August 27, 2025Aug 27 Samo srpski telekomunikacioni (bez TV kanala i novina) deo UG-a prodat je za milijardu i po evra, a on čini tek nekih 10-12% poslovanja cele grupe (u prihodima je '23. učestvovao sa oko 10%, u EBITDA sa oko 12%).Ako je i hteo, Šolak verovatno nije imao para da isplati BC Partners u potpunosti, a oni nisu hteli da nekon prodaje kontrolnog dela njemu prodaju manjinski deo nekom drugom pod znatno manje povoljnim uslovima pošto su već ranije odlučili da izlaze, tako da smo tu gde jesmo. Edited August 27, 2025Aug 27 by vememah
August 27, 2025Aug 27 A jbga o Šolaku i njegovom odnosu prema tom "medijskom biznisu" govori i to da je ova Subotićka dogurala dokle je dogurala.To kako se ona ponašala prema ljudima ispod sebe je dostojno ponašanja ovog psiha na vlasti.I sad ćemo od nje da pravimo neku "veličinu".Ne znam baš...
August 27, 2025Aug 27 4 hours ago, vememah said:Samo srpski telekomunikacioni (bez TV kanala i novina) deo UG-a prodat je za milijardu i po evra, a on čini tek nekih 10-12% poslovanja cele grupe (u prihodima je '23. učestvovao sa oko 10%, u EBITDA sa oko 12%).Ako je i hteo, Šolak verovatno nije imao para da isplati BC Partners u potpunosti, a oni nisu hteli da nekon prodaje kontrolnog dela njemu prodaju manjinski deo nekom drugom pod znatno manje povoljnim uslovima pošto su već ranije odlučili da izlaze, tako da smo tu gde jesmo.ne znam odakle vam informacija da je bcp ikada imao kontrolni paket. tuzba u holandiji je skoro sasvim izvesno i bazirana na cinjenici da su oni njega protivpravno smenili, u prilog tome govori i cinjenica da je ostatak uo i dalje tamo. Edited August 27, 2025Aug 27 by nenad
August 27, 2025Aug 27 Kako to misliš da sa 55% vlasništva nisu imali kontrolni paket?https://emediji.aem.hr/prikaz-pmu/b2cf598d-d10a-4a87-977e-2fc55696b27e
August 27, 2025Aug 27 8 minutes ago, vememah said:Kako to misliš da sa 55% vlasništva nisu imali kontrolni paket?https://emediji.aem.hr/prikaz-pmu/b2cf598d-d10a-4a87-977e-2fc55696b27ezato sto su imali takav ugovor?editsta ti mislis da je predmet tuzbe? i kako su njegovi ljudi jos u uo? Edited August 27, 2025Aug 27 by nenad
August 27, 2025Aug 27 Zar ih nije Šolak tužio za neki bonus koji mu po ugovoru sleduje od prodaje SBB-a?
August 27, 2025Aug 27 ne znam odakle to, u saopstenju se pominje "kriza upravljanja".stalno se provlaci ta info da je solak prodao kontrolni paket, samo mi nije jasno kada se to desilo, tj kada je on prepustio upravljanje fondovima i kome, bcp, kkr, mid europa?editmeni to nema nikakve logike. Edited August 27, 2025Aug 27 by nenad
August 27, 2025Aug 27 Prvo je bila ta tužba za bonus a posle ova o kojoj ti pričaš.Evo ima ovde teksthttps://n1info.rs/biznis/solak-bc-partners-je-odgovoran-za-ozbiljnu-krizu-upravljanja-u-velikom-evropskom-medijskom-i-telekomunikacionom-operateru-kaze-osnivac-u-novoj-tuzbi/gospodin Šolak i gospođa Boklag, koji su značajni manjinski akcionari, otpušteni su 16. juna 2025. godine Edited August 27, 2025Aug 27 by igoraki
August 27, 2025Aug 27 13 minutes ago, nenad said:sta ti mislis da je predmet tuzbe? i kako su njegovi ljudi jos u uo?Mislim da bi privremena mera koju je tražio bila odobrena da je smenjen bez većine. I valjda ne mogu tek tako da izbace legitimne predstavnike manjinskih akcionara iz UO? On je smenjen kao predsednik nekakvog Savetodavnog odbora, a Viktorija Boklag kao CEO. Edited August 27, 2025Aug 27 by vememah
August 27, 2025Aug 27 @igoraki to su dve razlicite tuzbe.@vememah moguce, s druge strane zvuci nemoguce da ih je app tuzio.za uo sam se vise pitao zasto bi njegovi ljudi i dalje bili tamo, ako je on izvesno bivsi. Edited August 27, 2025Aug 27 by nenad
August 27, 2025Aug 27 3 minutes ago, nenad said:to su dve razlicite tuzbe.Da, moja greška. Ja sam tu prvu zapamtio a ova druga mi je promakla pa sam mislio da ima samo ta jedna.
August 27, 2025Aug 27 8 minutes ago, nenad said:moguce, s druge strane zvuci nemoguce da ih je app tuzio.Da se podsetimo - ovako novi menadžment vidi Šolakove tužbe i uz to tvrdi da sud neće ništa preduzimati do jeseni:United Group B.V. confirms that Mr Dragan Šolak, through companies he owns, together with previous management have submitted a request to the Enterprise Chamber of the Amsterdam Court of Appeal. Šolak complains about his consultancy agreement not being extended by United Group, and about his own companies not having received swift payments, including dividend. These complaints solely serve the interests of Šolak, and not United Group. In the request to the Enterprise Chamber, Šolak asks the court to urgently take measures, feigning that there is a ‘serious governance crisis’.United Group B.V. rejects his claims and assertions and has explained the court that there is no basis for urgently considering this matter. Current management of the group is highly capable of running United Group. New CEO Mr Stan Miller and Deputy CEO Mr Libor Voncina both have extensive experience in executive positions in the telecom and media sectors.The Enterprise Chamber rejected Šolak’s request to take on this matter on an urgent basis. It is expected the court will set a date for a hearing in October or November 2025. United Group is confident in the outcome of the case and the rejection of Šolak’s claims.https://united.group/dutch-court-rejects-request-for-urgent-consideration-of-mr-solaks-claims/ Edited August 27, 2025Aug 27 by vememah
August 27, 2025Aug 27 2 minutes ago, vememah said:Da se podsetimo - ovako novi menadžment vidi Šolakove tužbe i uz to tvrdi da sud neće ništa preduzimati do jeseni:https://united.group/dutch-court-rejects-request-for-urgent-consideration-of-mr-solaks-claims/jasno je da su oni dobili ovu rundu, ali ne razumem zasto bi on uopste mogao da ih tuzi, ako su "samo" iskoristili svoje pravo da postave vodece ljude u kompaniji.