August 20, 2025Aug 20 3 minutes ago, duda said:ja se sećam da je onomad neko, baš na N1 objašnjavao da su Nova i N1 izvan toga što je prodatoProdat je SBB, ali to nema veze sa ovim.Ipak, Šolak je smenjen sa čela United grupe nedavno, možda pre mesec dana.
August 20, 2025Aug 20 sad sam pitala ljude iz medija, kazu da je preuzet finansijski sektor, jos uvek ne i n1. ali da se verovatno ide ka tome.
August 20, 2025Aug 20 N1 Info RSDosadašnja direktorka UG: Nema razloga da se ovakve stvar...Dosadašnja direktorka UG Bojana Mijailović kaže da je u sedište UG došla grupa advokata iz kancelarije Gecić zajedno sa Vladicom Tintorom i tražila da ih primi.
August 20, 2025Aug 20 Nepopularno misljenje, postujem N1 ali jebo nas je Solak opasno tj tacno je provalio kako da izvuce najvise nasih para od ovog psihopate.
August 20, 2025Aug 20 7 minutes ago, glibav said:Nepopularno misljenje, postujem N1 ali jebo nas je Solak opasno tj tacno je provalio kako da izvuce najvise nasih para od ovog psihopate.A koliko je Solak zaradio para?
August 20, 2025Aug 20 2 hours ago, Sammael said:"Vladica Tintor (ex RATEL) je novi direktor United Grupe.United Group NIJE United Media (NovaS i N1) već Shopster.United Group je u Bulevaru Zorana Đinđića United Media je u Bulevaru Mihajla Pupina."Čekaj, je l ti nama govoriš da je lik ladno otišao na pogrešno mesto i adresu? EDIT. Ne, sad gledam vest... možda sam debil, ali ja nakon pročitane biografije ovog lika i činjenice da je postao direktor (APR) ne vidim problem da sa danom upisa u registar ima pristup svom radnom mestu. Nejasno je što Bojana Mijailović nije na svom radnom mestu i ne, ne verujem da pojma nije imala da se bira novi direktor.EDIT EDITA.Vladica je spitting image of Edited August 20, 2025Aug 20 by pt 2.0
August 20, 2025Aug 20 31 minutes ago, pt 2.0 said:Čekaj, je l ti nama govoriš da je lik ladno otišao na pogrešno mesto i adresu? EDIT. Ne, sad gledam vest... možda sam debil, ali ja nakon pročitane biografije ovog lika i činjenice da je postao direktor (APR) ne vidim problem da sa danom upisa u registar ima pristup svom radnom mestu. Nejasno je što Bojana Mijailović nije na svom radnom mestu i ne, ne verujem da pojma nije imala da se bira novi direktor.EDIT EDITA.Vladica je spitting image ofbojana je deo pobunjene ekipe.u principu u toj zgradi je sport klub i upravni odbor a ti ljudi uglavnom nisu u srbiji, osim njih par.
August 20, 2025Aug 20 Pa kad su smenili Šolaka iz UG, dobar deo urednika se pobunio na tu odluku jer su očekivali ovako nešto.
