Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supermarketi

Featured Replies

Ništa, da vidimo da li će i koji trgovinski lanac da uskoči na upražnjena mesta. Maksiju svakako želim srećan put u 3pm.

• Replies 400
  • Views 27.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jezovuk
    jezovuk

Meni je skroz ok i humano to ukidanje non-stop rada i potpuno podržavam. Prevashodno zbog zaposlenih, a generalno i zbog nas ostalih. Koji će nam q desetine non-stop radnji po gradu. Šta mi to hitno t

• Klara
    Klara

Ljudi koji popiju jednu čašu soka dnevno i pojedu jednu kockicu do jedva štanglu čokolade, poseban krug pakla za vas.

• Midžeta
    Midžeta

Aman su najgore radnje ubedljivo, svaka je raspalija od prethodne, imaju cak i svoj trademark smard, ne moraš da vidis natpis kad uđeš i osetiš smrad, znas da si u Amanu

Posted Images

Ne mora da znaci da su upraznjena mesta. Kod mene u krugu od par stotina metara imamo 4 maksija, ideu i male prodavnice. Mozda su se samo previse agresivno sirili zahvaljujuci dobrim zaradama.

Lokali u kojima su im bile radnje su mahom iznajmljeni, tako da su vlasnici tih prostora izgubili zakupce. Tako da su konkurentski lanci dobili neke lokacije za potencijalni zakup. pretpostavljam slabije prometne, ali ipak. Lokacije su već koliko toliko razrađene i najlogičnije bi bilo da se prošire konkurenti. Ali jbg, u praksi će to možda da preuzmu kladionicevesala

Da li su preterali sa širenjem, ne znam. Svakako mi se sviđa varijanta da ne mora da se šipči predaleko zbog prodavnice, tu se svi slažemo.

@Shan Jan

Edited by ragasto

Ne znam, čini mi se da su odavno prestali sa širenjem. U mom kraju u poslednjih par godina jedina je nova bila ova Aroma koja je krenula jako, ali eto nije uspela da izgura ni celu godinu sa originalnim konceptom.

Prošle godine je čak jedan Lilly uspeo da se zatvori, to nisam mislio da je moguće.

Isto tako se zatvorila jedna apoteka, još da se zatvore menjačnica i kladionica pa da zvanično možemo da proglasimo apokalipsu.

Edited by Halvard

bogami u Novom Sadu Maxi samo otvara nove radnje...

nego sto poskupljuju jaja...pre 3-4 nedelje sam placala 200 din/10kom juce 280..

38 minutes ago, ivy said:

nego sto poskupljuju jaja...pre 3-4 nedelje sam placala 200 din/10kom juce 280..

Idu izbori, pa poskupljuje municija.

D

47 minutes ago, ivy said:

Ja ih kupujem na pijaci. Nebo i zemlja u odnosu na ove iz supermarketa.

On 14. 11. 2025. at 8:16, ivy said:

A kad to? Letos? Mislim bilo je I u septembru otvaranja novih Maxija ali sve su to davno ugovorene lokacije.

Po svim nagovestajima investicije su obustavljene a vec su zatvorili na desetine Shop&Goova.

I to je prilican indicator problema. Maxi drzi barem trecinu celokupnog trzista

Edited by dillinger

Је л' бањава неко чешће у Арому, ја их генерално избегавам јер знам да су прескупи али ево пре неки дан кад сам био, ових пар ствари што сам узео су биле солидно јефтиније него у Максију, што је било незамисливо раније.

Meni je vrlo interesantno o čemu se tu radi i gde i kako cure tolike pare. Cene su nesumnjivo nesrazmerno velike. Da li ima previše parazita u lancu? Vlasnici, menadžment, država, stranka, dobavljači, krađe? Da se ne ofiram sad, ali jedan visoki službenik jednog lanca se žali kako beleže milionske gubitke, a ovamo ima platu kao da vodi Boing. Trend je nesumnjiv i ne tiče se samo jednog lanca, a opet se najviše žale ovi inostrani. Nešto tu nije kako treba i pitanje je koliko je ko lud, a koliko bezobrazan.

9 hours ago, dillinger said:

A kad to? Letos? Mislim bilo je I u septembru otvaranja novih Maxija ali sve su to davno ugovorene lokacije.

Po svim nagovestajima investicije su obustavljene a vec su zatvorili na desetine Shop&Goova.

I to je prilican indicator problema. Maxi drzi barem trecinu celokupnog trzista

Jedan se otvara sad 27.

I to je veca prodavnica

Mozda smanjuju shop&go kao format.. Posto sve sto vidim da otvaraju su vece prodavnice.. Ugl u novoizgradjenim zgradama

Dok su kod mene u selu prosle God napravili radnju od pocetka u staroj zgradi, renovirali su je godinu dana..

2 hours ago, Malvo said:

Meni je vrlo interesantno o čemu se tu radi i gde i kako cure tolike pare. Cene su nesumnjivo nesrazmerno velike. Da li ima previše parazita u lancu? Vlasnici, menadžment, država, stranka, dobavljači, krađe? Da se ne ofiram sad, ali jedan visoki službenik jednog lanca se žali kako beleže milionske gubitke, a ovamo ima platu kao da vodi Boing. Trend je nesumnjiv i ne tiče se samo jednog lanca, a opet se najviše žale ovi inostrani. Nešto tu nije kako treba i pitanje je koliko je ko lud, a koliko bezobrazan.

U pitanju je (između ostalog) i ugrađivanje od trenutka kada roba dodje na granicu pa trenutka kada je na polici. Uz to dodaj da kada nekom dune da bude npr proizvodjač žvaka, ako je dovoljno visoko u SNS država može da ograniči i oteža prodaju drugih žvaka u velikim lancima. Direktno, indirektno, preporukom, zakonski, itd.

Radili su to sa sirom i generalno mlečnim proizvodima. Isto je i sa uvoznim šunkama (jel video neko Pikovu Zlatnu skoro?) i mortadelama.

Ko se seća jedno vreme su se hvatali za nutelu i stalno se pominjala cena ovde i u Beču. Sve dok na jednom velikom sastanku sazvanom od Vlade nisu zapušili usta Vučeviću sa listom taksi, nameta i sličnog iz dodatak da taj lanac od Nutele ima najmanju zaradu po prodatoj tegli, baš u Srbiji...

Plačimo za sirotim Delezom drugarice i drugovi. Plačimo...

jerry

N1 Info RS
No image preview

Tabaković: Delez izneo iz Srbije 130 miliona evra bez pla...

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković rekla je danas da je kompanija Delez fingirala postupak likvidacije da bi iz Srbije iznela dobit u iz

Ja sam instinktivno na strani koju SNS gamad napadaju, tako da ...

U principu i ja, ali ovde nema dobre strane.