Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija opsti topik

Featured Replies

Da li se menjaju kovid pravila za nas u aprilu?

Icicu do Slovenije, pa sam planirao kafu u Trstu i da prozujim tim krajem na jedan dan kolima.

I zena i ja imamo 3 Fajzera, poslednji u novembru+smo prelezali u februaru.

Dovoljno je da skeniramo bockanje tom aplikacijom?

U maju sam planirao 10 dana u Italiji, ako uslovi dozvole(rat, cena/nestasica benzina, kovid, finansije...), a dotle ima vremena.

• Replies 258
  • Views 202k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da li se menjaju kovid pravila za nas u aprilu?

Icicu do Slovenije, pa sam planirao kafu u Trstu i da prozujim tim krajem na jedan dan kolima.

I zena i ja imamo 3 Fajzera, poslednji u novembru+smo prelezali u februaru.

Dovoljno je da skeniramo bockanje tom aplikacijom?

U maju sam planirao 10 dana u Italiji, ako uslovi dozvole(rat, cena/nestasica benzina, kovid, finansije...), a dotle ima vremena.

Ako imaš QR kod(ove) koji ti prolaze sa tom aplikacijom i daje zelenu boju na opciji R(afforzato) onda si miran. Tu aplikaciju koriste svi, restorani, hoteli, muzeji prevoznici, policija (u metrou) pa ako ti ne očitava dobro onda možeš imati problema na određenim mestima. Svaki dan se par puta (samo)ažurira po par MB da ubaci/vrati opozvane sertifikate.

Kontrole su na nekim mestima rigorozne jer su i kazne visoke i ne prave se ustupci kod privatnika.

Sad sam proverio od prvog aprila Super green pass trebaće samo za bazene, teretane, sportske i zdravstvene aktivnosti na zatvorenom, igraonice, konferencije i sl.
Znači restorani, barovi od 1. aprila prihvataju Bazni sertifikat tj i sa testom. Ne menja mnogo i sa 3 vakcine bi trebalo da ste mirni i posle 6 meseci jer su doneli odluku da je važenje sertifikata neograničeno posle boostera. Ali bolje se uveriti svojim očima i pokazati QR koji prolazi.

Još nešto, najlakše/najbrže sa telefona očitava. Papirni jedino plastificirati

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

On 26.3.2022. at 21:14, mlatko said:

Ako imaš QR kod(ove) koji ti prolaze sa tom aplikacijom i daje zelenu boju na opciji R(afforzato) onda si miran. Tu aplikaciju koriste svi, restorani, hoteli, muzeji prevoznici, policija (u metrou) pa ako ti ne očitava dobro onda možeš imati problema na određenim mestima. Svaki dan se par puta (samo)ažurira po par MB da ubaci/vrati opozvane sertifikate.

Kontrole su na nekim mestima rigorozne jer su i kazne visoke i ne prave se ustupci kod privatnika.

Sad sam proverio od prvog aprila Super green pass trebaće samo za bazene, teretane, sportske i zdravstvene aktivnosti na zatvorenom, igraonice, konferencije i sl.
Znači restorani, barovi od 1. aprila prihvataju Bazni sertifikat tj i sa testom. Ne menja mnogo i sa 3 vakcine bi trebalo da ste mirni i posle 6 meseci jer su doneli odluku da je važenje sertifikata neograničeno posle boostera. Ali bolje se uveriti svojim očima i pokazati QR koji prolazi.

Još nešto, najlakše/najbrže sa telefona očitava. Papirni jedino plastificirati

mi vakcinisani nemci, ne moramo da instaliramo tu italijansku aplikaciju? 

Ne, ne mora niko ali iz iskustva kontrolisanja (ja je koristim na dnevnoj bazi) je preporučljivo (rekao bih ljudima iz Srbije posebno) da provere dal im QR kod šljaka. Ovi evropski su čitljivi, osim ako je prošlo više od 6 meseci od druge doze, onda bude ljubičast rezultat i (neki) ne primaju. Od aprila biće olakšano

1 hour ago, Ros said:

Ja za novu godinu išao sa nemačkom Corona Warn, sve OK, kompatibilna je...

On 26.3.2022. at 8:31, *edited by mod said:

I ja uzeo ove brutalno jeftine karte iz Beograda pa sam u Italiji od 11.04-18.04 pošto sam već bio najverovatnije ću podeliti pola na Rim a pola na Napulj.

Kako je u Italiji za Uskrs? Da li radi nešto ili je sve zatvoreno?

U turistickim gradovima, sto znaci i u Rimu i Napulju. u nedelju i ponedeljak ce na ulicama biti miliardu ljudi, pripremi se. Restorani i kafici pa i mnoge prodavnice ce u centralnim delovima grada biti otvoreni ali i prepuni.

