Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija opsti topik

Featured Replies

Na sajtu AMSS pise:

Uz zahtev za izdavanje MVD (Obrzac 1. Pravilnika o MVD) se prilaže dokumentacija propisana članom 3 Pravilnika o MVD , i to:

- važeće lične karte – na uvid

- važeće vozačke dozvole, na osnovu koje se zahteva izdavanje međunarodne vozačke dozvole na uvid, kao i fotokopija te dozvole

- 2 fotografije formata 35 mm x 45 mm koje ispunjavaju uslove za izdavanje vozačke dozvole

- dokaz o uplati propisane naknade

- uverenje teritorijalno nadležne organizacione jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova o izrečenim ili izvršenim važećim zaštitnim merama, odnosno merama bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom

Poslednji uslov podrazumeva odlazak u Ljermontovu, za Beograd, za ostale gradove ne znam. Pre 3 godine kad sam prosli put vadio ta potvrda nije bila potrebna, za onu predhodu se zaista ne secam.

http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=130%3Ameunarodna-vozaka-dozvola&Itemid=79

Bio u italiji 2 godine zaredom nisu mi trazili MVD iako sam imao. Na Uskrs ove godine sam bio u MK, nisu mi trazili zeleni karton... valjda to zavisi od carinika/pandura na granici ili od lokalnih pandura ako te zaustave.

Na Kritu mi nisu trazili MVD dok je jos bila aktuelna, kad sam iznajmljivao kola

Edited by Milosh76

• Replies 258
  • Views 202k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

prvi put cujem ovo za ljermontovu. jebo im ja mater.

grci ni meni nisu trazili mv za rentu. a neverovatno je da ti nisu trazili zeleni za makedoniju. poslednjih 10 godina minimum 5 puta godisnje ulazim kod njih i uvek su mi trazili karton. da nisu u medjuvremenu konacno i oni usli u taj sistem osiguranja u kom su skoro sve evropske zemlje?

Na sajtu AMSS i dalje stoji da treba za njih zeleni karton...mene je kolega ubedjivao da ce da mi traze i da se ne zezam zbog 2000 dinara... slicno kao i ti je imao dosta iskustva sa Makedoncima po tom pitanju. Mene su samo pitali gde idem tj gde sam bio. I to je sve.

Edited by Milosh76

Vadio ja letos međunarodnu u AMSS. Kod njih potpišeš ovlaštenje kojim dozvoljavaš njihovom pravniku da u tvoje ime reguliše Ljermontovu. Dva minuta traje sve. Međunarodnu dobiješ odmah, šta bude ako imaš neku zabranu pa oni naknadno to utvrde nemam pojma.

Ma da,i dalje se sve završava u amss, samo su govnari izmislili još jednu taksu to za muriju,pa sad vrlo zadovoljstvo da se izvadi kosta 3300 dinara. Meni je iskreno nisu nikad nigde tražili, ali osećam da ja najveća verovatnoća da vam je zatraži pandur ili carinik na nekoj susedskoj granici. Inače ova nova vozačka,ima taj EU oblik vozačke, plus piše na njoj na engleskom "driving license". Prosle godine u nemačkoj su mi rekli u rentacar agenciji da je dosta samo naša vozačka za rentacar. I to ozbiljna agencija je bila, Avis ili budget ne mogu da se setim. Na tu međunarodnu nekako više gledam kao porez na budale koju naplaćuje govnarski amss, mada verovatno postoji neka situacija gde bi vam tražili MVD.

• 2 years later...

3-4 dana u italiji. neku preporuku za karticu za mobilni. internet je bitan

Koje provajdera koristis?

Ja sam u Italiji uzimao TIM mobile sim, u dva navrata sam platio 19e i 30e, ne znam zasto je bila razlika u ceni. U svakom slucaju nisu jeftini, ali nema boljih alternativa, plus je sto imaju poslovnice bukvalno na svakom koraku.

9 minutes ago, goofs said:

Koje provajdera koristis?

Ja sam u Italiji uzimao TIM mobile sim, u dva navrata sam platio 19e i 30e, ne znam zasto je bila razlika u ceni. U svakom slucaju nisu jeftini, ali nema boljih alternativa, plus je sto imaju poslovnice bukvalno na svakom koraku.

hvala goofs.

mozda cu da uplatim roming a mozda se odlucim da kupim ovo sto ti preporucujes

Zavisi sta i koliko ti treba.

Ja sam uzimao u Nemackoj Lebara karticu sa 3GB neta neke minute za mesec dana. Koristio sam na posebnom telefonu. Napravio hotspot i zena i ja imali net preko wifi.

To nas je kostalo 20e cini mi se. A radilo je i u romingu u EU bez problema.

U Spaniji je Vodafon imao neku promociju pa sam tamo uzeo njihovu karticu po istom principu. Lebaru sam uzeo jer Vodafon Spaniju ne mogu da dopunim van Spanije.

Ako imas opciju kao sto nudi Telenor kod nas, 1GB roming interneta za 5e, uzmi to, vise od 2GB ti nece trebati za 3-4 dana, osim ako planiras da strimujes.

Ja sam to poceo da radim kad putujem, jeftinije je od alternative u vecini zemalja. Plus se ne akas oko SIM kartice.

19 ili 30 je relativno puno. Moguce da u Italiji deru, ili samo TIM kao "veliki" provajder. Pretpostavljam da i u Italiji moze da se nadje jeftinije.

Uglavnom svuda mogu da se nadju kartice za nekoiko evra, ali ako mozes unapred da platis roaming za neke razumne novce onda je to najbolje resenje (nema menjanja, dostupan si za svaki slucaj na tvom broju itsl). Ja unutar EU koristim jednu te istu posto nema roaminga, van uglavnom lokalnu.

Ovo je bilo prosle godine, u dva navrata. Uopste nemaju u ponudi karticu koja ti traje 7 dana, nema cak ni mesec dana, nego minimum 3, sa nekih napunjenih 10ak GB, i nekim minutima.

Ostaje mogucnost da me je prodavac driblao i da je bilo boljih opcija, ali jbg, ne pricam italijanski.

U Spaniji sam platio Orange karticu isto nekih 15-20e. Za u Rumuniji 10GB za mesec dana 6e.

ja sam uzeo kod telenora 1 giga, 600 din. potrošio sam 600, 700 mega za 4 dana. 

Cini mi se da je trenutno najjeftinija u posti, 5 ili 6 evra sa 10 giga.

1 hour ago, bradilko said:

3-4 dana u italiji. neku preporuku za karticu za mobilni. internet je bitan

Kupi Vodafone sim, mesec dana15GB u Eu. Ostale valjda imaju ogranicenje na 3/4gb u eu. Sačuvaš sim i kad ideš negde sledeći put dopuniš online i izveštavaš nas ovde kolko piva si popio, šta si jeo, sa kakvim ženama si posteljinu gužvao.