Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija opsti topik

Featured Replies

7 minutes ago, Ayatollah said:

Da li je neko uzimao rent a car u Italiji i kakva su iskustva?

Razmatram da idem početkom maja do sestre, i da uzmem rent a car na Fjumićinu i odvezem se 3 sata do njenog mesta. Vidim da je ponuda raznolika, te da npr. Key n Go nudi rentiranje bez učešća u eventualnoj šteti, što je kod drugih (npr. Sicily by Car) to bude između 1000 i 2000 evra.

Ja rentiram relativno cesto. Najcesce trazim prvu pretragu ovde i za sada izbacuju najbolje cene

https://www.skyscanner.it/autonoleggio

• Replies 258
  • Views 202.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

4 minutes ago, Lo Zingaro said:

Ja rentiram relativno cesto. Najcesce trazim prvu pretragu ovde i za sada izbacuju najbolje cene

https://www.skyscanner.it/autonoleggio

Imaš li neku preporuku od koga da uzmem, ili je manje-više svejedno? Čitao sam davno da Italijani umeju da zajebavaju na povratku kola, izmišljaju neka oštećenja, neće da vrate depozit i slično, naročito lokalne italijanske firme...

Ja sam gledao Key n Go, jer nema nikakvo moje učešće kod eventualnih šteta, ali kapiram da će mi i drugi dati full osiguranje ako to budem tražio.

1 minute ago, Ayatollah said:

Imaš li neku preporuku od koga da uzmem, ili je manje-više svejedno? Čitao sam davno da Italijani umeju da zajebavaju na povratku kola, izmišljaju neka oštećenja, neće da vrate depozit i slično, naročito lokalne italijanske firme...

Ja sam gledao Key n Go, jer nema nikakvo moje učešće kod eventualnih šteta, ali kapiram da će mi i drugi dati full osiguranje ako to budem tražio.

Nemam posebnu preporuku. Uvek odaberem za mene u tom trenutku najbolju opciju (najcesce najjeftiniju bez obzira na visinu depozita. Poslednjih godina je dil da uradis video na parkingu pri predaji kljuceva gde dobro uocis eventualne defekte na kolima (i fotkama) i taj video posaljes agentu koji ti predaje kola. Tako da nemas problema zbog neke fantomske mini ogrebotine koju nisi primetio u startu. Pazi da li postoji stavka da amoras da vratis tek oprano vozilo (Na Siciliji su mi naplatili 25€ pranje ali je realno i auto bilo preprljavo). Naravno i benzin mora da bude onoliko pun koliko si ga zatekao i zabelezio u startu. Ovo se navedeno bez obzira dal velika ili mala firma.

Hvala još jednom. Znam i za gorivo i za video, to su standardne stvari, samo sam hteo da vidim da li je neko posebno dobar ili posebno loš. Za pranje već nisam, to ću voditi računa.

4 minutes ago, Ayatollah said:

Hvala još jednom. Znam i za gorivo i za video, to su standardne stvari, samo sam hteo da vidim da li je neko posebno dobar ili posebno loš. Za pranje već nisam, to ću voditi računa.

Ja sam uzeo RecordGo, ovo nam je bio drugi put da uzimamo kola, prvi put, sa GoldCar smo bili izuzetno nezadovoljni, u Španiji.

Kod Record Go sam uzeo Just Go coverage i sve, poučen lošim iskustvima, i načekao se tamo u redu, kada sam došao do ključeva, čovek mi nutkao da dodam 50e za još bolji cover, ma sve - i ja sam, jer je bila ok cena i ovako, dodao. I ispalo je ovako nešto

image.png

Slikao malo kola, jako malo jer smo bili umorni.

U povratku, sipao gorivo i, znajući za foru, oprao kola nedaleko od mesta, i vratio kola.

Odneo ključeve, čovek kaže - jeste imali full cover, reko jesam, onda nemate šta da brinete, vi ste svoje odradili.

Nisu ni gledali kola, niti da li je prljav niti išta. I evo, kuc kuc, nije stigla nikakva naplata ili kazna ili bilo šta - tako da je za sada, vrlo pozitivno iskustvo. Kontam da prenesu ogrebotine nekome ko nije platio full....(to sam umislio ali tako mi zvučalo mkmi)

EDIT: a ako se učlaniš dobiješ i fin popust. Samo obratiti pažnju, po priči seljana, da ne uzimaš kineska kola, posebno DR4, kažu da je krš i raspad..

