March 2Mar 2 1 minute ago, Mel said:Tako i Kaligula, video neke japanske kaligrafije i dizajne, gejse i ceremoniju caja, i sad ga ne bi mogao odvojiti od te slike Japana kao Djokovica onomad kad obgrli drvo. Ovo ostalo je apstrahovao iz slike i to ti je.
March 2Mar 2 1 hour ago, Caligula said:@Drako Bas zato sto poznajem istoriju Japana ja im skidam kapu. Ako nesto ima smisla pod zvezdama to je kultura koju su na tom ostrvu stvorili. Zivotnost i unutrasnja logika te kulture su se u dvadesetom veku prelile na ostatak sveta.Ne ocekujem da to ukapiras, jebes optimizam.Gde je Jojogi sada kada je najpotrebnijiMislim da bi trebalo još malo da izučavaš Japan, posebno ovaj moderni i to kakvo im je društvo.
March 2Mar 2 44 minutes ago, Drako said:Na cemu im nesreco skidas kapu...Na kasapljenju zivih ljudi bez anestezije, vadjenju organa jedan po jedan, zamrzavanju udova i razbijanju cekicima, spaljivanju plamenobacacima u "naucno istrazivacke svrhe", trpanju zivih ljudi u barokomore pod visokim pritiskom, zarazavanjem citav sela i oblasti zaraznim bolestima, amputacijom ruku i nogu, pa prisivanjem u obrnutom redosledu, uspricavanjem vazduha u krvotok, morske vode...Ili na ubistvu preko 300000 civila u nankingu, silovanju i ubistvu desetina zena na najbrutalnije nacine, takmicenju carskih oficira u broju odrubljenih kineskih glava, spaljivanja zivih ljudi kerozinom...Ili, na revizionisticki pristup istom tom nankingu njihovih intelektualaca i tvrdnji da su ubijani samo vojnici, iako ceo svet pa i japanski vojnici tvrde drugacije.Nikada necu ukapirati zveri u ljudskom obliku, koliko god ti bio optimistican.Napisao bih ti jos par stvari, ali iskreno, pocinjes da mi se gadis pa ovim zavrsavam svaku dalju konverzaciju sa tobom.DaSamo su to uradili zaslepljeni nacionalizmom (da, baš to: ne fašizmom, već nacionalizmom) u vreme opšte pomame ekstremne desnice koja je zahvatila čak i sirote Italijane; za kaznu primili dve atomske - jedini na planeti - i nisu nakon toga stvorili neku državu osvete i verskog fanatizma, već reset i idemo ponovo od nule. Ovi Japanci nisu oni Japanci, meni je muka od tih istorijskih generalizacija i predrasuda, znamo sve, znamo sve - Bosanci su glupi, Crnogorci su lijeni. Hrvati su ustaše, Slovenci su pederi, Srbi četnici, a Makedonci su ionako Srbi.Poslednji slavni japanski nacionalista, homić Mišima sepukovaotm se pre 56 godina i mi već 56 godina nemamo istoriju japanskog ekstremizma. Ukratko, ovi novi Japanci su malo bolji od onih pre; da li to isto možemo reći za sebe, da li je naša generacija bolja od onih Srba od pre Velikog rata?
March 2Mar 2 1 hour ago, Mel said:They can remember ali verzija koju su dobili je od starta bila alterovana.Tamo su nauceni da su sa istoka dosli orci gori od Hitlera samo da bi silovali, a zapad bi zavrsio rat i sam.To je ako si demokratski demokrata, komunisti su najvece zlo mozda i vece od Hitlera a sigurno sasvim podjednako, a jedina dobra strana su demokratske demokrate.Pa nije tako. I ovo je vremenom evoluiralo, kroz hladnoratovsku propagandu.
March 2Mar 2 2 minutes ago, April said:DaSamo su to uradili zaslepljeni nacionalizmom (da, baš to: ne fašizmom, već nacionalizmom) u vreme opšte pomame ekstremne desnice koja je zahvatila čak i sirote Italijane; za kaznu primili dve atomske - jedini na planeti - i nisu nakon toga stvorili neku državu osvete i verskog fanatizma, već reset i idemo ponovo od nule. Ovi Japanci nisu oni Japanci, meni je muka od tih istorijskih generalizacija i predrasuda, znamo sve, znamo sve - Bosanci su glupi, Crnogorci su lijeni. Hrvati su ustaše, Slovenci su pederi, Srbi četnici, a Makedonci su ionako Srbi.Poslednji slavni japanski nacionalista, homić Mišima sepukovaotm se pre 56 godina i mi već 56 godina nemamo istoriju japanskog ekstremizma. Ukratko, ovi novi Japanci su malo bolji od onih pre; da li to isto možemo reći za sebe, da li je naša generacija bolja od onih Srba od pre Velikog rata?Malo je i do toga što su sistematski štrojeni počevši od 6. avgusta 1945.
