Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija opsti topik

Featured Replies

Vratili se u sredu vece iz Italije, posle preko 3300 predjenih kilometara, puni utisaka.

Imao sam cast da upoznam i naseg admina 😁

Slike i detaljni utisci za neki dan kad sredim utiske i slike.

• Replies 258
  • Views 202.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Izdajnice, pored zive Sardinije! 😁

On 25. 4. 2026. at 14:06, Serena said:

"Vicentini magna gatti, veneziani tuti matti, padovani gran dottori, veronesi tuti signori.”

Iliti...?

To je stara regionalna rugalica između gradova u regiji Veneto.

Ispravno glasi ovako:

Veneziani gran signori,

Padovani gran dottori,

Veronesi tutti matti,

Vicentini magna gatti.

Venecija — “velika gospoda”

Padova — “veliki doktori/učenjaci”

Verona — “svi ludi”

Vicenza — “jedu mačke”

1 hour ago, Serena said:

Vicenza — “jedu mačke”

pa zato nema macaka po VIcenci D

Bored Cat GIF

Edited by Milosh76

1 hour ago, Milosh76 said:

pa zato nema macaka po VIcenci D

Bored Cat GIF

Ni vrabaca...

U kom delu Rima mi je najracionalnije da uzmem smeštaj ako idem na četiri dana bez nekog posebnog cilja, već samo da vidim što više u walking distance-u od smeštaja ili relativno blizu prevozom. Dvoje odraslih, dvoje dece od 11 godina, sredina juna...

Pjaca Navona

Upucaću se jebote. Za Vatikan sam uspeo da izburgijam karte za Vatikanski muzej ludom srećom. Za Koloseum sam se učlanio u Klub ljubitelja jer nema redovnih karata, i kada sam onda hteo da rezervišem termin za obilazak (pokazuje mi da su svi termini slobodni), na zadnjem koraku mi kaže da sam dostigao limit rezervacija (valjda je jedna nedeljno). Poslao sam mejl njihovom customer supportu, verovatno će biti dobro ako mi odgovore u narednih 20 dana...

neces nista spec propustiti ni ako ne udjes u koloseum.

4 hours ago, Ayatollah said:

Upucaću se jebote. Za Vatikan sam uspeo da izburgijam karte za Vatikanski muzej ludom srećom. Za Koloseum sam se učlanio u Klub ljubitelja jer nema redovnih karata, i kada sam onda hteo da rezervišem termin za obilazak (pokazuje mi da su svi termini slobodni), na zadnjem koraku mi kaže da sam dostigao limit rezervacija (valjda je jedna nedeljno). Poslao sam mejl njihovom customer supportu, verovatno će biti dobro ako mi odgovore u narednih 20 dana...

Otvaraju prodaju za Kolosseum 5-6 dana unapred (kad vide da ne uspeju da prodaju ni 5% preko Roma Pass. Ako si uzeo isti nije loše ni to i trebao/mogao bi lako da rezervišeš, možda blokira browser? Imaš screenshot? Vatikan isto ima sistem, puštaju povremeno u prodaju ali je bolje ranije uzeti.

Što se tiče zone, ima dosta izbora a zavisi i od budžeta. Uglavnom je korisno biti blizu Metro linije A i sve bude Ok. Ima nekih stanica koje su onako malo za izbegavanje, npr. Anagnina (zadnja južna) ali generalno je inače bezbedno ako se pazi na džeparoše. Tu je moj savet koristiti prve vagone (ili zadnje) koji su generalno opušteniji.

16 hours ago, Ayatollah said:

Realno lepo je obići ali nije sad "da se rokneš" ako ne uspeš.

Ako uzimaš onu 2u1 kartu gde dobijaš Koloseum i forum i Palatinsko brdo u roku od 24h, to sve zajedno jedno za drugim ume da bude malo previše. Ako ti prilike dozvoljavaju Forum i Palatinsko brdo ostavi za drugi dan pa onda detaljno obidji ako te interesuje...

@Frank Pembleton je totalno u pravu, a uzmi u racunicu i nenormalne vrucine u Rimu koje su tek pocele i koje mogu itekako da uticu na pregustu agendu obilazaka stvari koje su na otvorenom (forum, koloseum i Palatino).