Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija opsti topik

Featured Replies

Ne znam koliko i dal će (se) cimati ali bilo bi bolje da ste zeleni. To je taj neki problem sa srpskim QR kodovima, iako su "evropski". Kad su pametnjakovići požurili prošle godine i skockali ga pre svih... Grci su ga čini mi se naknadno u sred sezone "implementirali"?

A kad ubacite u onu slovačku činimise aplikaciju pa probate očitati italijanskom?

• Replies 258
  • Views 202k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

58 minutes ago, *edited by mod said:

Treća doza krajem oktobra, pozitivan PCR početkom januara.

Nadji u mailu EU digitalni sertifikat i skeniras QR kod za 3 dozu i RADICE :D

Ovo pre sto sam skenirao, je nas retardirani QR kod koji EU ne vidi.

https://euprava.gov.rs/usluge/6962

Uloguj se u eupravu i dobices EU sertifikat

P.S. cita mi kao validnu stari sertifikat, a onaj koji sam napravio malopre, ne cita kako treba :isuse:

Edited by Milosh76

Skinuo sam na kraju i neki dPLF dokument što traže kao i aplikaciju Moj EU DZS gde mi se treća doza i preležaožno pokazuje kao zeleno. Uz to ću da ponesem i one mejlove što sam dobio sa linka euprave.

Jedino mi Verificac19 i dalje pokazuje crveno na svemu, ali njih ne pominju na sajtu ambasade gde piše da bi i sertifikat o preležanosti ili buster trebao da bude dovoljan

Screenshot_20220406-165918.jpg

Kad govorite o skeniranju certifikata u Italiji, morate da znate da oni imaju problem i sa svojim sopstvenim certifikatima, koji često rezultiraju nevažeći i sopstvenom app-u. To je posledica tradicionalnog javašluka. Ne samo srpski certifikati, nego certifikati iz svih zemalja imaju isti problem u Italiji.:D

Na sreću, valjda im je dosadilo pa od 1.maja neće više tražiti green certificate.

Kad govorite o skeniranju certifikata u Italiji, morate da znate da oni imaju problem i sa svojim sopstvenim certifikatima, koji često rezultiraju nevažeći i sopstvenom app-u. To je posledica tradicionalnog javašluka. Ne samo srpski certifikati, nego certifikati iz svih zemalja imaju isti problem u Italiji.[emoji3]
Na sreću, valjda im je dosadilo pa od 1.maja neće više tražiti green certificate.
Javicu sutra uveče kako im ide sa sertifikatima. Uz nadu da dete nije zapatilo virus ovde u Pragu. Ovde javašluk gori nego u Srbiji. Juče ako nije bilo 10K ljudi na trgu kod onog astronomskog sata a samo nas troje i 5 azijata nosimo maske [emoji1787]
2 minutes ago, Zlurad said:

Javicu sutra uveče kako im ide sa sertifikatima. Uz nadu da dete nije zapatilo virus ovde u Pragu. Ovde javašluk gori nego u Srbiji. Juče ako nije bilo 10K ljudi na trgu kod onog astronomskog sata a samo nas troje i 5 azijata nosimo maske emoji1787.png

Ipak ovde govorimo o domovini javašluka. Svaki javašluk drugde može samo da bude neki derivat onoga što je nastalo ovde.:D

Anyway, kontrole kodova/testova i ostalih "zahteva" za putovanja gde nema pasoške kontrole nema. Nit je neko pito, nit postoji punkt gde bi pitali za bilo šta, makar na FIU Rim. U dva restorana ušao na po brzinsku čašu vina, jedini kod koji su očitali je bio na flaši vina, da znaju koliko da mi naplate. Vidim da makar u odnosu na Prag malo više ljudi nosi maske unutra ili se barem trude.
I ono naplaćivanje za sedenje mi uopšte ne ulazi u glavu. Garantuju sebi jednokratne goste koji će da popizde kad vide da im je uračunato "sedenje" gde su potrošili 250+ evra na hranu i piće, kao likovi sto pored mog? Koja logika?

U avionu tražili one 95 maske, trebalo bi i u metrou i na aerodromu ali tu niko ne kontroliše pa jedno 80 posto nosi maske ali i tu većinom one klasične.

Od dokumenata mi u Surčinu na šalteru okom proverili dPLF i zeleni sertifikat. U Rimu očekivano samo u smeštaju tokom check ina i to samo zeleni.

Za sad samo da prijavim da u 3 dana u Napulju niko živ nije tražio sertifikat. A koliko je haos i vašar ni ne bi imalo smisla da traže.

Za sad samo da prijavim da u 3 dana u Napulju niko živ nije tražio sertifikat. A koliko je haos i vašar ni ne bi imalo smisla da traže.
Da li si isao kolima ili avionom u Italiju?

Da li si popunjavao plf i da li ti je neko trazio?
Da li si popunio sva prebivalista(ako si spavao u vise gradova) ili samo neko od njih?
Just now, Milosh76 said:

Da li si isao kolima ili avionom u Italiju?

Da li si popunjavao plf i da li ti je neko trazio?
Da li si popunio sva prebivalista(ako si spavao u vise gradova) ili samo neko od njih?

Avionom 

Mora plf, tražiće ti već na Surčinu.

Spavao sam u dva grada, popunio samo za prvi.

Idem u maju kolima, jos uvek neznam gde tacno u Italiju.

Hvala svakako za info.

10 hours ago, *edited by mod said:

Haos i vašar? Ja mislio neće biti mnogo gužve ako nema azijskih turista...

8 minutes ago, Behemoth said:

Za Bozic se obicno ostaje kuci, a za Uskrs svi idu negde. To je ubedljivo prvi termin za izbegavanje posete Italiji. 

27 minutes ago, Behemoth said:

Meni je bilo u pozitivnom smislu, ali verovatno ima ljudi kojima će to da smeta. Doduše veeeelika većina iz gužve su bili Italijani

Edit: 7 dana u dva navrata u Napulju još nisam video kriminal. Sem onih vatrometa u sred dana i noći.

Edited by *edited by mod