April 16, 201412 yr Znači da se ne cimam preko neta sa kupovinom, može i na stanici na sam dan putovanja? Da, može i na stanici na dan putovanja. Jedino što može da se desi da na nekim linijama gde putuje enormno mnogo ljudi(uključujući i Rim-Napulj) bude rasprodat voz. Ali, kako ih ima dnevno po 5-6 trebalo bi da možeš uvek u neki da uletiš.
April 16, 201412 yr Mozda nadjes neki popust na netu http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=e7f4d8f9f285a110VgnVCM10000080a3e90aRCRD
April 30, 201511 yr Kolika je cena benzina u Italiji ovih dana? Da li je vikendom besplatan parking? Svi saveti su dobrodosli, a ja cu opet iscitati temu :) Hvala unapred Cena benzina danas od 1,57 EUR do 1,69 EUR za litar. Zavisi od toga čija je pumpa. Parking je besplatan vikendom u dosta gradova. U mestima jako posećenim od strane turista, naravno nije.
November 2, 20169 yr Italijani, gde i kako kupiti karticu za mobilni, kog operatera?. Prvenstveno interneta radi, sms i pozivi samo sporadično
November 2, 20169 yr Imaš u svakoj maltene trafici, gde imaš onaj znak "T" napolju, ili u radnjama operatera kojih imaš svugde. Mislim da trenutno najbolje tarife ima 3 i WIND, što se tiče prepaid sim-ova za internet i SMS-ove. Negde oko 10 EUR mesečno, sa uključenih 4GB LTE interneta. U tih 11,50 EUR ti je uključeno praktično 10 EUR kredita.
November 2, 20169 yr Nisam siguran da je bas dobra ideja uzeti na trafici\u tabaccheriji... za aktiviranje ce (bar bi trebalo) da ti naprave kopiju dokumenta i posalju kompaniji koja aktivira broj a to moze da se zakomplikuje. Bilo je nekih SIM kartica u "vetleprodaji" gde prvu dopunu moras uraditi u radnji operatera jer im moras odneti dokumente. Malo je liberalizovana prodaja zadnjih godina ali ja bi otisao i uzeo direktno kod operatera za svaki slucaj. ...poslato sa prinudnog...
November 11, 20169 yr Italijani, gde i kako kupiti karticu za mobilni, kog operatera?. Prvenstveno interneta radi, sms i pozivi samo sporadično Na kraju plaćen internet direktno hotelu Nigde wifija, kao što smo i znali da će biti u italiji
April 20, 20179 yr Vrtim par strana unazad al ne nadjoh - da li je za vožnju kroz Italiju stvarno neophodna tzv. medjunarodna vozačka dozvola ili prolazi i ova naša čipovana? Čuh za slučaj ovih dana da je bilo nekih peripetija sa karabinjerima oko toga. Kapiram ako te ne zaustave nema problema logično, ali sad sam se istripovao da li da se cimam sa vadjenjem tog sranjeta za svaki slučaj. Prošao ITA uzduz i popreko, imao i neku rutinsku kontrolu usput, al sve prošlo bez izdrkavanja i smaranja...nadam se da si nije puno promenilo do sad.
April 20, 20179 yr Bio sam u Italiji poslednje dve godine dva puta kolima na po 10-11 dana i nikad me nisu zaustavili da proveravaju bilo sta. Imao sam MVD zlu ne trebalo i sad sam je produzio jer traze Nemci i mislim Austrijanci. Kolega mi je rekao da su u MK njega smarali za zeleni karton, a mene recimo nisu sad za Uskrs. Bolje da imas nego da te cimaju bezveze Bitan info, treba da odes u Ljermontovu da izvadis dokaz da nemas zabranu neku(600 din) dve slike, taksu 2000+750 din, cisto da znas
April 20, 20179 yr Imao sam MVD zlu ne trebalo i sad sam je produzio jer traze Nemci i mislim Austrijanci. Nasa dozvola je okej u Nemackoj, ako si tamo u prolazu/kao turista. Osim ako su nesto promenili tipa..juce. Ne znam da li je konacno stupilo na snagu ono o cemu je bilo price, da ce biti generalno priznata i za sedeoce (a u tom slucaju takodje ne pomaze medjunarodna). Edited April 20, 20179 yr by I*m with the pilots
April 20, 20179 yr Vrtim par strana unazad al ne nadjoh - da li je za vožnju kroz Italiju stvarno neophodna tzv. medjunarodna vozačka dozvola ili prolazi i ova naša čipovana? Čuh za slučaj ovih dana da je bilo nekih peripetija sa karabinjerima oko toga. Kapiram ako te ne zaustave nema problema logično, ali sad sam se istripovao da li da se cimam sa vadjenjem tog sranjeta za svaki slučaj. Prošao ITA uzduz i popreko, imao i neku rutinsku kontrolu usput, al sve prošlo bez izdrkavanja i smaranja...nadam se da si nije puno promenilo do sad.medjunarodnu vozacku mozes da izvadis za 2 minuta u ams. meni nikad, a vadim je 20 godina, svaki put kad prethodna istekne, nisu trazili nista iz ljermontove. doduse, dozvolu se ne secam da mi je iko ikad bilo gde trazio :Dzeleni karton treba samo za bih i makedoniju. nikad mi se u zivotu nije desilo da udjem u bilo koju od te 2 drzave (milion puta nih i barem 50 makedonija) da mi to nisu trazili. ako auto nije registrovan na tebe obavezno vadi ovlascenje (takodje u ams). to su mi (auta registrovana na firmu), recimo, trazili u bih, hrvatskoj, turskoj, madjarskoj... ako ti je auto uzet na lizing, treba ti ovlascenje od lizing kuce, jer je auto registrovan na njih. ides u ams sa njihovim ovlascenjem, pa onda karton koji ti u ams izdaju nosis u lizing, da i oni lupe svoj pecat. zvuci glupo, sto i jeste, ali to ovlascenje za upravljanje tudjim vozilom ti je, iz mog iskustva, mnogo bitnije od medjunarodne vozacke. edit: sad se setih, trazili su mi mv par puta kad sam rentao kola kojekude :) Edited April 20, 20179 yr by ikar
April 20, 20179 yr Kola moja, bar taj deo ne moram da se cimam. Ne bi mi ni MVD pala na pamet da ne cuh lose iskustvo poznanika od prosle godine. Ali to je bukvalno i jedini slucaj da znam da su nekoga cimali zbog toga. Hvala svakako za savete.