EDIT2: kad gledaš cene i to, poigraj se sa danima/satima, ume za malu razliku da upadneš u neki bonus, nije da ćeš prema tome planirati sve, ali ako razmišljaš o letovima i koliko dugo, i to ume da pomogne

Edited by Vapad

Ovo cekanje na aerodromima zna biti pakao u Italiji. Pokupis kofer i onda 3 sata u redu za rentacar. Zato je preporuka za drugi ili treci najbolji rentacar po ocenama.

Mislim da sam čitao negde kako je globalno ljudima iznajmljivanje automobila najstresniji deo putovanja. Uz sada već ustaljeni overbooking, agresivnu prodaju osiguranja i iznalaženja najmanjih ogrebotina kao razlog za masnu naknadnu naplatu, nije ni čudo. Preporučiti određenu kompaniju ili franšizu nema smisla - koliko god se HQ trudio da uniformno rasporedi brand image i kvalitet usluge, uzaludno je. Dve poslovnice iste firme u dva grada mogu imati potpuno drugačiji odnos prema klijentima.

Pravilo je, uz neizbežne izuzetke, da se izbegavaju velike franšize i traži lokalna kompanija, koja naizgled ima daleko veće cene, ali all-inclusive štob' rekli, tj. da ih ne zida sa xn vrsta coverage-a i besmislenih taksi. Putovno iskustvo mi nije preveliko, ali verujem da bar po Mediteranu ima takvih kompanija na/pri svakom aerodromu.

Tako da ako imaš vremena, zaobiđi brokere i meta-search-eve i mejlom direktno kontaktiraj agencije koje spadaju u ovaj opis, te potvrdi cenu, vrstu osiguranja, depozit, uslove vraćanja vozila i postupke u slučaju oštećenja.

Edited by zorglub

Na skali od 1 do 10 koja je ocena za jednodnevnu posetu Ankoni?

On 2. 4. 2026. at 16:10, Milosh76 said:

Na skali od 1 do 10 koja je ocena za jednodnevnu posetu Ankoni?

Ja sam bio 2017. godine, jer mi sestra živi u okolini, i nisam bio baš nešto oduševljen. U principu, to je lučki grad. Ima neki istorijski centar, ali nije ništa što nema na drugim mestima u Italiji.

Evo i par slika:

20171008_134513.jpg

20171008_134646_HDR.jpg

20171008_142132.jpg20171008_153828.jpg20171008_154732.jpg20171008_154236.jpg

20171008_135209.jpg

moja sestra otisla u rim jutros. sinoc im otkazali smestaj iako su im pre toga potvrdili smestaj a ona i njene drugarice platile isti.

to je sve preko bookinga. kako mogu da zastite svoja prava?

u medjuvremenu su nasle drugi smestaj

59 minutes ago, bradilko said:

moja sestra otisla u rim jutros. sinoc im otkazali smestaj iako su im pre toga potvrdili smestaj a ona i njene drugarice platile isti.

to je sve preko bookinga. kako mogu da zastite svoja prava?

u medjuvremenu su nasle drugi smestaj

Ako su platile, booking ce sigurno refundirati novac. Treba da kontaktiraju broj za eventualnu pomoc koji im je naveden u potvrdi rezervacije.

• 2 weeks later...

Tek sad videh datum...

Jesu li rešili?

Edited by Frank Pembleton

Jesu li vas skenirali na areodrumu u Italiji @Frank Pembleton , ovo sa prstima?

Od 10.4. svuda na EU granicama je EES 24h, a na aerodromima je posebno haoticno.

Jeste haos, trenutno sam u Rimu, na fiumicinu sam stajao 2 sata u redu, sleteo oko 21h a zakazani taksista me do 23h zvao jedno 20 puta, popizdeo čovek načisto, nije uspeo da skapira u čemu je problem...u hotelsku sobu sam ušao skoro u ponoć sad

E da, @Moonwalker ja na kraju nisam ni prošao kroz to skeniranje već kroz uobičajenu pasošku kontrolu ali sam sve vreme čekao ove ispred koji su to radili frust

Nas pri kraju reda su propustili kada je i njima dozlogrdilo svo to mučenje, katastrofa

Edited by ubibobi