Jump to content
IGNORED

N1, CNN medj srbljem


Grunf

Recommended Posts

N1 -još jedna regionalna televizijaIZVOR: BETABeograd -- Regionalna televizija Kanal N1 počinje da radi početkom 2014. i emitovaće celodnevni informativni program na području Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.Kako je saopšteno, N1 će kao regionalni partner kompanije CNN emitovati program iz tri centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i iz lokalnih centara smeštenih po gradovima celog regiona, a program će moći da prati više od 15 miliona gledalaca u tri zemlje.Glavni finansijski investitor kanala N1 je Junajted grupa (United Group), "pay TV" platforma prisutna u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i kablovskog operatora SBB, operatore Telemać Slovenija i Telemah BiH, kao i regionalnu satelitsku platformu Total TV.Sporazum o saradnji sa kompanijom Turner Broadcasting System Europe Limited, koja je vlasnik kanala CNN International, omogućio je kanalu N1 da postane ekskluzivni partner CNN-a u regionu.Direktor Kanala N1 i direktor programa za sve tri zemlje biće bivši novinar CNN Brent Sadler, dugogodišnji međunarodni dopisnik CNN-a i bivši dopisnik sa Bliskog istoka za ITN."N1 će razvijati svoj specifičan sadržaj, baziran na vestima iz regiona, o kojima ćemo izveštavati iz sva tri glavna grada istovremeno. To će biti veoma inspirativan zadatak. Saradnja sa CNN-om donosi nam dragoceno iskustvo u oblastima novinarstva, uredništva i pravljenja programa", rekao je Sadler.Kanal N1 će emitovati i odabrane programe CNN-a, prevedene na lokalne jezike.Viši savetnik Junajted grupe i bivši ambasador SAD u Srbiji i Kameron Manter rekao je da je početak rada te regionalne televizije "važan korak u integraciji regiona u EU" i u prihvatanju njenih visokih standarda za kanale sa celodnevnim informativnim programom."Veoma smo uzbuđeni što učestvujemo u kreiranju kanala N1", rekao je Manter.Kanal N1 tvrdi da će gledaocima pružati "najnovije, tačne i nezavisne vesti"."N1 će postati simbol za pouzdane vesti 24 časa dnevno. Naša najsavremnija tehnologija i tim posvećenih profesionalaca odrediće buduću reputaciju N1 kanala, odnosno poverenje gledalaca", rekao je Sadler.CNN će kanalu N1 pružati konsultantske usluge, vršiće obuku kadrova i operativnu podršku za period do početka emitovanja programa i posle toga, što podrazumeva uredničku i tehnološku obuku za kadrove N1 kanala u centrali CNN-a u Atlanti."Profesionalizam, urednička nezavisnost i kreativno, odgovorno i osvešćeno izveštavanje su veoma visoki kriterijumi rada koje će postaviti kanal N1", rekao je Sadler.Sadler je istakao da će u okviru cele mreže biti primenjene "striktne uredničke smernice za tačno i nepristrasno izveštavanje".
Cini mi se da na forumu nisam video ista price o ovome? Ima l neko neki info osim ovoga?
Link to comment

cim je tu bret sadler, sepeo ce imati konacno svoj kanal.ali "profesionalizam, urednička nezavisnost i kreativno, odgovorno i osvešćeno izveštavanje" po uzoru na cnn, spektakl u najavi.

Link to comment

tanaskovic, da :Dko da ga sad gledam, krenu vesti a on nervozno seta po kancelariji dok se ne pojavi slika vuka i telefona i krene osmominutno saopstenje. tad pridje tv-u, najvecoj plazmi koja je tad mogla da se kupi (za osamstopesto plata u stb-u, al ko jebe plate) stavi obe ruke na njega i gleda u vuka sa 20cm. ne dise dok traje saopstenje.

Link to comment
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...