March 2Mar 2 2 minutes ago, copkillah said:Malo je i do toga što su sistematski štrojeni počevši od 6. avgusta 1945.Apsolutno da.
March 2Mar 2 In 2007, former education minister Nariaki Nakayama declared he was proud that the Liberal Democratic Party had succeeded in getting references to "wartime sex slaves" struck from most authorized history texts for junior high schools. "Our campaign worked, and people outside government also started raising their voices.Just now, April said:Apsolutno da.
March 2Mar 2 1 minute ago, copkillah said:Malo je i do toga što su sistematski štrojeni počevši od 6. avgusta 1945.Pa to je Weeaboo Kali majndset.Prvo sto godina samoće poniženja, MekDonaldsa, Diznilenda, i rekordne stope maloletničkih samoubistava, pa ćete steći pravo na razvoj nacionalne svesti, braćo Srbi.Dok ne prođemo kroz taj ritual, bićemo glupi Mile & Slavica koji ne zaslužuju bolje.Kauboj gledao Šoguna i umislio da je dokumentarac.
March 2Mar 2 6 minutes ago, Weenie Pooh said:Kaubuoju gledao Šoguna i umislio da je dokumentarac.Popravila sam ti ovo Edited March 2Mar 2 by Midžeta
March 2Mar 2 Kakva generalizacija...Prvo, japanci su brutalno ubijali kineze i zarobljenike jer su ih smatrali nizom vrstom.Drugo, a takodje po uzoru na naciste, gazili su sve moguce ratne konvencije.Samo njihovo drustvo, sa carem kao neupitnim vodjom je slicno nacistickoj nemackoj (ovde su nemcu zapravo kopirali njihovo uredjenje), kao i nacisticka nemacka ekstremno militaristicko drustvo...Sta su, ako nisu azijski nacisti.O novim generacijama... mnogi njihovi istoricari i politicari i dan danas osporavaju nanking kao divljacki pokolj i visemstruko umanjuju broj zrtava, iako su i sami ucesnici (vojnici) otvoreno pricali o pokoljima koje su pravili i sta su sve radili.Da ih amerikanci nisu drzali na kratkoj uzici, videli bi sto se ne bi svetili.
March 2Mar 2 8 minutes ago, April said:DaSamo su to uradili zaslepljeni nacionalizmom (da, baš to: ne fašizmom, već nacionalizmom) u vreme opšte pomame ekstremne desnice koja je zahvatila čak i sirote Italijane; za kaznu primili dve atomske - jedini na planeti - i nisu nakon toga stvorili neku državu osvete i verskog fanatizma, već reset i idemo ponovo od nule. Ovi Japanci nisu oni Japanci, meni je muka od tih istorijskih generalizacija i predrasuda, znamo sve, znamo sve - Bosanci su glupi, Crnogorci su lijeni. Hrvati su ustaše, Slovenci su pederi, Srbi četnici, a Makedonci su ionako Srbi.Poslednji slavni japanski nacionalista, homić Mišima sepukovaotm se pre 56 godina i mi već 56 godina nemamo istoriju japanskog ekstremizma. Ukratko, ovi novi Japanci su malo bolji od onih pre; da li to isto možemo reći za sebe, da li je naša generacija bolja od onih Srba od pre Velikog rata?Kako misliš oni Japanci nisu ovi Japanci? Gde vi vidite raskid? Kako bre siroti italijani a brend kreatori fašizma? Ja kontam da kaligula nema kapacitet da shvati da je japanska kultura istočno miroslavljevo sa sve inhibiranim, autoritarnim, mizoginim motivima, kabuki loknastim isusom i samuraj četnicima ali je ostatak valjda odmakao od toyota najbolje auto na svetu.Japan je konzervativno nacionalističko društvo i to nikad nije prestao biti.eto samo malo glupi wiki a posebno odeljak o vladajućoj partiji:https://en.wikipedia.org/wiki/Conservatism_in_JapanA Kaligula možeš da otvoriš temu na umetnosti. Japanska kultura kao dozvola za nacionalizam. Damn biće spektakl.
March 2Mar 2 2 minutes ago, Kenji said:Ja kontam da kaligula nema kapacitet Ko si ti da kontaš da Kaligula nema kapacitet?