April 5, 20224 yr Ne znam koliko i dal će (se) cimati ali bilo bi bolje da ste zeleni. To je taj neki problem sa srpskim QR kodovima, iako su "evropski". Kad su pametnjakovići požurili prošle godine i skockali ga pre svih... Grci su ga čini mi se naknadno u sred sezone "implementirali"?A kad ubacite u onu slovačku činimise aplikaciju pa probate očitati italijanskom?
April 5, 20224 yr 58 minutes ago, *edited by mod said: Treća doza krajem oktobra, pozitivan PCR početkom januara. Nadji u mailu EU digitalni sertifikat i skeniras QR kod za 3 dozu i RADICE Ovo pre sto sam skenirao, je nas retardirani QR kod koji EU ne vidi. https://euprava.gov.rs/usluge/6962 Uloguj se u eupravu i dobices EU sertifikat P.S. cita mi kao validnu stari sertifikat, a onaj koji sam napravio malopre, ne cita kako treba Edited April 5, 20224 yr by Milosh76
April 6, 20224 yr Skinuo sam na kraju i neki dPLF dokument što traže kao i aplikaciju Moj EU DZS gde mi se treća doza i preležaožno pokazuje kao zeleno. Uz to ću da ponesem i one mejlove što sam dobio sa linka euprave. Jedino mi Verificac19 i dalje pokazuje crveno na svemu, ali njih ne pominju na sajtu ambasade gde piše da bi i sertifikat o preležanosti ili buster trebao da bude dovoljan
April 10, 20224 yr Kad govorite o skeniranju certifikata u Italiji, morate da znate da oni imaju problem i sa svojim sopstvenim certifikatima, koji često rezultiraju nevažeći i sopstvenom app-u. To je posledica tradicionalnog javašluka. Ne samo srpski certifikati, nego certifikati iz svih zemalja imaju isti problem u Italiji. Na sreću, valjda im je dosadilo pa od 1.maja neće više tražiti green certificate.
April 10, 20224 yr Kad govorite o skeniranju certifikata u Italiji, morate da znate da oni imaju problem i sa svojim sopstvenim certifikatima, koji često rezultiraju nevažeći i sopstvenom app-u. To je posledica tradicionalnog javašluka. Ne samo srpski certifikati, nego certifikati iz svih zemalja imaju isti problem u Italiji.[emoji3] Na sreću, valjda im je dosadilo pa od 1.maja neće više tražiti green certificate.Javicu sutra uveče kako im ide sa sertifikatima. Uz nadu da dete nije zapatilo virus ovde u Pragu. Ovde javašluk gori nego u Srbiji. Juče ako nije bilo 10K ljudi na trgu kod onog astronomskog sata a samo nas troje i 5 azijata nosimo maske [emoji1787]
April 10, 20224 yr 2 minutes ago, Zlurad said: Javicu sutra uveče kako im ide sa sertifikatima. Uz nadu da dete nije zapatilo virus ovde u Pragu. Ovde javašluk gori nego u Srbiji. Juče ako nije bilo 10K ljudi na trgu kod onog astronomskog sata a samo nas troje i 5 azijata nosimo maske Ipak ovde govorimo o domovini javašluka. Svaki javašluk drugde može samo da bude neki derivat onoga što je nastalo ovde.
April 11, 20224 yr Anyway, kontrole kodova/testova i ostalih "zahteva" za putovanja gde nema pasoške kontrole nema. Nit je neko pito, nit postoji punkt gde bi pitali za bilo šta, makar na FIU Rim. U dva restorana ušao na po brzinsku čašu vina, jedini kod koji su očitali je bio na flaši vina, da znaju koliko da mi naplate. Vidim da makar u odnosu na Prag malo više ljudi nosi maske unutra ili se barem trude. I ono naplaćivanje za sedenje mi uopšte ne ulazi u glavu. Garantuju sebi jednokratne goste koji će da popizde kad vide da im je uračunato "sedenje" gde su potrošili 250+ evra na hranu i piće, kao likovi sto pored mog? Koja logika?
April 11, 20224 yr U avionu tražili one 95 maske, trebalo bi i u metrou i na aerodromu ali tu niko ne kontroliše pa jedno 80 posto nosi maske ali i tu većinom one klasične. Od dokumenata mi u Surčinu na šalteru okom proverili dPLF i zeleni sertifikat. U Rimu očekivano samo u smeštaju tokom check ina i to samo zeleni.
April 17, 20224 yr Za sad samo da prijavim da u 3 dana u Napulju niko živ nije tražio sertifikat. A koliko je haos i vašar ni ne bi imalo smisla da traže.
April 17, 20224 yr Za sad samo da prijavim da u 3 dana u Napulju niko živ nije tražio sertifikat. A koliko je haos i vašar ni ne bi imalo smisla da traže.Da li si isao kolima ili avionom u Italiju?Da li si popunjavao plf i da li ti je neko trazio?Da li si popunio sva prebivalista(ako si spavao u vise gradova) ili samo neko od njih?
April 17, 20224 yr Just now, Milosh76 said: Da li si isao kolima ili avionom u Italiju? Da li si popunjavao plf i da li ti je neko trazio? Da li si popunio sva prebivalista(ako si spavao u vise gradova) ili samo neko od njih? Avionom Mora plf, tražiće ti već na Surčinu. Spavao sam u dva grada, popunio samo za prvi.
April 18, 20224 yr 10 hours ago, *edited by mod said: Za sad samo da prijavim da u 3 dana u Napulju niko živ nije tražio sertifikat. A koliko je haos i vašar ni ne bi imalo smisla da traže. Haos i vašar? Ja mislio neće biti mnogo gužve ako nema azijskih turista...
April 18, 20224 yr 8 minutes ago, Behemoth said: Haos i vašar? Ja mislio neće biti mnogo gužve ako nema azijskih turista... Za Bozic se obicno ostaje kuci, a za Uskrs svi idu negde. To je ubedljivo prvi termin za izbegavanje posete Italiji.
April 18, 20224 yr 27 minutes ago, Behemoth said: Haos i vašar? Ja mislio neće biti mnogo gužve ako nema azijskih turista... Meni je bilo u pozitivnom smislu, ali verovatno ima ljudi kojima će to da smeta. Doduše veeeelika većina iz gužve su bili Italijani Edit: 7 dana u dva navrata u Napulju još nisam video kriminal. Sem onih vatrometa u sred dana i noći. Edited April 18, 20224 yr by *edited by mod