Tihajeza Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 (edited) Danas je tačno tri meseca kako se hranim po principu "intermittent fasting" - 8/16. To znači, u 24 časa, hrana se unosi u okviru max. 8 sati, a narednih min.16 se ne jede ništa. Moj dragi se tako hrani već tri godine, a meni dugo nije padalo na pamet ni da probam, jer "ma nema šanse da se to izdrži". I onda sam probala i shvatila da posle podne nisam ni najmanje gladna, trebalo mi je, za razliku od njega, tačno nula dana privikavanja. To je to. I sama sam se iznenadila koliko mi je to bilo prirodno i koliko je to žvakanje popodne bila neka navika, dosada. Jedino sam pomerila ručak malko unapred, sa 13 na 15h otprilike i to je svo prilagođavanje. Tu i tamo popijem pivo, piće uveče, a kao ni to ne bi smelo, ali to svesno kršim, to u mom slučaju ionako nije često. I tako već tri meseca, doručak u pola 8, grickanje do ručka kad god, ručak u pola 3, 3. I gotovo. E sad najvažnije: Jeste, smršala sam 2 kg, ali to je nebitno. Najbitnije da sam bila kod endokrinologa, sa urađenim brdom laboratorija (bila sam prosli put u februaru). I žena mi smanjila lek za insulinsku rezistenciju uz konstataciju da "je očigledno da pankreas nije pod tolikim opterećenjem", i ono, nastavi da radiš šta god da radiš. Edited October 10, 2023 by Tihajeza 7 1
igoraki Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 36 minutes ago, Tihajeza said: I tako već tri meseca, doručak u pola 8, grickanje do ručka kad god, ručak u pola 3, 3. I gotovo. bravo za akciju, drago mi je da čitam ovako nešto. probaj da izbaciš i to grickanje, svaki put kad jedeš luči se insulin, a ako imaš rezistenciju treba da smanjiš skokove insulina, dakle dva ili tri obroka ali bez kalorija u međuvremenu, pij kafu ili čaj.
Tihajeza Posted October 10, 2023 Posted October 10, 2023 4 minutes ago, igoraki said: bravo za akciju, drago mi je da čitam ovako nešto. probaj da izbaciš i to grickanje, svaki put kad jedeš luči se insulin, a ako imaš rezistenciju treba da smanjiš skokove insulina, dakle dva ili tri obroka ali bez kalorija u međuvremenu, pij kafu ili čaj. I ne grickam. Samo sam htela da naglasim da nema ograničenja u smislu toliko i toliko grama toga, toliko i toliko kalorija. Možeš jesti, kad ti se jede, samo da sve spakuješ u prozor od najviše 8 sati. Pošto oduvek lepo doručkujem, raznovrsno, kod kuće, za stolom, a ne neko žvakanje s nogu, realno ne hvata me glad lako i brzo. Uobročena sam, što bi babe rekle. 1
Shan Jan Posted October 23, 2023 Posted October 23, 2023 Ljudi toliko poludeli za neki lekom za dijabetes koji kao side-effect ima gubljenje tezine da oni kojima treba ne mogu da ga nadju vise: https://zadovoljna.nova.rs/njena-prica/lek-ozempic-dijabetes-mrsavljenje/
Popular Post Svemir Zeka Posted January 19 Popular Post Posted January 19 Da se upišem. Dan 0. Nabavljena hrana. Počela od tačno u podne. Neće biti lako, ali mora. Integralni leba, malo kuvanog paradajza. Avokado, pečurke. Mandarine. Za grickanje kokos, lešnik i blanš kikiriki u malim količinama. Riba. Namaz od masline. Najvažnije: Give-a-fuck-o-meter podešen na visoko. 8 3 1
Svemir Zeka Posted January 19 Posted January 19 Mali off: Najjači momenat nakon operacije onomad: jao, pa ja vidim svoja stopala u celini 1
morgana Posted January 19 Posted January 19 57 minutes ago, Svemir Zeka said: Da se upišem. Dan 0. Nabavljena hrana. Počela od tačno u podne. Neće biti lako, ali mora. Integralni leba, malo kuvanog paradajza. Avokado, pečurke. Mandarine. Za grickanje kokos, lešnik i blanš kikiriki u malim količinama. Riba. Namaz od masline. Najvažnije: Give-a-fuck-o-meter podešen na visoko. izdominiraćeš. 1 2
189- Posted January 19 Posted January 19 On 10. 10. 2023. at 22:03, Tihajeza said: Danas je tačno tri meseca kako se hranim po principu "intermittent fasting" - 8/16. To znači, u 24 časa, hrana se unosi u okviru max. 8 sati, a narednih min.16 se ne jede ništa. tek sad vidim ovaj post. ja sam ovo radio prosle godine. od prvog februara do negde maja i smrsao sam 7-8 kilograma, posle odrzavao do decembra gde sam opet nakupio 2-3 kile i opet poceo ove nedelje sa if. ovo naravno ne znaci da se moze jesti sve i svasta za tih osam sati nego ipak treba otprilike racunati kalorije ali ipak je lakse nego sto se misli. ja jos dodam i neki kardio u vidu setnje i lagano odu kilogrami. samo sto ja nema sanse da izdrzim vise od 4-5 sati bez hrane pre spavanja. next level je 6-18 i 4-20 i cak jedan meal dnevno, sto isto praktikuju mnogi. 1
Fakundo Sava Posted January 19 Posted January 19 @Svemir Zekajel ta dijeta po savetu doktora ili hoće da budeš još bolja riba ? 1
Zli Gli Posted January 19 Posted January 19 1. Svaka cast svima koji mogu da jedu samo u okviru 8 sati u toku dana, koji god period izabrali. 2. Setnja nije kardio i ne pomaze kod mrsavljenja, po meni. Mozda je ok za psihu ali za figuru mislim da ne koristi nista. Ja sam postao pravi onaj skinny fat i za pocetak sam pre par dana cvrsto resio da ne jedem slatko i ne pijem nikakve sokove, plus pojacao treninge. Do leta raketa 6
189- Posted January 19 Posted January 19 setnja je definitivno kardio. ako setas, trosis kalorije sto znaci da pomaze ako hoces da smrsas. dosta jednostavno imo. 5
Zli Gli Posted January 19 Posted January 19 Nemam pojma, eventualno brzi hod i jako dugo, ne verujem da obicna setnja ista dize puls i trosi bogzna koliko kalorija. Ona fora, idemo u laganu setnju i caskamo usput, od toga nema leba pa makar bilo i 10+ km, prosto telo ne ulazi u kardio zonu potrebnu za trosenje kalorija tj. masti. Taj neko ce smrsati ako regulise ishranu, sa ili bez tog laganog setanja a sa brzim hodom ce malo ubrzati proces. Ima sigurno neko upuceniji ali od lagane setnje uz caskanje i povremene pauze mislim da nema bas nikakvog pomaka. 1
I*m with the pilots Posted January 20 Posted January 20 Krajnje sam sigurna da oni koji setaju u ovom smislu nisu oni koji odu i gledaju izloge u pesackoj zoni vec odu u ozbiljniju setnju gde se i pomalo oznoje. I to se svakako racuna. 5
Recommended Posts