April 4, 20215 yr 8 hours ago, Indy said: Au sto nisam zilioner, sve bi' to kupio... Kupiš par takvih u Italiji, i za godinu dana od zilionera završiš na narodnoj kuhinji.
April 4, 20215 yr Nađe se i ponešto malo i lepo... interesovao sam se ovih meseci za manje stanove po malim brdima/borgovima u Laciju, za da se spremim za penziju... Nabasao sam na jedan interesantan bukvalno u dvorcu iz 12 veka ako se dobro sećam (danas tat deo koristi opština), sa stepeničnim ulazom širokim 5 metara, isto tako i plafon je bar na 5 metara, sa freskama na hodniku, ogromnim balkonom na prvom spratu po celoj dužini. Baš sam se pitao kako bi bilo tamo živeti. Ni cena nije bila preterana, oko 50.000.Ovih godinu-dve biće rasprodaja (a i navala) na svakakve kuće, posebno sudske aukcije nekretnina za koje vlasnik ne može da plaća kredit. Početna cena kreće od oko trećine/četvrtine tržišne vrednosti kuće i jeste da nije fino okoristiti se tuđom nesrećom ali banke traže svoje... Tu učestvuju uglavnom po dogovoru veliki muljatori koji se dogovore gde se diže a gde spušta. Ako uleti neko izvana eto zabave... Zasad je još na snazi (problematičan) zakon koji zabranjuje nasilno iseljavanje stanara koji ne plaćaju ali moraće kad-tad izaći voljno ili nevoljno. Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
April 4, 20215 yr Author 2 hours ago, Tresko said: Kupiš par takvih u Italiji, i za godinu dana od zilionera završiš na narodnoj kuhinji. Taman fino onda da nisam zilioner...
April 4, 20215 yr Ima po Italiji po manjim mestima kuca na prodaju i za 1€, bio veliki hajp prosle godine, gomila clanaka i videa po internetu. Treba uloziti u renoviranje svakako ali mnoge cak i nisu u narocito losem stanju. Pa ko voli...
April 4, 20215 yr Ako se dobro sjećam, nije samo da “treba uložiti”, nego se kupac za 1€ kupoprodajnim ugovorom pred zakonom obavezuje da će uložiti toliko i toliko novca u tom i tom periodu zbogradi renoviranja u skladu sa projektom/standardima propisanim od institucije nadležne za zaštitu spomenika kulture... zato im nešto i nije išla ta prodaja kako su zamislili
April 4, 20215 yr Nemoj me držati za riječ 120%, ali koliko se sjećam toga što sam čitao u člancima po raznim novinama/portalima, ima ta začkoljičičica™ koja sreću kvari potencijalnim kupcima za 1€... (u koje bih se rado i sam upisao da nije toga)
April 4, 20215 yr Mislim da je bio i neki odredjeni vremenski limit za koji je to moralo da se uradi (tipa 2-3 godine).
April 4, 20215 yr Da, posebno u početku su opštine tražile depozit od 2 do 10.000€ da će projekat rekonstrukcije biti gotov za godinu dana a poslovi završeni u roku od 3 godine. Pre par nedelja sam čitao da u Bazilikati jedna zabačena opština ne traži ovaj depozit...Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
April 4, 20215 yr To je noskič razrađivao na svojoj temi još pre par godina. Čeka da padne cena na 0.5€