@Profesionalac

2. opcija ti je da od Venecije preseces autoputem preko Brese, Modene, Parme do Ligurije. Barem one koja gravitira oko La Specije. Tu mozes da posetis 5 Terre, Portovenere, Camogli itd.

A onda autoputem pored mora krenes ka Rimu posecujuci usput Pizu, Grosseto, Orbetello. Ovde biraj ili ozbiljnije Liguriju ili samo Cinque Terre pa onda Toscansku obalu. Jbg, sve je za videti. A kad si vec u Pizi, tu je Lucca.

Grosseto, Orbetello i Argentario mislim da nije opisivano ovde pa cu nekom sledecom prilikom. 

Još jedno pitanjce za PPP Talijane :) 

Kakvo je generalno radno vreme oko 1. maja i da li se prebacuje neradni dan na 2. maj, s obzirom da je 1. maj u nedelju? Znam da u Italiji ima i neki dan republike pre toga, rade li kafići i restorani tada? Za muzeje i lokalitete ću proveriti na sajtovima, samo ne znam generalno kako rade ostale ustanove na te praznike.

Još jedno pitanjce za PPP Talijane [emoji4] 

Kakvo je generalno radno vreme oko 1. maja i da li se prebacuje neradni dan na 2. maj, s obzirom da je 1. maj u nedelju? Znam da u Italiji ima i neki dan republike pre toga, rade li kafići i restorani tada? Za muzeje i lokalitete ću proveriti na sajtovima, samo ne znam generalno kako rade ostale ustanove na te praznike.

25 Aprile dan oslobođenja, državni praznik. 2 maj se ne slavi i ne prebacuje se ovogodišnji nedeljni Prvi. Dan republike je 2. jun

Šta da ti kažem, centralni kafići restorani a verujem i ostale radnje biće uglavnom otvoreni po gradovima. Izvan centra barovi i prodavnice zatvoreni a restorani većina otvoreni. Mini marketi rade, roba skuplja jer su preprodavci

Kakva je situacija sa kovidom i merama posle 1.4?

Sta se prognozira u maju sto se tice mera?

Kakva je situacija sa kovidom i merama posle 1.4?

Sta se prognozira u maju sto se tice mera?
Ukinuli green pass skoro svuda, osim na aurodromima gde kao kontrolišu (sa PLF) do kraja aprila bar. Brojevi zaraženih rastu (sa jasnim signalima stagnacije) uglavnom zbog blažih slučajeva. Ne verujem da će maj biti mnogo drugačiji ali moguće je malo talasanje zbog najavljene 4. doze vakcine a i rata ako se ne smiri. Vanredne humanitarne mere su dobro došle vladi u zamenu onih pandemijskih i zbog držanja pod kontrolom ciljnih grupacija.

Prošlih godina je bilo od juna par meseci opušteno da se pokrene turista, uglavnom domaći. Ove godine se ciljaju evropski putnici, osim ruskih. Englezi opet nešto brinu sa sojevima, letove ukidaju već par dana zbog nestašice pilota ali tu su u igri možda i neki drugi faktori.

A kakvo je generalno stanje sa turistima, ima li gužvi? Zapravo, ima li azijskih turista? Oni prave najveće gužve rekao bih.

A kakvo je generalno stanje sa turistima, ima li gužvi? Zapravo, ima li azijskih turista? Oni prave najveće gužve rekao bih.
Nema, po koji japanac se nazire. Kinezi malo ovi lokalni, Indijaca malo, Amera (N&S) tek pokoji. Australijanaca ni za lek, više ima sa NZ u cirkulaciji

Ukinuli green pass skoro svuda, osim na aurodromima gde kao kontrolišu (sa PLF) do kraja aprila bar. Brojevi zaraženih rastu (sa jasnim signalima stagnacije) uglavnom zbog blažih slučajeva. Ne verujem da će maj biti mnogo drugačiji ali moguće je malo talasanje zbog najavljene 4. doze vakcine a i rata ako se ne smiri. Vanredne humanitarne mere su dobro došle vladi u zamenu onih pandemijskih i zbog držanja pod kontrolom ciljnih grupacija.

Prošlih godina je bilo od juna par meseci opušteno da se pokrene turista, uglavnom domaći. Ove godine se ciljaju evropski putnici, osim ruskih. Englezi opet nešto brinu sa sojevima, letove ukidaju već par dana zbog nestašice pilota ali tu su u igri možda i neki drugi faktori.

Ja koliko vidim po sajtovima za Italiju traze location registration pass I antigenski za decu, cak I ako se dolazi iz EU? Ima li istine u ovome. Kontraverzne informacije skroz.

Kako se zove italijanska aplikacija? Ima li opciju za engleski jezik? :D

Dovoljno je da ucitam moj digitalni sertifikat koji vazi u EU ili da nosam u telefonu ili na papiru?