Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Italija opsti topik

Featured Replies

To je mene interesovalo, treba u julu da se nadjem sa clanom porodice koji leti iz Beograda i ima srpski pasos na Fiumicinu.

@ubibobi ne rade im masine ili mnogo letova van Sengena istovrmeno? Zao mi je sto si prosao tako.

Edited by Moonwalker

• Replies 258
  • Views 202.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bilo je mašina ali red je bio dugačak preko 100m, možda su se potrefili letovi ali problem je i što ta provera traje

videla sam na zvanicnom sajtu da moze nesto kao da se preregistruje, odrade se svi ti koraci unapred, ali to funkcionisae za sad za Svedsku i jos jednu drzavu… I trazi vestinu.

Da bar hoce da daju ta pitanja negde. Moguce da ni svi koji dolaze ne znaju engleski, pa zato sporo traje.

ZNam da nije pravi topik, ali kad već pričemo o EES-u...

Pre dve nedelje sam u Vrašavi na aerodromu čekao preko sat i po da prođem... Samo dva leta su bila, istovremeno, da je bio treći, nemam pojma na šta bi izašlo...

Na Batrovcima, tačno sat u oba smera, na HR granici, radilo 6-7 šaltera... Kod nas 2 šaltera, mogu komotno da rade sa jednim, jer je ispred mene bio po jedan auto na oba, kada sam stigao... Kako će biti u sezoni, ne mogu ni da zamilim, ali mislim da će pravo rešenje biti Palanka ili Tovarnik....

25 minutes ago, Moonwalker said:

To je mene interesovalo, treba u julu da se nadjem sa clanom porodice koji leti iz Beograda i ima srpski pasos na Fiumicinu.

Imate li vi "momci" gorivo za to planinarenje?

Pa videcemo…)

Spremis se kao da ce da bude goriva i svega i sacekas sta ce da bude…

Izgleda da moze da se bira jezik…

Edited by Moonwalker

Samo kolima... 3 dana Dolomiti, nedelju Rimini (opet ja o Italiji)... Samo jos da ubedim zenu.

Ako ne bude goriva... Lavorce 😁

34 minutes ago, Milosh76 said:

Samo kolima... 3 dana Dolomiti, nedelju Rimini (opet ja o Italiji)... Samo jos da ubedim zenu.

Ako ne bude goriva... Lavorce 😁

Kad se ocekuje da presahne gorivo, za 3-4 nedelje?

Just now, Mel said:

Kad se ocekuje da presahne gorivo, za 3-4 nedelje?

Do sredine maja meni treba, a kad ce da nestane, to niko ne zna. 😁

3 minutes ago, Milosh76 said:

Ti pokusavas jos jednu Italiju da ubacis in the nick of time sto kazu... fingers crossed

10 minutes ago, Milosh76 said:

Meni treba kerozin do kraja maja a posle nek propadne svet.

22 minutes ago, Mel said:

Ti pokusavas jos jednu Italiju da ubacis in the nick of time sto kazu... fingers crossed

Idem 3 maja u Italiju, to je vec dogovoreno. A ovo za avgust je samo ideja koja treba da se skuva... nisam nikad bio u Italiji na moru, na aerodromima pakao, a Batrovce mogu i u 4 ujutro da predjem kad je "manja" guzva... )

On 19. 4. 2026. at 15:31, Moonwalker said:

Jesu li vas skenirali na areodrumu u Italiji @Frank Pembleton , ovo sa prstima?

E nisu. Upali smo u neki talas sa indijcima/pakistancima/bangladešanima to je bio pakao. I onda je odjednom došla italijanka i bukvalno krenula da prebira "bledolike" i da nas pušta preko reda. Jedva smo stigli na zakazani taksi prevoz, da smo ostali još 15 minuta vozač bi otišao...

• Popular Post

Da se upisem na opstu Italiju. Posebno putovanje, tj djacka ekskurzija u svom posebnom ritmu (to ima svojih drazi). Djaci su mi bili savrseni, sve je proteklo kako valja i to je najvaznije, a ovim putovanjem smo zaokruzili i izgradili zajednicke uspomene (bilo je i srece i suza). Svaki put kad sam djake brojala oni su ponavljali Znamo da vam nismo samo broj wub.
Pa cu ovako da pobrojim utiske i svi su pozitivni, nesto mi je bilo novo, nesto sam obnovila.

Bolonja - Neptun na glavnom trgu (evo mi ga na avataru) i Rektorat

Firenca - mnogo volim ranu renesansu i Djotov toranj (jedan od najlepsih, i kako je sveden i kakve su mu boje). Naravno, malo sopinga, znate li da uvek treba imati jos neku koznu torbu bas te velicine i boje)

Siena - oni bas nisu skroz svoji D, valjda je to opstepoznata stvar. Slatka Siena bas za setnjicu i uzivanje uz kafu i sladoled

Verona - malo antike za oci, ali i ljupka, kitnjasta i cipkasta

Padova - za dusu, nema toliko guzve, univerzitet i sve u vezi njega je deo grada. Prelepo

Venecija - prvi put sam videla Veneciju. Najpre smo malo pustili suze dok smo joj brodom prilazili. Ne postoji grad kao sto je Venecija. Odusevila sam se bojom vode u kanalima (to nesto nisam ocekivala). Carolija.
Uz sve to ucenica nam recitovala Santa maria della salute. Dirljivo je bilo sve.

Trst - malo smeka sa severa, plus more koje je blizu, lepa arhitektura. Konacno za mene burger (paste i pice mi nisu bas omiljena hrana). Taj grad mi je prvi na listi da ponovim prvom prilikom u nekom drugom aranzmanu.
Ziveli!!!

IMG_20260424_182614.jpg

@Sandradjer , lak ti je mnooogo lepe bojeeee! :D