March 2Mar 2 1 minute ago, Mel said:Amerikanci su svoja vrsili na crncima. Sto je o-kej. Citala sam pe nekoliko godina knjigu o zeni od koje su postale He-La celije, opis sta je njeno dete nakon sto je ona umrla, koje je dopalo neke ustanove za brigu o deci proslo i kako je zavrsilo su meni tad bile van pameti. nikakav rat, redovan postupak.Amerikanci su svoje vršili po svima... MK Ultra je poprilično lepo dokumentovana....
March 2Mar 2 32 minutes ago, Engineer said:"Those who cannot remember the past are condemned to repeat it"They can remember ali verzija koju su dobili je od starta bila alterovana. Tamo su nauceni da su sa istoka dosli orci gori od Hitlera samo da bi silovali, a zapad bi zavrsio rat i sam.To je ako si demokratski demokrata, komunisti su najvece zlo mozda i vece od Hitlera a sigurno sasvim podjednako, a jedina dobra strana su demokratske demokrate.
March 2Mar 2 24 minutes ago, Nikodije said:Bio sam nemalo iznenađen ako ne i šokiran saznanjem da su Amerikanci pustili kolovođe Unit 731 u zamenu za rezultate istraživanjaCovek koji je sve osmislio i vodio je umro slobodan u japanu 50-ih godina proslog veka. Kupio je od amerikanaca svoju slobodu svojim krvavim sveskama sa zapisima istrazivanja. Edited March 2Mar 2 by Drako
March 2Mar 2 Drago mi je da sam, kao i uvek, topik starter. Sta je Dzingis Kan radijo, mozemo i o tome malo.Ponavljam, Japanci imaju razlog da budu ponosni na svoj nacion danas, kao i na svoju kulturu. Ponavljam, Japan je inspirisao danasnju modernu civilizaciju pozitivno na sto i jedan nacin. Ko u ovome sto sam rekao pronadje rupu ima deset evra.Nasa Unit 731 je onomad vezivala decu zicom i vozila hladnjace kroz centar Beograda ka Batajnici. Onomad, bukvalno. Nema spomen obelezja. Ali to ne znaci da su nasi cvarci losi i da je Dositej nacista. E sad, koliko je srpska kultura uplivala na global a koliko japanska, nije tesko izmeriti.@pbg12345 sto mene da banuju, ne kapiram. Edited March 2Mar 2 by Caligula
March 2Mar 2 2 minutes ago, Drako said:Covek koji je sve osmislio i vodio je umro slobodan u japanu 50-ih godina proslog veka. Kupio je od amerikanaca svoju slobodu svojim krvavim sveskama sa zapisima istrazivanja.Uvek se ogromna vecina ratnih zlocinaca izvuce posle rata, nije to japanski specijalitet. Broj osudjenih nacista u zatvoru vec 1949. godine, ako se dobro secam podatka na koji sam negde naleteo, nije prelazio dvocifreni broj. Tu praksu je trebalo da prekinu tribunali u Rimu i Hagu ali su oni veoma brzo politicki instrumentalizovani i pretvorili se u sprdanje sa medjunarodnim pravom a svet ide u pravcu gde me ne bi zacudilo da se ratni zlocinci ako dolaze iz "pozeljnih" sredina slave a ne hapse i osudjuju.
March 2Mar 2 1 minute ago, Drako said:Slabo ti.poznajes istoriju Japana, uostalom kao i mnogo sta drugo sto slabo poznajes. Al dobro, dedlajnovi ubijaju coveku malo siri pogled na proslost i sadasnjost...Pa, dobro, imaju Japanci sushi i Godzilu. Nije da nisu doprineli svetskoj kulturi.
March 2Mar 2 @Drako Bas zato sto poznajem istoriju Japana ja im skidam kapu. Ako nesto ima smisla pod zvezdama to je kultura koju su na tom ostrvu stvorili. Zivotnost i unutrasnja logika te kulture su se u dvadesetom veku prelile na ostatak sveta. Ne ocekujem da to ukapiras, jebes optimizam.Gde je Jojogi sada kada je najpotrebniji Edited March 2Mar 2 by Caligula
March 2Mar 2 23 minutes ago, radisa said:Amerikanci su svoje vršili po svima... MK Ultra je poprilično lepo dokumentovana....Zamisli 90tih ispred lokalne birtije pijes zajecarca ili bip i neko ti prica "Mmma braate, Klinton i Gejc, oni su ti pedofili, ima jedno ostrvo gde svi dolaze privatnim avionima matori, da rade svasta deci. I engleska kraljevska porodica, majkemi maaatori!" a ti ga odjebes kao vidi pijana budala.Vise ne odjebavam ni jednu teoriju zavere.
