Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija opsti topik

Featured Replies

Čudno, ja sam baš negdje u ovo vrijeme prije 2 godine išao do Rima kolima (kasnije produžio još do Pompeja), policije vidio nisam, a nakon zloglasne obilaznice okoloMestre nije baš bilo ni coda, osim na onoj okoloRimskoj cirkularki.Vozio sam kao i u Hrv, 130-140 km/h (za ponekim zaletima do 170).

Edited by Roger Sanchez

• Replies 258
  • Views 202k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sever Italije je lepo pokriven Wizz airom iz Temisvara tako da je avion vrlo jeftina kombinacija za taj kraj
ne, ne ja na sever idem kolima, to je resena stvar i nije mi tu nista problem, isli smo vec. nego pitam sad za siciliju u ovoj kombinaciji preko barija da znam za na prolece u kom pravcu da razmisljam
 Čudno, ja sam baš negdje u ovo vrijeme prije 2 godine išao do Rima kolima (kasnije produžio još do Pompeja), policije vidio nisam, a nakon zloglasne obilaznice okoloMestre nije baš bilo ni coda, osim na onoj okoloRimskoj cirkularki.Vozio sam kao i u Hrv, 130-140 km/h (za ponekim zaletima do 170).
Pa Mestre više i nisu problematično mesto, jer su baš negde pre dve-tri godine završili veliki deo te nove obilaznice, i proširili to decenijama čuveno usko grlo.

Ne znam što su završili, ali ja sam prije 2 godine zapeo na ulasku sa obilaznice na cestu, nije bilo pregrozno, popušio sam otprilike sat vremena. Čini mi se da sam i 2009. gledao na RAIu da je tamo krkljanac. Ove godine kajn problem, ali bilo je proljeće.Ako ti kažeš riješeno, onda valjda je. biggrin.gif

Ne znam što su završili, ali ja sam prije 2 godine zapeo na ulasku sa obilaznice na cestu, nije bilo pregrozno, popušio sam otprilike sat vremena. Čini mi se da sam i 2009. gledao na RAIu da je tamo krkljanac. Ove godine kajn problem, ali bilo je proljeće.Ako ti kažeš riješeno, onda valjda je. biggrin.gif
Pa guzili su se 30 godina da to naprave, i onda su pre par godina to konačno, na jedvite jade završili. Inače, na tom mestu si, naročito ako upadneš u pravi čas, mogao da provedeš po par sati čekajući da stigneš na naplatnu rampu da prodješ. Sada, pak se prolazi brže, ali problem su postali kamioni u nenormalnim količinama, koji još vole da se obilaze tako da jedan ide 85 na sat, a onaj koji ga obilazi 86 na sat i onda ako ti se zalomi, moraš da guslaš po 15 minuta iza debila. Generalno do Milana, nigde ne možeš da ideš brže od 110.
  • 7 months later...
Koliko sam video moze karticama, kesom a i onim njihovim Telepass karticama, pa sta je najbolje?
kartice su zgodnije od kesa, alina telepass-u je najmanja guzva, tj nema je nikad. samo ne znam ko moze da dobije telepass

Nisam nailazila na neke guzve po ita naplatnim rampama, bar na severu. Ka fra cini mi se da ima onih automata gde samo sipas novcice u fisek i on prebroji sve sam pa ide jos brze jer ne moras da ubacujes sve pojedinacno

Plan mi je na leto da napravim neku turneju po Italiji i to kolima...viamichelin kaze da je putarina izuzetno skupa, pa razmisljam da odem trajektom Bar-Bari a da se vratim kopnom i obidjem sve sto mi je usput...ima li neko neka iskustva sa tim trajektom i isplati li se to uopste? A i kako izgleda to placanje putarine po Italiji? Koliko sam video moze karticama, kesom a i onim njihovim Telepass karticama, pa sta je najbolje?Inace u nekom mestascu pored Barija ce mi biti baza jer me tamo ceka trosoban stan preko leta, a plan mi je da obidjem koliko mogu Napulj, Rim, verovatno Toskanu, a gledacu da stignem i do jezera Komo bar na jedan dan...
Telepass (onaj elektronski TAG) ne možeš da dobiješ kao stranac.Inače putarinu možeš da plaćaš kešom kod inkasanta, kreditnom karticom, možeš da kupiš prepaid ViaCArd (na severu), možeš da plaćaš kešom na automatu (kasa koja uzima kovanice i novčanice i vraća kusur), na istom tom automatu kreditnom karticom, dakle imaš sve moguće opcije. Nekad je bila standardno gužva na naplatnoj rampi Mestre (iako je imala 20 lane-ova), ali sada, od kad su napravili novu petlju, gužve više nema. Gužve mogu da budu leti, i danima kad se završavaju odmmori ili neki praznici.Na auto-putu se treba paziti Tutora, jer tu samo pljušte kazne.

Moja preporuka je uvek low cost + zeleznica Italije :)

svaka cast zeleznici ali ponegde je mnogo brze i sigurnije autobusom, a i redovne avio linije nisu toliko skupe. da ponovim - ozbiljna tura preko rima do sicilije i nazad kostala me 210 evra.btw. ako se registrujes na trenitalia mozes online da kupujes karte.

Voz, bus whatever... samo da ne razmisljam o voznji,ogranicenjima brzine, pravcima, parkiranju i sl.Mene 8 karata sa sve taxama i prtljagom i provizijom za MasterCard 80e.Plus do/od Temisvara i vozovi

• 2 years later...

Koji je najjeftiniji nacin prevoza iz milana do rima? Voz ili bus? I kolko traje voznja?

Koji je najjeftiniji nacin prevoza iz milana do rima? Voz ili bus? I kolko traje voznja?
Znam za najkomforniji, najbrži i prilično jeftin - avionom: www.easyjet.com, karta u jednom smeru u avgustu je negde oko 40-ak evra ... Za nešto jače od sat vremena si u Rimu ...Grad Milan ima odlično organizovan transfer do sva tri aerodroma, a cena je u većini slučajeva gotovo simbolična - 5 evra ...Od rimskog aerodroma Terravison (http://www.terravision.eu) vozi do centra grada za 4 evra ... metro (Leonardo express) je nešto skuplji (oko 10 evra), ali brži ...

Edited by stoka

vozovi ti idu od 3 do 9 sati, zavisi da li uzmes freccia rossa ili regionale. cena zavisi od toga koliko unapred uzmes kartu, krece se od oko 50 do 100 evra. idi na trenitalia.it pa vidi. nikad nisam cuo da neko ide autobusom.

imaš i ovaj karpuling. dosta ljudi koje znam ga koristi i niko mi se do sad nije požalio.ako ti je do socijalizovanja, tj :Dhttp://www.blablacar.com/