October 10, 20231 yr Danas je tačno tri meseca kako se hranim po principu "intermittent fasting" - 8/16. To znači, u 24 časa, hrana se unosi u okviru max. 8 sati, a narednih min.16 se ne jede ništa. Moj dragi se tako hrani već tri godine, a meni dugo nije padalo na pamet ni da probam, jer "ma nema šanse da se to izdrži". I onda sam probala i shvatila da posle podne nisam ni najmanje gladna, trebalo mi je, za razliku od njega, tačno nula dana privikavanja. To je to. I sama sam se iznenadila koliko mi je to bilo prirodno i koliko je to žvakanje popodne bila neka navika, dosada. Jedino sam pomerila ručak malko unapred, sa 13 na 15h otprilike i to je svo prilagođavanje. Tu i tamo popijem pivo, piće uveče, a kao ni to ne bi smelo, ali to svesno kršim, to u mom slučaju ionako nije često. I tako već tri meseca, doručak u pola 8, grickanje do ručka kad god, ručak u pola 3, 3. I gotovo. E sad najvažnije: Jeste, smršala sam 2 kg, ali to je nebitno. Najbitnije da sam bila kod endokrinologa, sa urađenim brdom laboratorija (bila sam prosli put u februaru). I žena mi smanjila lek za insulinsku rezistenciju uz konstataciju da "je očigledno da pankreas nije pod tolikim opterećenjem", i ono, nastavi da radiš šta god da radiš. Edited October 10, 20231 yr by Tihajeza
October 10, 20231 yr 36 minutes ago, Tihajeza said: I tako već tri meseca, doručak u pola 8, grickanje do ručka kad god, ručak u pola 3, 3. I gotovo. bravo za akciju, drago mi je da čitam ovako nešto. probaj da izbaciš i to grickanje, svaki put kad jedeš luči se insulin, a ako imaš rezistenciju treba da smanjiš skokove insulina, dakle dva ili tri obroka ali bez kalorija u međuvremenu, pij kafu ili čaj.
October 10, 20231 yr 4 minutes ago, igoraki said: bravo za akciju, drago mi je da čitam ovako nešto. probaj da izbaciš i to grickanje, svaki put kad jedeš luči se insulin, a ako imaš rezistenciju treba da smanjiš skokove insulina, dakle dva ili tri obroka ali bez kalorija u međuvremenu, pij kafu ili čaj. I ne grickam. Samo sam htela da naglasim da nema ograničenja u smislu toliko i toliko grama toga, toliko i toliko kalorija. Možeš jesti, kad ti se jede, samo da sve spakuješ u prozor od najviše 8 sati. Pošto oduvek lepo doručkujem, raznovrsno, kod kuće, za stolom, a ne neko žvakanje s nogu, realno ne hvata me glad lako i brzo. Uobročena sam, što bi babe rekle.
October 23, 20231 yr Ljudi toliko poludeli za neki lekom za dijabetes koji kao side-effect ima gubljenje tezine da oni kojima treba ne mogu da ga nadju vise: https://zadovoljna.nova.rs/njena-prica/lek-ozempic-dijabetes-mrsavljenje/
January 19, 20241 yr Popular Post Da se upišem. Dan 0. Nabavljena hrana. Počela od tačno u podne. Neće biti lako, ali mora. Integralni leba, malo kuvanog paradajza. Avokado, pečurke. Mandarine. Za grickanje kokos, lešnik i blanš kikiriki u malim količinama. Riba. Namaz od masline. Najvažnije: Give-a-fuck-o-meter podešen na visoko.
January 19, 20241 yr Mali off: Najjači momenat nakon operacije onomad: jao, pa ja vidim svoja stopala u celini
January 19, 20241 yr 57 minutes ago, Svemir Zeka said: Da se upišem. Dan 0. Nabavljena hrana. Počela od tačno u podne. Neće biti lako, ali mora. Integralni leba, malo kuvanog paradajza. Avokado, pečurke. Mandarine. Za grickanje kokos, lešnik i blanš kikiriki u malim količinama. Riba. Namaz od masline. Najvažnije: Give-a-fuck-o-meter podešen na visoko. izdominiraćeš.
January 19, 20241 yr On 10. 10. 2023. at 22:03, Tihajeza said: Danas je tačno tri meseca kako se hranim po principu "intermittent fasting" - 8/16. To znači, u 24 časa, hrana se unosi u okviru max. 8 sati, a narednih min.16 se ne jede ništa. tek sad vidim ovaj post. ja sam ovo radio prosle godine. od prvog februara do negde maja i smrsao sam 7-8 kilograma, posle odrzavao do decembra gde sam opet nakupio 2-3 kile i opet poceo ove nedelje sa if. ovo naravno ne znaci da se moze jesti sve i svasta za tih osam sati nego ipak treba otprilike racunati kalorije ali ipak je lakse nego sto se misli. ja jos dodam i neki kardio u vidu setnje i lagano odu kilogrami. samo sto ja nema sanse da izdrzim vise od 4-5 sati bez hrane pre spavanja. next level je 6-18 i 4-20 i cak jedan meal dnevno, sto isto praktikuju mnogi.
January 19, 20241 yr 1. Svaka cast svima koji mogu da jedu samo u okviru 8 sati u toku dana, koji god period izabrali. 2. Setnja nije kardio i ne pomaze kod mrsavljenja, po meni. Mozda je ok za psihu ali za figuru mislim da ne koristi nista. Ja sam postao pravi onaj skinny fat i za pocetak sam pre par dana cvrsto resio da ne jedem slatko i ne pijem nikakve sokove, plus pojacao treninge. Do leta raketa
January 19, 20241 yr setnja je definitivno kardio. ako setas, trosis kalorije sto znaci da pomaze ako hoces da smrsas. dosta jednostavno imo.
January 19, 20241 yr Nemam pojma, eventualno brzi hod i jako dugo, ne verujem da obicna setnja ista dize puls i trosi bogzna koliko kalorija. Ona fora, idemo u laganu setnju i caskamo usput, od toga nema leba pa makar bilo i 10+ km, prosto telo ne ulazi u kardio zonu potrebnu za trosenje kalorija tj. masti. Taj neko ce smrsati ako regulise ishranu, sa ili bez tog laganog setanja a sa brzim hodom ce malo ubrzati proces. Ima sigurno neko upuceniji ali od lagane setnje uz caskanje i povremene pauze mislim da nema bas nikakvog pomaka.
January 20, 20241 yr Krajnje sam sigurna da oni koji setaju u ovom smislu nisu oni koji odu i gledaju izloge u pesackoj zoni vec odu u ozbiljniju setnju gde se i pomalo oznoje. I to se svakako racuna.