March 2Mar 2 Na cemu im nesreco skidas kapu...Na kasapljenju zivih ljudi bez anestezije, vadjenju organa jedan po jedan, zamrzavanju udova i razbijanju cekicima, spaljivanju plamenobacacima u "naucno istrazivacke svrhe", trpanju zivih ljudi u barokomore pod visokim pritiskom, zarazavanjem citav sela i oblasti zaraznim bolestima, amputacijom ruku i nogu, pa prisivanjem u obrnutom redosledu, uspricavanjem vazduha u krvotok, morske vode...Ili na ubistvu preko 300000 civila u nankingu, silovanju i ubistvu desetina zena na najbrutalnije nacine, takmicenju carskih oficira u broju odrubljenih kineskih glava, spaljivanja zivih ljudi kerozinom...Ili, na revizionisticki pristup istom tom nankingu njihovih intelektualaca i tvrdnji da su ubijani samo vojnici, iako ceo svet pa i japanski vojnici tvrde drugacije.Nikada necu ukapirati zveri u ljudskom obliku, koliko god ti bio optimistican.Napisao bih ti jos par stvari, ali iskreno, pocinjes da mi se gadis pa ovim zavrsavam svaku dalju konverzaciju sa tobom.
March 2Mar 2 5 minutes ago, Shan Jan said:Zamisli 90tih ispred lokalne birtije pijes zajecarca ili bip i neko ti prica "Mmma braate, Klinton i Gejc, oni su ti pedofili, ima jedno ostrvo gde svi dolaze privatnim avionima matori, da rade svasta deci. I engleska kraljevska porodica, majkemi maaatori!" a ti ga odjebes kao vidi pijana budala.Vise ne odjebavam ni jednu teoriju zavere.Sta da zamisljas pa to su doslovce i pricali.
March 2Mar 2 1 minute ago, Drako said:Na cemu im nesreco skidas kapu...Na kasapljenju zivih ljudi bez anestezije, vadjenju organa jedan po jedan, zamrzavanju udova i razbijanju cekicima, spaljivanju plamenobacacima u "naucno istrazivacke svrhe", trpanju zivih ljudi u barokomore pod visokim pritiskom, zarazavanjem citav sela i oblasti zaraznim bolestima, amputacijom ruku i nogu, pa prisivanjem u obrnutom redosledu, uspricavanjem vazduha u krvotok, morske vode...Ili na ubistvu preko 300000 civila u nankingu, silovanju i ubistvu desetina zena na najbrutalnije nacine, takmicenju carskih oficira u broju odrubljenih kineskih glava, spaljivanja zivih ljudi kerozinom...Ili, na revizionisticki pristup istom tom nankingu njihovih intelektualaca i tvrdnji da su ubijani samo vojnici, iako ceo svet pa i japanski vojnici tvrde drugacije.Nikada necu ukapirati zveri u ljudskom obliku, koliko god ti bio optimistican.Napisao bih ti jos par stvari, ali iskreno, pocinjes da mi se gadis pa ovim zavrsavam svaku dalju konverzaciju sa tobom.ma nema on to pojma mani se
March 2Mar 2 Ne mogu, non stop tupi o srbima nacionalistima i da smo ovakvi i onakvi, i da smo krvoloci i ubice...Ali se zato divi i podrzava nacionalizam naroda koji je po zverstvima prevazisao i ustase.Ne mogu to licemerje, pa to ti je.Odo, imam i ja dedlajn...
March 2Mar 2 7 minutes ago, Drako said:Ne mogu, non stop tupi o srbima nacionalistima i da smo ovakvi i onakvi, i da smo krvoloci i ubice...Ali se zato divi i podrzava nacionalizam naroda koji je po zverstvima prevazisao i ustase.Ne mogu to licemerje, pa to ti je.Odo, imam i ja dedlajn...Ako obratis paznju, primetices da ljudi koji dosta polazu na dizajn (ne nuzno i dizajneri) se generalno bas fasciniraju japanskom kulturom, japanskom estetikom i njihovim obicajima ponasanja u javnom prostoru.Tako i Kaligula, video neke japanske kaligrafije i dizajne, gejse i ceremoniju caja, i sad ga ne bi mogao odvojiti od te slike Japana kao Djokovica onomad kad obgrli drvo. Ovo ostalo je apstrahovao iz slike i to ti je.