March 3Mar 3 7 hours ago, Kenji said:Ja kontam da kaligula nema kapacitet da shvati da je japanska kultura istočno miroslavljevoJa kontam da ti nemas kapacitet da shvatis bilo sta od ovoga sto mislim pod "jedini nacionalizmi koje priznajem", a ovaj bold gore je dokaz za to, kao i dokaz da o Japanu mozda znas ponesto ali da nisi razumeo nista.... ma.edit, vidim da se nudis za ban zbog "uvrede", na preteruj, ni ja o tebi ne mislim mnogo bolje pa ne trazim ban za sebe. Preporucujem ti, kada budes imao vremena, da uporedis nase Miroslavljevo sa istocnim, mozda uvidis da ima neke sustinske razlike. O korenima jednog i drugog da i ne zapocinjem, nije cak ni za temu na PDF Umetnost. Edited March 3Mar 3 by Caligula
March 3Mar 3 Ček, @April napišeš da Caligula misli kako postoji viša rasa koja ima pravo da neguje nacionalizam jer su bolji od drugih što je doslovno definicija rasizma i onda banuješ Vinija za stalkovanje?
March 3Mar 3 6 hours ago, April said:Apsolutno sve u vezi staaaarih Džapaneza prihvatam - Merry Christmas, Mr Lawrence. Fašizam sam pomenuo jer je to italijanski proizvod, nacizam nemački, maltene svaki deo osovine imao je svoju varijantu, pa ja ne bih japansku zvao fašizmom, paralele su neporecive, ali su mentaliteti uradili svoje (npr: kod Italijana su Jevreji bežali da bi preživeli, kod Nemaca se to nije moglo desiti).Italijanski fašizam se obično određivao kao svemoć države (sa svim osobinama totalitarnih režima), a nacizam kao superiornost rase. Što je značajna razlika. Ovo drugo je gotovo kao religija (Hitler i jeste izgledao kao opsenar, oženjen Nemačkom, kako ono beše izgledao je kao vešalica na koju je neko nataknuo odelo), a italijanski fašizam u praksi kao kao neka vrsta patrijarhalne zajednice gde duče sa mnogo dece (5 ili 6) i stavom "baš me briga" deluje kao neko ko svojim primerom pokazuje pravac. Duče je smenjen 1943., a firera sumnjam da bi iko mogao smeniti za života. Japan je verovatno u to vreme bio kombinacija ta dva principa na svoj specifičan način. Od početka otvaranja ka svetu, u drugoj polovini 19. veka (Meiđi period) japanski studenti i poslovni ljudi odlaze u Evropu i SAD na školovanje i usavršavanje te svojim marljivim radom ekonomski i naučno strahovito napreduju, ali taj princip napretka kaleme na svoj karakterističan mentalitet i običaje ne menjajući društvene odnosi, niti otvarajući se prema drugom i drugačijem.Ostalo ste svi jako lepo opisali, svako na svoj jedinstveni način na čemu vam svima zahvaljujem.
March 3Mar 3 9 hours ago, Radoye said:Pa nije tako. I ovo je vremenom evoluiralo, kroz hladnoratovsku propagandu. Ja kazem od starta je krenula ta propaganda, kacio je neko i medjukorake pre 94te mislim
March 3Mar 3 Popular Post 7 hours ago, Shan Jan said:Vi ste ludi, Japan je verovatno najrasistickije drustvo danas na svetu. Da ne pricam o gomili drugih sranja. I to vam kazem iako sam i sam zaludjen Japanom.Ali kaže - poslednji slavni nacionalista im skončao pre 56 godina i to je to, sa njim umro nacionalizam u JP Ne znam da li su najveći rasisti (verovatno su u vrhu), ali kontinuitet izolacionizma je prirodno gajio ksenofobiju, gde su zasigurno šampioni. Naomi Osaka i Rui Hačimura dobijaju rasističke poruke na dnevnoj bazi npr., a ljudi koji su druga generacija rođenih u JP su i dalje gaijin, jbg - tanka im japanska krv (lokalna izreka).Onda neko vidi fasadu od Ghiblija, mange, trešnjinog cveta i ukiyo-e i misli da je to jedino lice Japana, pa im pečatira pravo na nacionalizam, madre deus Ko nije skapirao, na prethodnoj fotografiji je ex-premijer Japana, osvedočeni nacionalista i apologeta zločina iz WW2 (unuk jednog od arhitekata tih zločina) kako veselo pozira u lovačkom avionu koji sasvim slučajno nosi broj već pomenute monstruozne jedinice.
March 3Mar 3 2 hours ago, Caligula said:Mozda bi ti trebalo da se bacis na izucavanje Japana, ne znam na sta mislis kada kazes kakvo im je drustvo.my point exactlyromantizuješ nešto gde romantike nema
March 3Mar 3 12 minutes ago, copkillah said:my point exactlyromantizuješ nešto gde romantike nemaUporedi izazove kroz koje je prosao Japan sa izazovima koje prolazi Srbija pa pricaj o romantici. Rekoh, treba da se edukujes.
March 3Mar 3 28 minutes ago, zorglub said:Onda neko vidi fasadu od Ghiblija, mange, trešnjinog cveta i ukiyo-e i misli da je to jedino lice Japana, pa im pečatira pravo na nacionalizam, madre deus ima li hladnjaca zna li se sta, noz zica na utakmicama, Ratko Heroj i ostalo. Ja o naciji, ti o zlocinima. OK.I posle ppp nacionalisti pricaju o povrsnom gledanju na Japan. Smehotres. Edited March 3Mar 3 by Caligula
March 3Mar 3 Popular Post Ovo je sad već neki bot generator istovetnih postova na svim mogućim temama.
March 3Mar 3 55 minutes ago, Caligula said:Uporedi izazove kroz koje je prosao Japan sa izazovima koje prolazi Srbija pa pricaj o romantici.Rekoh, treba da se edukujes.Ja nigde nisam pominjao Srbiju, ne razumem zašto je uvlačiš u ovu priču, nije to tema, tema je tvoj delulu pogled na Japan.
March 3Mar 3 4 minutes ago, copkillah said:Ja nigde nisam pominjao Srbiju, ne razumem zašto je uvlačiš u ovu priču, nije to tema, tema je tvoj delulu pogled na Japan.Tema je inace moderacija ali kapiram da su digli ruku digli obadve.
March 3Mar 3 1 hour ago, Caligula said:ima li hladnjaca zna li se sta, noz zica na utakmicama, Ratko Heroj i ostalo. Ja o naciji, ti o zlocinima. OK.I posle ppp nacionalisti pricaju o povrsnom gledanju na Japan. Smehotres.Ima Yasukuni hram a da te ne mučim da guglaš:"Yasukuni Shrine, is a prominent Shinto shrine dedicated to over 2.4 million people who died in service of Japan from the 1868 Boshin War through World War II. It is highly controversial due to the inclusion of 14 convicted Class-A war criminals among the enshrined spirits."Ali nastavi, dobro ti ide. Ja ću se povući da ne bude stalking jer je kod tebe zaista teško odvojiti "umetnika" od dela.