April 21, 20224 yr Na granici sa HRV nisu trazili nista, posto sam bio u tranzitu. Na HRV-SLO nisu trazili nista vezano za kovid, samo nemoj da zaboravis da kupis evinjetu. Imas kombi, a 10m dalje i kucicu gde moze da se kupi.Izmedju SLO i ITA nema granice, a meni su u kaficu trazili covid pass, a u poslasticarnici nisu. Svuda u zatvorenom u Trstu su nosili masku.
April 21, 20224 yr Po onome što piše zvanično svi smo zeleni i imamo potvrde izuzev klinca pa ćemo njega u subotu kasnije uveče na brzi antigen jer traje 48sati. Jesi li imao onu njihovu VerificaC19 app za te situacije gde traže pass? Meni to čudo ne radi tj ne radi mi validacija sertifikata sa euprave. Nadam se da su im ok odštampani primerci.Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
April 21, 20224 yr Instalirao sam Green pass Italia i ucitao QR kod samo trece doze naseg EU sertifikata za zenu i mene i to je proslo bez problema. Radi offline, moze vise sertifikata da ucita, nama nisu trazili pasos na uvid. Benzin kupi u Slo, 1.5e u Italiji 1. 75e, magnet 4e, dupli espreso 3.2e, 2 pizze i 2 coca-cole 27e, 2 kugle sladoleda 3.4e... Cisto odokativno da imas neke cene.
September 20, 20223 yr 24 minutes ago, bradilko said: jedno pitanjce, treba li nwki pcr ili nesto drugo za ulazak u italiju? Quote Since the 1st June 2022 the green pass is no more required to enter in Italy from EU Member States and other foreign countries.
September 20, 20223 yr 6 minutes ago, bradilko said: Hvala @aram mada proveri, sigurno ima i na sajtu ambasade
September 26, 20232 yr Gambero Rosso objavio listu od 45 najboljih barova u Italiji. Evo spiska, razvrstano po regionima, ko bude u prilici da proveri neka javi utiske. Veneto Olivieri 1882 (Arzignano [Vi]) Il Chiosco (Lonigo [Vi]) Biasetto (Padova) Amo (Venezia) Grancaffè Quadri (Venezia) Friuli-Venezia Giulia Caffetteria Torinese (Palmanova [Ud]) Antico Caffè San Marco (Trieste) Caffè Vatta (Trieste) Emilia-Romagna Gino Fabbri Pasticcere (Bologna) Staccoli Caffè (Cattolica [Rn]) Bar Roma (Novellara [Re]) Gabriele Spinelli – Dolce Salato (Pianoro [Bo]) Rinaldini (Rimini) Nuova Pasticceria Lady (San Secondo Parmense [Pr]) Lombardia La Pasqualina (Almenno San Bartolomeo [Bg]) Marelet (Treviglio [Bg]) Morlacchi (Zanica [Bg]) Caffè Cavour 1880 (Bergamo) In Croissanteria Lab (Carobbio Degli Angeli [Bg) Bedussi (Brescia) Colzani (Cassago Brianza [Lc]) Pasticceria Sartori (Erba [Co]) L'Ile Douce (Milano) Pavé (Milano) Piemonte Converso (Bra) Baratti & Milano (Torino) Caffè San Carlo (Torino) Bar Zucca (Torino) Liguria Douce (Genova) Murena Suite (Genova) Toscana Tuttobene (Campi Bisenzio [Fi]) Ditta Artigianale (Firenze) Gilli (Firenze) Paszkowski (Firenze) Marche Picchio (Loreto) Umbria Bar Molino Centumbrie (Magione [Pg]) Lazio Spazio Bar e Cucina (Roma) Abruzzo Caprice (Pescara) Campania Sal De Riso Costa D'Amalfi (Minori [Sa]) Gran Caffè La Caffettiera (Napoli) Puglia 300Mila (Lecce) Sicilia Caffè Sicilia (Noto [Sr]) Sciampagna (Palermo) Antico Caffè Spinnato (Palermo) Edited September 26, 20232 yr by Serena
November 29, 20232 yr Ističe sutra fina promocija za regionalne vozove Trenitalije, bira se datum od kada se želi koristiti neograničeno 5 dana za 25€ Ne važi za Lombardiju, Bolzano i neke specijalne vozove kao u 5 Terre. Moze se uštedeti fina sumica, npr samo jedna karta od Trsta do Bologne izađe skuplje... ovako cenim da se može u teoriji isplanirati po nekoliko gradova dnevno a usput ima šta videti i iz vozova. Jeste da treba imati u vidu da su regionalni vozovi manje pouzdani južnije ali oko većih gradova uglavnom jesu, bude gužva ujutro oko 7-8 i popodne oko 5-6. Vredi prilično, čak i ako se desi da jedan dan od tih bude štrajk (...) uglavnom ima dosta izbora iz npr. Bologne, Firenze ili Rima i ne treba nikakva rezervacija ni check-in (uveli su letos kao obavezan i za regionalne). Znači ne IC i ne Freccie, samo Regionali i Regionali Veloci Treba izabrati Italia in Tour Adulto 5 giorni i pravilno upisati ime kao u pasošu jer kontrolišu neki kontrolori. https://www.trenitalia.com/en/offers/italia-in-tour.html
November 30, 20241 yr U koliko gradova ste sa ovog spiska bili? Italijani STOP Ja u 14 od 19 A u 8 od tih 14 sam bio vise od jednom Edited November 30, 20241 yr by Milosh76