August 20, 2025Aug 20 46 minutes ago, pt 2.0 said:Čekaj, je l ti nama govoriš da je lik ladno otišao na pogrešno mesto i adresu? EDIT. Ne, sad gledam vest... možda sam debil, ali ja nakon pročitane biografije ovog lika i činjenice da je postao direktor (APR) ne vidim problem da sa danom upisa u registar ima pristup svom radnom mestu. Nejasno je što Bojana Mijailović nije na svom radnom mestu i ne, ne verujem da pojma nije imala da se bira novi direktor.EDIT EDITA.Vladica je spitting image ofSituacija nije tako jednostavna. Prva stvar koju javnost uključujući i opozicionu pogrešno percepira je da je "Šolak prodao N1". To je spin koji ide od Vučića i režimskih medija. Nije Šolak ništa prodao, nego je United grupa (u kojoj je Šolak manjiski partner) prodala jednu od svojih firmi-SBB. SBB nije isto što i N1, SBB je operater, N1 i Nova su televizije. SBB je prodat PPF grupi (u kojoj je većinski partner državni fond UAE, Vučićev brat Bin Zajeb). Šolak je bio protiv prodaje njima, ali nije mogao kao manjinski partner da utiče na tu odluku. Tu je ključna greška na koju se javnost peca, jer se predstavlja kao da je Šolak zajebao opozicionu javnost u Srbiji, pokupio pare i sad se brčka negde na Bahamima, To se masovno primilo, vidim da i neke kolege po tviteru pričaju napamet, a nisu ni pročitali šta je prodato i ko je prodao.Bojana je deo Šolakovog tima, Šolak je godinama postavljao svoje kadrove na sve čelne pozicije u UG, što je i normalno, on je bio na čelu Grupe.Trenutno traje žestok sukob Šolaka sa većinskim partnerom u Grupi, to je investicioni fond BC Partners, u kojem glavnu reč ima neki Grk. Većinski partner je pre mesec-dva sklonio Šolaka i njegovu najbližu saradnicu sa čela grupe.https://www.broadbandtvnews.com/2025/06/26/dragan-solak-calls-for-investigation-against-bc-partners-after-united-dismissal/https://vreme.com/ekonomija/fajnensel-tajms-siri-se-pobuna-u-junajted-grupi-zbog-smene-solaka/ (ovo su direktori odani Šolaku)BC Partners gleda samo profit (potpuno legitimno) i njima ne treba sukob sa vlastima u bilo kojoj državi i hebe im se da razvijaju neke medijske slobode i demokratiju (iz njihovog ugla legitmno). Vladica je deo njihove ekipe i verovatno je na misiji da N1 pretvori u neki Euronews.Prilično sam siguran da Šolak neće tek tako prepustiti potpuno upravljanje nad firmom. Edited August 20, 2025Aug 20 by bejzbolka
August 20, 2025Aug 20 1 minute ago, bejzbolka said:Bojana je deo Šolakovog tima, Šolak je godinama postavljao svoje kadrove na sve čelne pozicije u UG, što je i normalno, on je bio na čelu Grupe. Vladica jeVladica je...?(sumanuto as it may be, ja sam pohvatala od ranije celu tvoju uvodnu priču iz prvog pasusa posta, prateći po medijima. dakle, to sve znam. svakako ti hvala na rezimeu, ali mene zanima da li vladica znači smrt N1 ili ne) Edited August 20, 2025Aug 20 by pt 2.0
August 20, 2025Aug 20 3 minutes ago, pt 2.0 said:Vladica je...?(sumanuto as it may be, ja sam pohvatala od ranije celu tvoju uvodnu priču prateći po medijima. dakle, to sve znam. svakako ti hvala na rezimeu, ali mene zanima da li vladica znači smrt N1 ili ne)Ispravio sam gornji post. Vladica je deo ove druge ekipe, BC Partners. Verovatno je na misiji pacifikacije.
August 20, 2025Aug 20 9 minutes ago, bejzbolka said:SBB je prodat PPF grupi (u kojoj je većinski partner državni fond UAE, Vučićev brat Bin Zajeb).Dobar post, samo jedna mala ispravka:Zapravo je SBB prodat e& PPF Telecom grupi, joint ventureu iz oblasti telekomunikacija u Evropi (Srbija i zemlje bivšeg istočnog bloka), čiji su većinski vlasnici sa 50%+1 akcijom Emiraćani, tj. njihov državni Telekom e& (ranije poznat kao Etisalat), a manjinski sa 50%-1 akcijom češka PPF grupa (koju je stvorio pokojni Kelner i u vlasništvu je njegove porodice).e& PPF Telecom Group is a major telecommunications services provider in Slovakia, Hungary, Bulgaria, and Serbia. Formed through a strategic partnership between e& and PPF, the group is evolving from a mobile operator into a regional technology leader. It is leveraging PPF’s cross-industry expertise, innovative operating model, and local knowledge, along with e&’s global presence and competence in advanced technologies and innovation. (...)PPF holds 50% minus one share in e& PPF Telecom Group, the majority shareholder with 50% plus one share is e&.https://www.ppf.eu/en/our-companies/eand-ppf-telecom-group Edited August 20, 2025Aug 20 by vememah