gradu. Šta mi to hitno t

• Klara
    Klara

Ljudi koji popiju jednu čašu soka dnevno i pojedu jednu kockicu do jedva štanglu čokolade, poseban krug pakla za vas.

• Midžeta
    Midžeta

Aman su najgore radnje ubedljivo, svaka je raspalija od prethodne, imaju cak i svoj trademark smard, ne moraš da vidis natpis kad uđeš i osetiš smrad, znas da si u Amanu

Posted Images

On 21. 10. 2025. at 17:09, *edited by mod said:

Ne znam da li je pravi topic ali koliko čujem Roda se sprema za stečaj, a ni Idea nije daleko. Nadaju se da će da ih neko kupi ali od toga verovatno nema ništa.

u rodi u lazarevcu aktivne su 1 ili 2 kase. kupaca malo. i ja retko zalazim.

2 hours ago, ivy said:

u Novom Sadu i okolini onaj koji popunjava zatvorene markete je Mikromarket..bukvalno 95% privatnih radnji je preuzeo,znam jer smo u 2010tim radili sa dosta malih privatnih radnji dok je jos bilo zlatno doba pre velikih marketa.. i lokale Podunavlja Beocin po sremskoj strani..sad imaju preko 250 marketa..

a nista..skupi su i nemaju nikakav poseban asortiman..

A radnici se u Mikromarketima menjaju kao na traci...

Bukvalno svaki put kad uđem u lokalni Mikro, neko novi je za kasom.

Kod mene je najgori Univerexport. Imaju tri kase, uvek radi jedna na kojoj je ili gužva ili čekaš da se neko pojavi jer su opteretili radnike istovremenim poslovima na kasi, na sređivanju rafova i u magacinu.

Uvek kad uđem tamo, poluprazno je, 2-3 kupca. Komšije (radnici) žale se da je fizički neizdrživo jer vlasnik ne želi da zaposli i plaća još radnika.

Na sve to, jako me nervira sebičluk i nekultura ljudi koji nonšalantno dolaze pri kraju radnog vremena, pa radnici rade duže skoro dva sata.

Edited by Klara

Kod menr je Mikromarket ugasio 2 lokalne prodavnice.

Prestao sam da kupujem kod njih letos, nakon sto su zakljucali 2 studenta dok stignu kerovi da ih uhapse.

Nadam se da ce da propadnu kad stigne sloboda, ili bar da budu svedeni na razumnu meru. Previse ih ima, a ubijaju s cenama.

Idea kod Djerma i kod skole IG Kovacic mnogo puta nema nikog na delikatesu. Cak imaju i tablu "Izvinte nismo u mogucosti" Puno Maxija ukinulo delikates i imaju u frizideru najcesce samo svoju robnu marku. Samousluzne kase upotrebljavam uvek kad ih ima radi izbegavanja cekanja

• 2 weeks later...
  • Author

Hofer (austrijski Aldi) je uveo novi sistem gde svaka kasa ima dva terminala za placanje. Znaci dok neko trazi novcanik/karticu/broji pare kasirka provlaci stvari sledeceg kupca i i ovaj moze platiti na drugom terminalu. Na ovaj nacin je protok po kasi povecan sa 400 na preko 750 dnevno uz minimalan trosak. Ja sam juce na pauzi istrcao nesto uzeti i zaista je protocnost veca nego da otvore jos jednu kasu. E sad 50% ljudi se vec buni jer se kao stvara pritisak na starije i kvari se ugodjaj kupovine sta god to bilo. Drugih 50% je odusevljeno jer je sistem bas ubrzan.

A Hofer je i pre toga bio poznat po ultra brzom skeniranju.

Meni je novi sistem sa dva terminala i dva odvojena mesta za pakovanje stvari manje stresan, jer imam više vremena da svoje stvari spakujem, bez da radnica na kasi počne da baca stvari sledećeg kupca.

kako je to različito u odnosu na lazarevac i aranđelovac. dešava se da kupci ćaskaju sa kasirkama i niko se ne buni. laganica.

Kod Austrijanaca je brzo i očekuje se da pokupiš kupljenu robu i bukvalno nestaneš ili da se pakuješ na klupi iza kase (korpa ili kolica mogu tamo da se iznesu iza kase).

Amerikanci ćaskaju iako je to sve površno i deo njihovog bontona i obično su imali asistenta da pakuje robu u kese.

U Crnoj Gori je letos bilo smešno (ustvari žalosno), ljudi “čudno” formiraju red, a onda pridikuju radnici na kasi kako je spora.

• Popular Post
2 hours ago, FOX river said:

Kod Austrijanaca je brzo i očekuje se da pokupiš kupljenu robu i bukvalno nestaneš ili da se pakuješ na klupi iza kase (korpa ili kolica mogu tamo da se iznesu iza kase).

Amerikanci ćaskaju iako je to sve površno i deo njihovog bontona i obično su imali asistenta da pakuje robu u kese.

U Crnoj Gori je letos bilo smešno (ustvari žalosno), ljudi “čudno” formiraju red, a onda pridikuju radnici na kasi kako je spora.

Kod mene postoji korelacija između brzine na kasi i ranga radnje. Što je radnja skuplja i lepša, to su više u fazonu samo polako. Lidl s druge strane kao na ovom snimku.

Slažem se. Taj viši nivo usluge se lakše primeti u ugostiteljstvu ili kod high end radnji. Billa Plus na Mariahilfer Strasse odskače po usluzi na ribi i mesu. U ECO obući su mi ostavili utisak da znaju šta preporučuju, i šta mi kao kupcu još može zatrebati uz cipele.

Zavisi dosta od ciljne grupe.

• Popular Post
12 hours ago, FOX river said:

Moj brat od strica je u Americi radio to pakovanje kupljene robe u kese, na kasi, kao studentski posao, i tako je upoznao svoju sadašnju ženu, koja je radila na istoj toj kasi kao kasirka za vreme studija. ❤️

12 hours ago, Venom said:

Kod mene postoji korelacija između brzine na kasi i ranga radnje. Što je radnja skuplja i lepša, to su više u fazonu samo polako. Lidl s druge strane kao na ovom snimku.

U Lajpcigu, Lidl u samom centru (soping mall) isto ovako, a pored izlaza ima jedan deo sa policom od par metara duzine gde je za pakovanje. Problem je sto nemaju sistem da kad otkucaju vratis u korpu/kolica i odvezes do police.

Za razliku od njih prodavnica ali sa naglaskom na zdravu hranu, preljubazni na kasi. Nisu ni ovi u Lidlu losi, nego prebrzi.

Meni ipak vise leze Nemci…lolol

Edited by Moonwalker